Cortina d’Ampezzo, Ιταλία

Οι Δολομίτες δεν είναι μόνο από τα πιο εντυπωσιακά βουνά της Ευρώπης αλλά και από εκείνα που προσφέ­ρουν ατελείωτες δυνατότητες για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και των βουνών.

Cortina d’Ampezzo, Ιταλία

Οι Δολομίτες δεν είναι μόνο από τα πιο εντυπωσιακά βουνά της Ευρώπης αλλά και από εκείνα που προσφέ­ρουν ατελείωτες δυνατότητες για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και των βουνών.

Cortina d’Ampezzo, Ιταλία - εικόνα 1

Στην Cortina τα πάντα κινούνται γύρω από τα σπορ, παρά το γεγονός ότι είναι το πλέον upmarket θέρετρο της Ιταλίας για χειμερινές δια­κοπές. Είναι από τα μέρη που το να βρεθείτε δίπλα σε κάποιον κάτοχο ολυμπιακού μεταλλίου στο σκι ή ακόμα και στον Lino Lacedelli, ο οποίος ανέβηκε πρώτος το Κ2 και άνοιξε την πιο δύσκολη διαδρομή στο Έβερεστ, δεν αποτελεί έκπληξη. Οι δρόμοι είναι λιθόστρωτοι, αυτοκίνητα δεν κυκλο­φορούν στο χωριό, τα σαλέ (αν και μεγάλα) είναι απλά και άνετα, τα ψώνια επιλεγμένα κι εξαιρετικά και το φαγητό ηδονή στον ουρανίσκο κι εντυπωσιακά οικονομικό. Για διαμονή, εκτός από τα κλασικά ξενοδοχεία και τα δια­μερίσματα, σε όλες τις τιμές και διαβαθμίσεις, ενοικιάζονται και δωμάτια εντός διαμερισμάτων (των ντόπιων) αλλά και καταφύγια και σαλέ στις πίστες, για κάθε πορτοφόλι. Επίσης, οικονομική λύση είναι και τα rifugi (παραδοσιακά πανδοχεία) για όλα τα γούστα στην Cortina και στα γύρω χωριά S. Vito di Cadore, Auronzo και Misurina. Πρωτεύουσα και της πολιτιστικής ζωής των ιταλικών Άλπεων, η Cortina d’ Ampezzo έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της τέχνης και των γραμμάτων και δεν θα απογοητεύσει τους... κουλτουριάρηδες του χιονιού­. Εκθέσεις, πολιτιστικές βραδιές, επισκέ­ψεις σε μουσεία και γκαλερί δίνουν art αέρα στην apres ski ζωή, ενώ ο πεζόδρομος Corso Italia είναι η καρδιά του shopping. Στο τέλος της ημέρας μια γκράπα ή ένα spumante στα μικρά οικογενειακά μαγαζιά θα δικαιώσουν όσους επέλεξαν την Cortina όχι μόνο για τους Δολομίτες αλλά και για μια γερή δόση chic. Στα συν το ότι πάτε εύκολα και με αυτοκίνητο, μέσω Βενετίας, από Ελλάδα. (www.cortina.dolomiti.com)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.

H LOT Polish Airlines επιστρέφει με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βαρσοβία

Η πτήση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς το Warsaw Chopin Airport θα πραγματοποιείται με αεροσκάφη Embraer 195, Boeing 737-800, και 737 MAX 8.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το "Rodos Week"

Ξεκίνησε η φάση αιτήσεων και έκδοσης voucher οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών για τη διαμονή τους σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της Ρόδου.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Σποράδες

Με τις μεγάλες μέρες του Μάϊου να μας προσφέρουν μοναδικά ηλιοβασιλέματα βάφοντας ροζ τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους της Γκαμήλας και ιστορικές εκκλησίες σε πετρόχτιστα χωριά στα Ζαγοροχώρια, το Πάσχα του 2024 στην Ήπειρο έχει χρώμα φυσιολατρικό.