Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Σε ποτάμια, λόφους, ιστορικά θέατρα και πύργους από τη Χαλκιδική ως τη Σύρο κι από το Νεστόριο ως την Τζια, τα καλοκαιρινά φεστιβάλ δεν γνωρίζουν κρίση, δίνοντάς μας πολλές και ενδιαφέρουσες αφορμές για ταξίδια διαφορετικού στιλ και budget. Επιλέγουμε τα highlights μαζί με όλο το απαραίτητο know how για να τα απολαύσετε.

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Σε ποτάμια, λόφους, ιστορικά θέατρα και πύργους από τη Χαλκιδική ως τη Σύρο κι από το Νεστόριο ως την Τζια, τα καλοκαιρινά φεστιβάλ δεν γνωρίζουν κρίση, δίνοντάς μας πολλές και ενδιαφέρουσες αφορμές για ταξίδια διαφορετικού στιλ και budget. Επιλέγουμε τα highlights μαζί με όλο το απαραίτητο know how για να τα απολαύσετε.

Sani Festival

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού - εικόνα 1
Sani Festival

Στο λόφο με μεγάλα μουσικά ονόματα
Το φεστιβάλ του «Sani Resort» στη Χαλκιδική κλείνει φέτος τα 20 χρόνια του και με το γενικό σύνθημα «τα λέμε στο λόφο» συνεχίζει να μας ανεβάζει μέχρι και τις 26 Αυγούστου στο λόφο της Σάνης, το... φύσει υπέροχο αμφιθεατρικό venue του φεστιβάλ. Ανάμεσα στις φετινές μετακλήσεις ξεχώρισαν ήδη ο πολυβραβευμένος τζαζίστας Ahmad Jamal και ο ανερχόμενος Tigran Hamasyan, όμως αυτό το Σάββατο (21/7) αναμένουμε με αγωνία τον Ismael Lo που με τα αφρικάνικα μπλουζ του θα δώσει ένα καλοδεχούμενο touch από μουσικές του κόσμου. Με το δεξιοτέχνη του μπάσου Γιώτη Κιούρτσογλου θα ανηφορίσει στη Χαλκιδική ο Διονύσης Σαββόπουλος (4/8), όπως άλλωστε και ο Θάνος Μικρούτσικος μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη (11/8) και η παράσταση-αφιέρωμα της Λίνας Νικολακοπούλου στον Μάρκο Βαμβακάρη που είδαμε στο Φεστιβάλ Αθηνών (18/8). Προσέξτε ακόμα το ολοκαίνουργιο ελληνικό ντουέτο Opera Chaotique που μετρώντας ένα μόλις χρόνο καλλιτεχνικής δημιουργίας έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση με το «χαοτικό» θεατρικό κοκτέιλ του που περιλαμβάνει από όπερα μέχρι καμπαρέ (29/7).

Εισιτήρια: € 5-30. Πληροφορίες: Sani Resort, 2374099400, www.sanifestival.gr.

Must do
Με έκταση 4.500 στρεμμάτων, θέα σε Όλυμπο και Αιγαίο, πολυτέλεια σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, έξι παραλίες, τρία spa και αθλητικές εγκαταστάσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θέλετε να μείνετε για πάντα εντός του «Sani Resort». Αν ωστόσο έχετε διά­θεση για εξερεύνηση, οι μαγευτικές παραλίες της Σιθωνίας αλλά και το Άγιον Όρος δεν απέχουν και πολύ.

Know how
Πού να μείνετε
Ανάλογα με το στιλ και το budget σας επιλέξτε ανάμεσα στις μονάδες του Sani Resort: το family oriented «Sani Beach Club» (2374031221), το πλήρως ανακαινισμένο κλασικού τύπου «Sani Beach Hotel & Spa» (2374099400) ή τα all-suite «Porto Sani Village & Spa» (2374099520) και «Sani Asterias Suites» (2374099530). www.saniresort.gr, από € 124.

