Long weekend: Πάρος step by step

Με αυτές τις θερμοκρασίες μέσα Μαΐου, μόνο στο νησί θα μπορούσε να τρέχει το μυαλό μας! Εγκαινιάζουμε την καλοκαιρινή σεζόν με ένα long weekend στη Νάουσα της Πάρου με ψαγμένες προτάσεις και τιμές. 

Long weekend: Πάρος step by step

Με αυτές τις θερμοκρασίες μέσα Μαΐου, μόνο στο νησί θα μπορούσε να τρέχει το μυαλό μας! Εγκαινιάζουμε την καλοκαιρινή σεζόν με ένα long weekend στη Νάουσα της Πάρου με ψαγμένες προτάσεις και τιμές.

Παρασκευή

Long weekend: Πάρος step by step - εικόνα 1
Η ατμοσφαιρική πισίνα του «Saint Andrea Seaside Resort»

Όσες φορές κι αν έχουμε επισκεφθεί την Πάρο, ένα καρδιοχτύπι μας πιάνει πάντα όταν το πλοίο δένει στο λιμάνι της Παροικιάς. Το κοσμοπολίτικο κυκλαδονήσι, με τις απίστευτες παραλίες, τα όμορφα ξενοδοχεία, τα παρεΐστικα ουζερί και τα προχωρημένα bars, δύσκολα το αποχωριζόμαστε. Δεν θα προβληματιστούμε για την ώρα αναχώρησης την Παρασκευή, αφού τα πλοία φεύγουν από το λιμάνι του Πειραιά πρωί και απόγευμα, ενώ τρεις πτήσεις έχει και η Ολυμπιακή (www.olympicair.com) για εκείνους που μπορούν να ξοδέψουν € 176 με επιστροφή. Το «Blue Star Naxos» (www.bluestarferries.com) αναχωρεί στις 7.25 το πρωί (διάρκεια περίπου τέσσερις ώρες), ενώ το Highspeed 4 (www.hsw.gr) φεύγει στις 4 το απόγευμα (διάρκεια περίπου 2,5 ώρες). Στόχος είναι να μείνουμε τρεις νύχτες για να εκμεταλλευτούμε την προσφορά του ξενοδοχείου μας, που δεν είναι άλλο από το «Saint Andrea Seaside Resort», το οποίο στις 3 διανυκτερεύσεις (έως 25 Μαΐου) μας δίνει ένα αυτοκίνητο για να κάνουμε τις βόλτες μας δωρεάν! Το cosy resort (www.st-andrea.gr) απέχει μόλις 1,5 χλμ. από τη Νάουσα, στο δρόμο προς τις Κολυμπήθρες. Μέχρι και το τέλος Ιουνίου δε παρέχει έκπτωση 20% στις τιμές των δωματίων. Σαν να μας φαντάζομαι στην πισίνα του να κοιτάζουμε την απίστευτη θέα και να παραγγέλνουμε το πρώτο (ελαφρύ) cocktail προτού μπούμε στο δωμάτιο. Επειδή πάμε διαβασμένοι, έχουμε ζητήσει δωμάτια στο 2ο και τον 3ο όροφο (αν είστε τυχεροί προτείνουμε τα 202-204 και 302-304) που έχουν τέλεια θέα στη θάλασσα, μέχρι το νησάκι της Ανάληψης και τις Κολυμπήθρες. Δίκλινα, σουίτες και μεζονέτες με ανοιχτόχρωμα γαλλικά έπιπλα σε ρομαντικό στιλ και ατμοσφαιρικό φωτισμό. Ένας ύπνος στα μεγάλα κρεβάτια επιβάλλεται και μάλλον δεν θα βγούμε καθόλου έξω – ευκαιρία να δοκιμάσουμε την κουζίνα του εστιατορίου του ξενοδοχείου. Θα διαλέξουμε σίγουρα παραδοσιακή κριθαροκουλούρα και ψαρονέφρι γεμιστό με παριανή ξινομυζήθρα, λιαστή ντομάτα, συνοδεία πουρέ από ντόπιες πατάτες και σάλτσα δαμάσκηνο και για το τέλος σπιτικό εκμέκ τσουρέκι με παγωτό καϊμάκι.

