Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο

Ο κόκορας γίνεται inside out, τα γεμιστά εκμοντερνίζονται, το ιμάμ φλερτάρει με την ιαπωνική κουζίνα… Το «Neptune» του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί φορτίζει θετικά το γευστικό τοπίο του νησιού. 

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο

Ο κόκορας γίνεται inside out, τα γεμιστά εκμοντερνίζονται, το ιμάμ φλερτάρει με την ιαπωνική κουζίνα… Το «Neptune» του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί φορτίζει θετικά το γευστικό τοπίο του νησιού.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 1

Το ότι ο ξένος τουρισμός την Ζάκυνθο την έχει γεμίσει παμπ, κινέζικα/ινδικά εστιατόρια και Greek tavernas με ονόματα του δωδεκάθεου είναι ένα ζήτημα. Σου χαλάει λίγο την αισθητική. Το ίδιο το νησί όμως είναι όμορφο. Πιάνεις ξαπλώστρα και βιβλίο σε γαλάζιες παραλίες, οδηγείς ανάμεσα σε πλατάνια και αροκάριες, μυρίζεις μπουγαρίνια, μένεις να χαζεύεις μια παρέα παππούδες που καθισμένοι στο παγκάκι, πιάνουν μια απογευματινή ζακυνθινή καντάδα. Τώρα, στο πεδίο της γεύσης, αν έχεις μείνει στο (ωραιότατο κατά τα άλλα) ζακυνθινό κοκκινιστό, στο κουνέλι και στα μαντολάτα και παστέλια που θα φέρεις πεσκέσι σε γονείς και φίλους, ετοιμάσου φέτος να εκπλαγείς ευχάριστα με μια πιο μοντέρνα προοπτική. Στην ανοικτή κουζίνα του «Neptune», του βραδινού εστιατορίου του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί, ο Δημήτρης Κατριβέσης -σε συνεργασία με τον executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Σκαρμούτσο- κάνει εξαιρετική δουλειά.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 2

Παραλλαγές στα κλασικά γεμιστά έχω πετύχει αρκετές, αλλά η δική του «ανάποδη» γεμιστή ντομάτα, που κρύβει ψιλοκομμένο καλαμαράκι με πράσο και μπέικον, και σερβίρεται μέσα σε κονσομέ ντομάτας είναι πραγματικά ντελικάτη, αέρινη και γήινη μαζί. Το ότι το εν λόγω πιάτο κοστίζει € 8, 90 σχεδόν δεν το πίστευα. Κάνει κι άλλα «μαγικά» ο σεφ, όπως ένα καλοδουλεμένο inside out κρασάτο κόκορα με μανούρι και σάλτσα ντομάτας φούρνου ή ένα ιμάμ που τρόπον τινά ιαπωνίζει, με πολύ ωραία καραμελωμένη μελιτζάνα κεντημένη με σουσάμι και σόγια. Ή ένα… στερεό ελαιόλαδο για να αλείψεις στο ψωμί σου που θα μπορούσε άνετα να πάρει θέση στα delicatessen του κόσμου. Αν δε έχει κέφια, μπορεί να τον πετύχεις να φλερτάρει και με το μπαρ με ένα mojito γκέιπφρουτ ή μια pina colada που τη μεταμορφώνει σε γλειφιτζούρι. Τα γλυκά δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλαναν εξίσου. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα: μια δημιουργική ελληνική κουζίνα με επίπεδο και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, εκεί που δεν το περιμένεις, είναι.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 3

Με έξτρα θετικά στοιχεία τo γεγονός ότι το ξενοδοχείο έχει έναν δικό του λαχανόκηπο –ο ιδιοκτήτης του «Lesante Hotel and Spa» Φωτεινός Βυθούλκας τον επιμελείται και προσωπικά- και ότι προσπαθούν να αναδεικνύουν και τα τοπικά υλικά τόσο στο εστιατόριο όσο και στο πρωινό (πρέτζα, γραβιέρα Ζακύνθου και τα λοιπά), τακτική στην οποία έχει επιμείνει ιδιαίτερα και ο Τρύφων Γεωργόπουλος, διευθυντής της Luxury Hotel Collection, αλυσίδα στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο. Για να επιστρέψω πάντως στο «Neptune», οι ντόπιοι δεν είδα να το έχουν αγκαλιάσει ακριβώς. Ίσως και να ήταν η μέρα που πήγα, αλλά αυτή την εντύπωση έχω, και φαντάζομαι ότι είναι θέμα τοπικού… comfort zone. Εγώ πάντως, αν βρεθείτε στο νησί, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πάρος το νέο hot spot της Μεσογείου;

Με νέες διεθνείς διακρίσεις και ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από σημαντικές αγορές, η Πάρος εδραιώνει τη θέση της ως κορυφαίος νησιωτικός προορισμός, προσελκύοντας επισκέπτες όλο τον χρόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2025

Ταξιδέψτε στον κόσμο με τις ειδικές προσφορές Air France και KLM

Η Air France και η KLM φέρνουν μοναδικές προσφορές για να οργανώσετε την επόμενη απόδρασή σας.

Rizes Gastro Taverna: Ένα φθινοπωρινό ταξίδι γεύσης στη Σαντορίνη

Ένα εστιατόρια-εμπειρία με θέα που κόβει την ανάσα ανανεώνει με τον πλέον δημιουργικό τρόπο τη γεύση της ελληνικής παράδοσης.

Μέχρι πότε θα μπορούμε να ταξιδεύουμε με τις παλιές ταυτότητες;

Το γνωστό μπλε πλαστικοποιημένο ορθογώνιο των παλαιού τύπου ταυτοτήτων δεν θα ανοίγει για πολύ ακόμα τις πύλες των ευρωπαϊκών μας αποδράσεων.

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 10 καλύτερες χώρες για συνταξιοδότηση το 2025

Δείτε ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή για συνταξιοδότηση το 2025, σύμφωνα με το International Living, αξιολογημένες για κόστος ζωής, υγειονομική περίθαλψη και ποιότητα ζωής.

Zélia Halkidiki: Για barefoot luxury στο πρώτο πόδι

Μία νέα πρόταση διαμονής και χαλάρωσης για τα weekends του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου στη Χαλκιδική.

Στην αιχμή της πολυτελούς κρητικής φιλοξενίας με την υπογραφή της etouri

Mε όρους σύγχρονους μα πάνω από όλα προσωποποιημένους, η εταιρία etouri σηματοδοτεί την κρητική φιλοξενία διαθέτοντας πως ενοικίαση ένα μεγάλο αριθμό από βίλες που λειτουργούν ως προσωπικά καταφύγια πολυτέλειας.