Πού να φάτε
Από τα εστιατόρια του «Sani Resort» ξεχωρίζει το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο «Water Restaurant», το κοσμοπολίτικο γιαπωνέζικο «Sea You Up», ο «Αλέξης» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2012) για ψαροφαγία και η «Ντομάτα» του Χρύσανθου Καραμολέγκου (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2012). Σε απόσταση αναπνοής από τη Σάνη στο επίσης βραβευμένο από το «αθηνόραμα» για την ελληνική του κουζίνα ψαρο-εστιατόριο «Μαρίνα» (2373041570) σε ένα χώρο που θυμίζει κατάστρωμα πλοίου.

Φεστιβάλ Σέριφου

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού - εικόνα 2

Ντεμπούτο με ελληνικό χρώμα

Το σχετικά εσωστρεφές μέχρι πρότινος νησί αποκτά από φέτος το δικό του φεστιβάλ, το οποίο φλερτάρει με την εθνική μουσική μας παράδοση, λοξοκοιτάζοντας παράλληλα προς την τζαζ και τις μουσικές του κόσμου αλλά και το θέατρο. Από τις 20 Ιουλίου, οπότε το φεστιβάλ σηκώνει αυλαία με μια μεγάλη αναδρομική συναυλία του Χρήστου Θηβαίου, μέχρι και τις 12 Αυγούστου προγραμματίζονται πάνω από είκοσι παραστάσεις, όλες στο Θέατρο της Κάτω Χώρας, με συγκλονιστική θέα στο λιμάνι και ενιαίο εισιτήριο στα € 10. Από τα μουσικά δρώμενα ξεχωρίζουν ακόμη ο Κώστας Θωμαΐδης (21/7), η βραδιά fado με την μπάντα του Andre Maia (22/7), αλλά και η Σοφία Βόσσου (7/8) και ο Δημήτρης Μπάσης (8/8). Θεατρικά ραντεβού μας κλείνουν τόσο η ορκισμένη λάτρης του νησιού Μαρία Γεωργιάδου με τον επιτυχημένο μονόλογό της «Η Απολυμένη» (26/7) όσο και η Μαρία Πρωτόπαππα με το δικό της μονόλογο να εμπνέεται από τα κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (2/8). Σημειώστε ακόμα το αφιέρωμα στο παραδοσιακό κυκλαδίτικο πνευστό όργανο σουραύλι (29/7).

http://serifosfestival.blogspot.gr/

Must do
Με πάνω από 70 παραλίες στη διάθεσή σας, κινηθείτε αντίστροφα από τη φορά του ανέμου και επιλέξτε ανάμεσα σε Γάνεμα, Ψιλή Άμμο, Άγιο Σώστη, Μέγα Λιβάδι και Πλατύ Γιαλό, αν αναζητάτε εύκολη πρόσβαση, ενώ η Λια, ο Αϊ-Γιάννης, η Βαγιά και το Καλό Αμπέλι θα σας ταλαιπωρήσουν λίγο παραπάνω αλλά αξίζουν οπωσδήποτε τον κόπο. Επισφραγίστε τις απογευματινές βόλτες στην Άνω Χώρα και το Κάστρο με θεϊκά κοκτέιλ σε «Tap» και «Αέρινο», επιδοθείτε σε στρατηγικούς ακροβολισμούς και μάχες στήθος με στήθος για ένα τραπέζι στο «Yacht Club» και περάστε για late night συνέχεια στο γειτονικό «Shark», και τα δύο στο Λιβάδι (το λιμάνι του νησιού).

Know how

Πού να μείνετε
Στο μοντέρνο ξενοδοχείο «Ρίζες», από τα καλύτερα της Σέριφου (2281052222, www.hotelrizes.gr, από € 100) και στο κεντρικό και απλό «Αμφιτρίτη» (2281051114, www.studiosamfitriti.gr, από € 50).