Σάββατο

Long weekend: Πάρος step by step - εικόνα 2
Το γραφικό λιμανάκι της Νάουσας

Ξυπνήσαμε λίγο αργά το πρωί και χάσαμε το πρωινό, αλλά καθόλου δεν μας νοιάζει. Σε ελάχιστα λεπτά βρισκόμαστε στο λιμανάκι της Νάουσας και στρογγυλοκαθόμαστε στο «Καφέ Καρίνο» για απίθανο espresso freddo και πρωινό με φρέσκα αβγά και ψωμί, χυμούς, βούτυρο και μαρμελάδες. Παίρνουμε το αυτοκίνητο κι εκμεταλλευόμαστε το γεγονός ότι το νησί δεν βουλιάζει ακόμη από κόσμο για να κάνουμε το γύρο του από τον παραλιακό δρόμο που περνάει μέσα από απίθανα τοπία και χωριά. Επιστρέφοντας στη Νάουσα, μεγάλη στάση στο «Siparos» (στο δρόμο προς Σάντα Μαρία) για να απολαύσουμε πολύ καλή μοσχαρίσια ταλιάτα, ρεβιθάδα Πάρου σε πήλινο (σκούνταβλο το λένε) και σκιουφιχτά μακαρόνια. Στη συνέχεια βόλτα στην πόλη για να ρίξουμε μια ματιά στα μικρά καταστήματα στα σοκάκια αλλά και για να φάμε λαχταριστούς λουκουμάδες στο «Παραδοσιακό» που συναντάμε στο δρόμο μας. Νωρίς το βραδάκι θα σταματήσουμε για ένα δροσιστικό cocktail στο «Sante» στο Λιμανάκι, κάτω από το μεγάλο πλατάνι. Φυσικά και πεινάσαμε, οπότε δεν χάνουμε ευκαιρία να δοκιμάσουμε ντόπια κουζίνα με εξαιρετικά υλικά από δική τους φάρμα και τοπικούς παραγωγούς στο «Οινομαγειρείο Γεμενί». Τώρα αν θελήσουμε αργότερα περισσότερο action, θα πεταχτούμε δίπλα, στο μπαρ «Shark», που μαζεύει και νεαρόκοσμο

Κυριακή

Long weekend: Πάρος step by step - εικόνα 3

Το πρωί θα κάνουμε τη βόλτα μας στο χωριό Δρυός (20 λεπτά απόσταση) και θα επισκεφθούμε το χώρο του «Green Project». Έχει γίνει hot spot από πέρυσι που άνοιξε, τόσο για τα πολύ γευστικά και χορταστικά του σνακ (απίθανο burger), όσο και για τα φρέσκα ροφήματα και προϊόντα που φτιάχνουν και πωλούν οι ιδιοκτήτες (απίθανες μαρμελάδες σύκο και ντομάτα, αρωματικά βότανα κ.ά.) και προέρχονται από δικές τους βιολογικές καλλιέργειες. Είπαμε να φάμε ελαφριά γιατί αργά το απόγευμα θα πάμε στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο «Μαντζουράνα», στις παρυφές της Νάουσας, για καλοφτιαγμένα μεσογειακά πιάτα με υλικά από το μποστάνι. Το βραδάκι οπωσδήποτε ποτό στο «Fotis» στο Λιμανάκι, που έχει καλό κόσμο και ωραίες mainstream μουσικές.

Δευτέρα

Long weekend: Πάρος step by step - εικόνα 4

Ξεκινάμε αμέσως για την παραλία της Σάντα Μαρία, για να ρίξουμε καμιά βουτιά (οι τολμηροί) και να απολαύσουμε το θέαμα με τους surfers και τους kite lovers. Επιστροφή στη Νάουσα για να επισκεφθούμε το οινοποιείο Μωραΐτη, σε ένα όμορφο κτίριο μες στην πόλη, και να αγοράσουμε και μερικά μπουκάλια για το σπίτι. Προτού φύγουμε θα πιούμε το τελευταίο μας ούζο στο παλιό Λιμανάκι και στο «Ουζερί των Ναυτικών», που θα το συνοδεύσουμε με γούνα στα κάρβουνα, γαύρο μαρινάτο, μύδια αχνιστά κ.ά. . Άντε και το τελευταίο παγωτό στα όρθια στο «S.Cream», με αμέτρητες γεύσεις φρέσκου αυθεντικού ιταλικού gelato.

BUDGET TIPS

Πώς να πάτε
Blue Star/ € 65 το εισιτήριο με επιστροφή
Highspeed/ € 96 το εισιτήριο με επιστροφή

Πoυ να μείνετε
Ξενοδοχείο «Saint Andrea Seaside Resort»/ Δωμάτια από € 80/ Εστιατόριο € 15-35

Που να φάτε
Ταβέρνα «Μαντζουράνα»/ € 15-21 το άτομο
Οινομαγειρείο «Γεμενί»/ € 15-20 το άτομο
Εστιατόριο - καφέ «Green Project»/ € 6-9 το άτομο
Εστιατόριο «Siparos»/ € 20-30 το άτομο
«Ουζερί των Ναυτικών»/ € 15-20 το άτομο

Για καφέ και πρωϊνό
Καφέ «Καρίνο»/ Πλήρες πρωινό μενού € 8

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.