Τήνος Update

Χειροποίητα σπίτια, μουσεία για απαιτητικούς, μονοπάτια-«χάσιμο», μοναδικά χωριά και ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις.

Τήνος Update

Χειροποίητα σπίτια, μουσεία για απαιτητικούς, μονοπάτια-«χάσιμο», μοναδικά χωριά και ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις.

Τήνος Update - εικόνα 1
(© Christos Drazos) Η δημοφιλής παραλία Κιόνια, με φόντο το ιερό του Ποσειδώνα.

Πέρα από την τουριστική βιτρίνα του λιμανιού, καθώς κινείστε στην ενδοχώρα η Τήνος θα σας κερδίζει χωριό το χωριό. Οι θησαυροί βρίσκονται στα χωριά της, στον ζωσμένο από στρόγγυλους γρανιτένιους βράχους Βώλακα, στον γαλήνιο Τριπόταμο, στην Ξυνάρα, όπου δεσπόζει η έδρα της καθολικής αρχιεπισκοπής, στα γραφικά Λουτρά με το εντυπωσιακό κτίριο-μουσείο της Μονής Ουρσουλινών και το συμπαθητικό Λαογραφικό Μουσείο της Μονής Ιησουιτών, στον Κάμπο με το ενδιαφέρον μουσείο με έργα του εικαστικού Κώστα Τσόκλη, στον Ταραμπάδο με τους μοναδικούς περιστεριώνες.

Τήνος Update - εικόνα 2
Ένα πέρασμα από τη διάσημη Παναγία της Τήνου επιβάλλεται.

Η ανεμοδαρμένη αυτοκινητάδα μέχρι τον Πύργο απλώς επιβάλλεται: must το ατμοσφαιρικό Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, το νεκροταφείο και το σπίτι-μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά. Τα μεσημέρια μάς τραβάνε εύκολα ο Αρνάδος και τα Δυο Χωριά: η θέα προς τις Δήλες και τη Μύκονο, οι στοές και τα στεγασμένα κοινόχρηστα πλυσταριά είναι το καλύτερο αντίδοτο στη ζέστη μαζί με το κολύμπι σε κάποιες από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού (τη Λυχναφτιά, τη Σάντα Μαργαρίτα, τις οικογενειακές αμμουδιές από τον Άγιο Σώστη μέχρι τον Άγιο Ιωάννη ή πιο μακριά, προς τα βορειοανατολικά στη Λιβάδα). Αλλιώς προτείνουμε windsurf και βουτιές στην Κολυμπήθρα ή στο φευγάτo beach bar «Μαύρη Γίδα» στις Αποθήκες. Επιστρέφοντας στη Χώρα, ραντεβού για mojito και μους λάιμ στο μπαράκι «Karybu» της Ελβετίδας Άντρεα.

Τήνος Update - εικόνα 3
(© Christos Drazos) Μουσείο Τήνιων καλλιτεχνών. Αξίζει να τους ανακαλύψετε.

Πού να φάτε
Στο Θαλασσάκι, το καλύτερο εστιατόριο του νησιού, στον όρμο Υστερνίων. Για θαλασσινές γεύσεις στον Ταρσανά στη Χώρα. Στον Κτικάδο, για σπιτικό φαγητό στο Αγνάντι και στη Δροσιά. Ψάρι και πρωτότυπα μαγειρευτά στη Μαραθιά στον Άγιο Φωκά.

Πού να μείνετε
Τήνος Beach Ξενοδοχείο-θεσμός πάνω στην αμμουδιά στα Κιόνια, κοντά στο ναό του Ποσειδώνα αλλά και στην πόλη. Μεγάλα δωμάτια, πισίνα κι ένα όμορφο bar-restaurant στην παραλία (2283022626, www.tinosbeach.gr, από € 72).

Άνθεια Από τα καλύτερα ξενοδοχεία του νησιού, στην ήσυχη περιοχή του Αγίου Φωκά, με ευχάριστα δωμάτια, πισίνα, lounge bar κι εστιατόριο (2283025021, www.anthia.gr, από € 130).

Summer Time Μικρή, καλόγουστη μονάδα κοντά στην παραλία του Αγίου Σώστη, σε ύψωμα που βλέπει τη Μύκονο. Άνετα δωμάτια με εξοπλισμένη κουζίνα και μπαλκόνι με θέα (2283023786, www.summer-time.gr, από € 50).

Bungalows Carlo Περιποιημένο συγκρότημα σε ύψωμα, στον Άγιο Ιωάννη Πόρτο. (2283024159, www.carlo.gr, από € 45).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.