Πού να φάτε
Στο «Ουζερί της Καλής» (6942467987) στο Λιβάδι άριστα ψημένα ψάρια και νοστιμότατους μεζέδες, στον οικογενειακό και παρεΐστικο «Κύκλωπα» (2281051009) στο Μεγάλο Λιβάδι μαγειρευτά και σχάρα και στο «Αλώνι» (2281052603) για την πανοραμική θέα από το λόφο της Χώρας.

Φεστιβάλ Νάξου

Με φόντο ατμοσφαιρικά αρχαιολογικά μνημεία

Το Φεστιβάλ Νάξου μας υποδέχεται για 12η χρονιά στον πανέμορφο ενετικό Πύργο Μπαζαίου του 17ου αιώνα αλλά και σε άλλους χώρους του νησιού. Από τις 28 Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου σημειώστε τις συναυλίες της Νατάσας Μποφίλιου (30/7), της Έλλης Πασπαλά με τον Τάκη Φαραζή (8/8) και του Ross Daly (17/8), το ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια των Harald Ossberger και Χρήστου Μαράντου με ελεύθερη είσοδο (4/8) και τη βραδιά σύγχρονου χορού υπό το φως της πανσελήνου στο εντελώς ζεν Ιερό του Διονύσου στα Ύρια, επίσης με ελεύθερη είσοδο (2/8). Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί στον Πύργο Μπαζαίου η εικαστική εγκατάσταση «Δη-Μήτηρ-Γη» σε επιμέλεια Μάριου Βαζαίου (και σε ανοιχτό διάλογο με το Ιερό της Δήμητρας που βρίσκεται κοντά στον Πύργο), ενώ θα διοργανωθούν και δύο καλλιτεχνικά σεμινάρια.

Τα εισιτήρια των παραστάσεων κοστίζουν € 10 και 15, πληροφορίες/κρατήσεις: Πύργος Μπαζαίου, 2285031402, www.naxosfestival.gr, www.bazeostower.gr.

Must do
Με μια ακτογραμμή τουλάχιστον εντυπωσιακή (κοσμοπλημμυρισμένες αμμουδιές γεμάτες κέδρους στη Δύση, όπως ο Άγιος Προκόπιος, η Αγία Άννα, ο Ολκός, η Βίγλα και το Καστράκι, πιο πριβέ καταστάσεις στις νότιες παραλίες Πυργάκι και Αγιασσός όπως και στον όρμο του Αμπράμη στον Βορρά και τα Λυγαρίδια και την Ψιλή Άμμο στα ανατολικά) αλλά και μια ενδοχώρα, με επίκεντρο το Χαλκί και την Απείρανθο, γεμάτη πύργους και βυζαντινά εκκλησάκια, η Νάξος προσφέρεται για διακοπές με διάθεση εξερευνητική.

Know how

Πού να μείνετε
Σύγχρονο αλλά και με σεβασμό στη νησιώτικη αρχιτεκτονική, το «Lagos Mare» ξεχωρίζει στην παραλία του Αγίου Προκοπίου. Στο «1924», το εστιατόριό του, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αναδεικνύει με το δικό του τρόπο τα τοπικά προϊόντα (2285042844, www.lagosmare.com, από € 80).
Παραδοσιακού χαρακτήρα αλλά και με άνετα και φωτεινά δωμάτια, το «Astir of Naxos» βρίσκεται στην παραλία Αγίου Γεωργίου, πολύ κοντά στη Χώρα (2285029320, www.astirofnaxos.com, από € 70).

Πού να φάτε
Αποκλείεται να μην περάσετε από την ταβέρνα «Στου Λεφτέρη» για φοβερά κρέατα και θεϊκές ναξιώτικες τηγανητές πατάτες (2285061333) αλλά και από την «Αξιώτισσα» στο Καστράκι για καλή ελληνική κουζίνα (2285075107) – φροντίστε όμως να τηλεφωνήσετε εγκαίρως.

