Lauterbrunnen. Η κοιλάδα της αδρεναλίνης!

Η Θεώνη Δρακοπούλου μας στέλνει «καρτ-ποστάλ» από την κοιλάδα του Lauterbrunnen, τον παράδεισο των extreme sports στην Ελβετία 

Lauterbrunnen. Η κοιλάδα της αδρεναλίνης!

Η Θεώνη Δρακοπούλου μας στέλνει «καρτ-ποστάλ» από την κοιλάδα του Lauterbrunnen, τον παράδεισο των extreme sports στην Ελβετία.

Lauterbrunnen. Η κοιλάδα της αδρεναλίνης! - εικόνα 1

H Ελβετία δεν είναι μόνο σοκολάτες, fondy και τραπεζικές συναλλαγές. Έχει και μια πιο extreme πλευρά, που την κρύβει καλά στο μικρό χωριό του Lauterbrunnen. Εκεί, μακριά από τα μάτια των πολλών, συρρέουν οι adrenaline seekers όλου του κόσμου για να ενώσουν την τρέλα τους και να παίξουν με τα παιχνίδια τους, σε αυτή την παιδική χαρά για μεγάλους. Το valley, όπως το αναφέρουν μεταξύ τους, μια πανέμορφη κοιλάδα περιστοιχισμένη από πανύψηλους κάθετους βράχους, αποτελεί αγαπημένο προορισμό των base jumpers όλου του κόσμου αλλά και των φανς άλλων λιγότερο extreme sports. Την ιδιαιτερότητα του τόπου την αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη. Ένας κεντρικός δρόμος διασχίζει το Lauterbrunnen και οδηγεί στα διπλανά εξίσου γραφικά χωριά. Eκεί, μέσα στα 10 πρώτα λεπτά πεζοπορίας, πέρασαν από δίπλα μας ένας cross country skier, ένα έλκηθρο που έσερναν χάσκι και κανένα αυτοκίνητο, ενώ μπροστά μας προσγειώθηκαν 2 base jumpers με τα αλεξίπτωτά τους...! Δεν το λες και μια απλή βόλτα στο πάρκο!

Αλλά αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση βρισκόταν στο καφέ του χωριού. Στο Air, το μοναδικό καφέ της περιοχής, με την σούπερ χαλαρή και ζεστή ατμόσφαιρα, προσεγγίζεις το μπαρ και κοιτάς να δεις τι θα παραγγείλεις. Κοιτάξτε προσεχτικά τη φωτογραφία. Ο τιμοκατάλογος που βρίσκεται αναρτημένος στον τοίχο δεν είναι ο αναμενόμενος. Σου υπενθυμίζει πού βρίσκεσαι και σε κάνει για άλλη μια φορά να ζηλεύεις το πόσο απλά και οργανωμένα είναι τα πράγματα σε άλλες χώρες, ακόμα κι αν είναι υπερτσιμπημένα. Έχει όμως να κάνει με αυτό που σου προσφέρουν. Αν μαζί με τον καφέ μου μπορώ να παραγγείλω και ένα άλμα από ελικόπτερο, έτσι απλά, τι να πω… Χαλάλι!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.