River Party Nestorio

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού - εικόνα 3
River Party Nestorio

Live για φυσιολάτρες

Μεγαλύτερο από ποτέ, πάντα όμως στο γνωστό απίθανο location πάνω στον Αλιάκμονα, το River Party στο Νεστόριο Καστοριάς επιστρέφει από την 1η έως τις 5/8, με 4 μουσικά stages και φουλ φυσιολατρική διάθεση. Νέοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες θα καταλάβουν τα Youth και Green Stage αντίστοιχα, τα DJ sets στο Dance Stage θα κρατάνε μέχρι το ξημέρωμα, ενώ απόλυτη καλλιτεχνική απαρτία αναμένεται στο Main stage με εμφανίσεις, μεταξύ άλλων, από Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Δήμητρα Γαλάνη-Χαρούλα Αλεξίου, Νατάσσα Μποφίλιου, Φίλιππο Πλιάτσικα-Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Κωστή Μαραβέγια και Locomondo. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται ακόμα οι Thievery Corporation και οι Nouvelle Vague. Για να εξασφαλίσετε χώρο για τη σκηνή σας εντός των εγκαταστάσεων του φεστιβάλ θα πρέπει να προμηθευτείτε το πενθήμερο εισιτήριο των € 50, ενώ υπάρχουν και ημερήσια εισιτήρια με € 15 και 20 τα οποία αφορούν αποκλειστικά τα θεάματα χωρίς να εξασφαλίζουν κατασκηνωτικά προνόμια.

Πληροφορίες-κρατήσεις: www.riverparty.org.

Must do
Αν δεν αρκεστείτε στο πλήθος των δραστηριοτήτων που προγραμματίζονται για φέτος (από τοξοβολία μέχρι πεζοπορίες στον Γράμμο), βάλτε στο πρόγραμμα μια βόλτα στη λίμνη της Καστοριάς, με καραβάκι ακόμα καλύτερα, όπως και μια επίσκεψη στο Δισπηλιό όπου η χαμηλωμένη στάθμη της λίμνης έχει αποκαλύψει ένα νεολιθικό οικισμό ηλικίας 5.000 χρόνων.

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού - εικόνα 4
«Limneon Resort & Spa»

Know how

Πού να μείνετε
Αν η κατασκήνωση δεν ανήκει στα ενδιαφέροντά σας, βιαστείτε να κλείσετε δωμάτια είτε στον «Ξενώνα Βάττυνα» (2467031128, www.vatina.gr, από € 40) στο Νεστόριο είτε στο πολυτελές «Limneon Resort & Spa» με πανοραμική θέα στη λίμνη της Καστοριάς (2467085160, www.limneon.gr, από € 89).

Πού να φάτε
Στους χώρους του φεστιβάλ θα υπάρχει εστιατόριο, ενώ στην Καστοριά δοκιμάστε το «Στέκι της Παρέας» για μαγειρευτά και ψάρι (2467082397) αλλά και το «Πέραν» για πειραγμένη πολίτικη κουζίνα (2467029600).


Συρος Πολιτισμος

Classics & more

Κινούμενη στις συνήθεις υψηλές πολιτιστικές της ταχύτητες, η σοφιστικέ πρωτεύουσα των Κυκλάδων λανσάρει από φέτος ένα ενιαίο πρόγραμμα με την ονομασία Σύρος Πολιτισμός το οποίο αγκαλιάζει όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο νησί (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα, εικαστικές εκθέσεις αλλά και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις). Σε αυτό εντάσσεται και το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου που ρίχνει αυλαία αυτό το σαββατοκύριακο με την παράσταση «Everybody’s waltzing» στο θέατρο Απόλλων (19, 20, 22/7). Το ιστορικό θέατρο θα φιλοξενήσει και το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων από τις 17 μέχρι και τις 25/8, ενώ από τα υπόλοιπα φεστιβαλικά δρώμενα ξεχωρίζουν τόσο το 6ο Indie Rock Festival (4/8, ελεύθερη είσοδος) όσο και το διεθνές φεστιβάλ animation Aniμαsyroς με προβολή 100 ταινιών και διαγωνιστικό μέρος (20-23/9). Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού καλοκαιριού μπορούμε ακόμα να απολαύσουμε αγαπημένους καλλιτέχνες, από την Ελευθερία Αρβανιτάκη ως τους Burger Project, αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σύρος Πολιτισμός από τις επίσημες σελίδες του σε facebook (ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ) και twitter (SyrosCulture).

Must do
Απαραίτητο κολυμβητικό προσκύνημα στο Δελφίνι, οργανωμένες βουτιές στο Κίνι, τον Γαλησσά και τις Αγκαθωπές, οικογενειακές καταστάσεις στον Φοίνικα και το Κόμιτο, ριλάξ στις πιο βόρειες παραλίες Βαρβαρούσα, Λια και Γράμματα και μετά βόλτες για φαγητό και ποτό στην Ερμούπολη, την Άνω Σύρα, τα Βαπόρια και την Ποσειδωνία.

Know how

Πού να μείνετε
Στο ατμοσφαιρικό και ολοκαίνουργιο boutique hotel «Αρχοντικό Ερμούπολης» στα Βαπόρια, που προσφέρει δωρεάν εισιτήρια για όλες τις εκδηλώσεις του Σύρος Πολιτισμός σε όσους μείνουν τουλάχιστον δύο βράδια (2281087711, 6936723104, από € 100). Στο «Palazzo Ploes» σε εμβληματικό νεοκλασικό με arty στιλ στην καρδιά της Ερμούπολης. (2281079360, www.hotelploes.gr, από € 150).

Πού να φάτε
Για καλή παραδοσιακή κουζίνα με θέα, στον «Μήτσο» (2281088253) στην Αληθινή. Στην Ερμούπολη, για μοντέρνα ελληνική κουζίνα στο «Όνειρο» (2281079416) με την υπέροχη αυλή.

Φεστιβαλική Πάρος

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού - εικόνα 5
«Calme Boutique Hotel»

Πολιτιστικές διαδρομές σε παραλίες και σοκάκια

Το Φεστιβάλ στο Πάρκο έχει ήδη ξεκινήσει να πλημμυρίζει με μουσικές του κόσμου το πανέμορφο ανοιχτό θεατράκι Αρχίλοχος, πάνω από την παραλία Μοναστήρι. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου προλαβαίνετε τον Haig Yazdjian στις 22 και τις Mozarte Trio Salzburg με ένα γοητευτικό μείγμα κλασικής και ρομαντικής μουσικής στις 27, ενώ τον Αύγουστο αναμένονται ο Κωστής Μαραβέγιας με την μπάντα του (9/8), η Έλλη Πασπαλά με τον Τάκη Φαραζή (13/8) και ο Ross Daly με τέσσερις μουσικούς και πειραγμένες μελωδίες της Μεσογείου (18/8). Πληροφορίες: www.parospark.com. Κάντε και ένα πέρασμα από τον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας όπου από τις 24 μέχρι τις 26 Αυγούστου διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά το βιωματικό φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» που σας καλεί να περιπλανηθείτε στα σοκάκια της με βάση οργανωμένες βόλτες θεματικού χαρακτήρα: αρχιτεκτονικό, λαογραφικό, εικαστικό και μουσικό. Πληροφορίες: www.stimarpissa.gr.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε την επίσκεψή σας στον οικισμό με μια στάση στο Μουσείο Γλυπτικής Περαντινού.

Must do
Νησί με πληθωρική προσωπικότητα, για κάθε βαλάντιο, γούστο και τουριστική φυλή, η Πάρος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Παραλίες-ορόσημο η Σάντα Μαρία για κοσμικό surf, οι Κολυμπήθρες, η Αλυκή και ο Δρυός για οικογενειακές βουτιές, η Πούντα Beach, ο Παράσπορος και το Μοναστήρι για water sports και νεανικό clubbing από το πρωί, ενώ ο Καλόγηρος, ο Νταμουλής και ο Βουτάκος παραμένουν ζεν και ανοργάνωτες ακόμα και τον Αύγουστο. Οι νύχτες μοιράζονται ανάμεσα στην Παροικιά για χαλαρά ποτάκια και τη Νάουσα, αν σκοπεύετε να το πάτε μέχρι πρωίας.

Know how

Πού να μείνετε
Στο ολοκαίνουριο «Calme Boutique Hotel» με επτά σουίτες, όλες με εξαιρετικό design και θέα στη θάλασσα. Υπέροχη θέα και από τη βεράντα όπου θα απολαύσετε το γεύμα ή το ποτό σας. Βρίσκεται στον Δρυό, πολύ κοντά στην παραλία της Χρυσής Ακτής (2284028695, www.calmehotelparos.com, προσφορές γνωριμίας από 3 διανυκτερεύσεις και πάνω). Στο «Yria Resort» στον Παράσπορο, μέλος των Small Luxury Hotels, σε bungalows σε μια έκταση 22 στρεμμάτων που θυμίζει χωριό (2284024154-8, www.yriahotel.gr, από € 170). Στο «Chroma Paros», μέλος πλέον των AKS Hotels, στον Άγιο Γεώργιο Νάουσας που συνδυάζει επιτυχημένα το παραδοσιακό στιλ με μοντέρνες πινελιές (2284051630,
www.akshotels.com, από € 73).

Πού να φάτε
Κοσμική ψαροφαγία στον «Μάριο» στο λιμανάκι της Νάουσας (2284051047), έμφαση στο ψάρι και στους θαλασσινούς μεζέδες στον κλασικό «Δαμιανό» στον Αμπελά (2284051057), πειραγμένες ελληνικές γεύσεις με βιολογικά υλικά από το μποστάνι τους στην υπέροχη βεράντα της «Μαντζουράνας» πάνω από τη Νάουσα (2284071171), κλασική αξία η Θέα με ελληνικές γεύσεις από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και την Πόλη στο λιμανάκι της Πούντας (2284091220), διαχρονικός ο έρωτας με τις vegetarian «Χαρούμενες Πράσινες Αγελάδες» σε στενάκι της Παροικιάς (2284024691).

10η Γιορτή Παραμυθιών

Η Τζια γιορτάζει τους Γκριμ

Εορταστικό θα είναι φέτος το πρόγραμμα της τζιώτικης Γιορτής των Παραμυθιών που διοργανώνεται από τις 26 έως τις 29 Ιουλίου συμπληρώνοντας φέτος τα δέκα της χρόνια. Έτσι, εκτός από αφηγητές από διάφορα σημεία του ορίζοντα όπως ο Λίβανος, η Γαλλία, η Νορβηγία, η Αυστρία και η Περσία, θα μπορέσουμε ακόμα να απολαύσουμε μουσικές ιστορίες τραγουδισμένες από ξένους καλλιτέχνες στη γλώσσα τους, ένα μεγάλο αφιέρωμα στους αδερφούς Γκριμ για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έκδοση του πρώτου τους παραμυθιού αλλά και μια τιμητική εκδήλωση για τον αγαπημένο παραμυθά των παιδικών μας χρόνων Νίκο Πιλάβιο. Η Γιορτή θα κορυφωθεί με ένα μεγάλο γλέντι με ζωντανή μουσική, χορό και… λουκουμάδες για όλους. Εκείνες τις ημέρες μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε τη μεγάλη επετειακή έκθεση με σπάνιο υλικό από περασμένες διοργανώσεις που έχει συγκεντρωθεί από το 2003 ως σήμερα.

Must do
Μέχρι να πεις Τζια έχεις ήδη φτάσει από το Λαύριο στην Κορησσία, το λιμάνι του νησιού με την πολύβουη περαντζάδα, και φεύγεις αμέσως για βουτιές στον Οτζιά, αν κινείσαι οικογενειακά, ή τις Ποίσσες, αν αναζητάς οργάνωση, ενώ οι ανατολικές Σπαθί, Ξύλα και Καλυδονίχι ενδείκνυνται για low profile καταστάσεις. Το ηλιοβασίλεμα θα σε βρει στην Ιουλίδα (την αμφιθεατρικά χτισμένη Χώρα του νησιού) και η συνέχεια κλασικά είτε στο γραφικό οικισμό Κούνδουρος είτε στο Βουρκάρι, το αγαπημένο λιμανάκι των ιστιοπλόων και των σκαφάτων.

Know how

Πού να μείνετε
Στo «Porto Kea Suites», μια premium ξενοδοχειακή μονάδα με πανέμορφα διώροφα bungalows μέσα σε υπέροχο κήπο. «Πατάει» σε μια όμορφη αμμουδιά πολύ κοντά στο λιμάνι του νησιού (2288022870-1, www.portokea-suites.com, από € 115). Στο «Brillante Ζωή» σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι με 22 μεγάλα δωμάτια. (2288022685-7, www.hotelbrillante.gr, από € 80). Στο ιδιαίτερο, πολυτελές και arty συγκρότημα «Αιγίς Σουίτες» που αποτελείται από εννέα σουίτες, όλες με ξεχωριστή διακόσμηση σε ένα λόφο που εποπτεύει το Βουρκάρι από απόσταση ασφαλείας. Διαθέτει εξαιρετικό spa (2288021825, www.aigisuites.com, από € 160).

Πού να φάτε
Στην «Ταβέρνα του Σίμου» στην Κάτω Μεριά που σερβίρει ιδιαίτερα τζιώτικα μαγειρευτά (δοκιμάστε οπωσδήποτε πασπαλά), πίτες με χειροποίητο φύλλο και πολλούς μεζέδες σε μεγάλες βεράντες με υπέροχη θέα (2288024280).
Στην ιστορική ταβέρνα-τσιπουράδικο «Ο Τάσος» στο Βουρκάρι, για φρέσκα ψάρια, αστακούς αλλά και καλά μαγειρευτά με τη σφραγίδα της κυρίας Ελευθερίας που έχει πάρει τις συνταγές από τον άντρα της, τον θρυλικό Τάσο Ψύλλα (2288021379).

2 events με ιδιαίτερη ατμσφαιρα

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού - εικόνα 6

Αποκάλυψη (Πάτμος)
Ένα ιδιαίτερο θεατρικό ραντεβού μας κλείνει από τις 26/7 μέχρι τις 3/8 η θεατρική ομάδα Τέχνη της Πάτμου που παρουσιάζει την παράσταση «Αποκάλυψη» στο αμφιθέατρο έξω από το χώρο του Ιερού Σπηλαίου του Ιωάννη. Δεκατέσσερις ερασιτέχνες ηθοποιοί υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των πολιτογραφημένων Πάτμιων Barbara Hoffmann και Till Sterzenbach θα επιχειρήσουν μια σύγχρονη απόδοση του τόσο άρρηκτα συνδεδεμένου με το νησί ομώνυμου βιβλίου της Καινής Διαθήκης υπό την ιδιαίτερη σκηνογραφική διεύθυνση του Hans Hoffer από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Βιένης.

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού - εικόνα 7

Ήχοι του Δάσους (Φωκίδα)
Το κατασκηνωτικό φεστιβάλ Ήχοι του Δάσους διοργανώνεται φέτος για 11η συνεχή χρονιά το τριήμερο 20-22 Ιουλίου, στο γεμάτο έλατα οροπέδιο της Αγίας Τριάδας στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Τα πρωινά απολαμβάνετε τη φύση και πλήθος δραστηριοτήτων για μεγάλους και παιδιά, ενώ μόλις βραδιάσει η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τους ueber-hot-right-now Ματούλα Ζαμάνη και Imam Baildi (20/7), τον Αγγελάκα και τον Χαρούλη (21/7) και τον Λεωνίδα Μπαλάφα που θα σφυρίξει και τη λήξη του φεστιβάλ (22/7). Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει € 20. www.forestsounds.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.