ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ...

Είναι trendy, είναι νεανικά, είναι μαζικά, είναι κοντά στην Αθήνα -κι είναι τώρα στην καλύτερή τους εποχή για παιχνίδια με το χιόνι, βόλτες στην όμορφη φύση, αλλά και καλοπέραση. Ό,τι οφείλετε να ξέρετε για τα Καλάβρυτα σε ένα ρεπορτάζ... pocket edition!

ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ...

ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ...

Καλάβρυτα

Είναι trendy, είναι νεανικά, είναι μαζικά, είναι κοντά στην Αθήνα -κι είναι τώρα στην καλύτερή τους εποχή για παιχνίδια με το χιόνι, βόλτες στην όμορφη φύση, αλλά και καλοπέραση. Ό,τι οφείλετε να ξέρετε για τα Καλάβρυτα σε ένα ρεπορτάζ... pocket edition! Πού; Ξέρετε, στην καρδιά της Πελοποννήσου, κοντά 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα, στην αγκαλιά του καταπράσινου από έλατα Χελμού. Γιατί; Είναι σαν να ρωτάς γιατί το καλοκαίρι την κάνεις για Κυκλάδες. Ποιοι άλλοι πάνε; Φαν του σνόουμπορντ, πωρωμένοι φυσιολάτρες, ζευγάρια στις γλύκες τους. Από celebrities εδώ θα δείτε πολλούς του αθλητικού χώρου και πολλούς επώνυμους low profile που αποφεύγουν τον Παρνασσό. Η καλύτερη διαμονή; Αν η φλόγα του τζακιού γλυκαίνει τα βράδια σας, ζητήστε κάποιο δωμάτιο που να έχει τζάκι στα εξής: Ξενώνας Φαναράς (26920/23665), Φιντάυ (26920/24552), Ανεράδα (26920/24777) Πανδοχείον ο Σταθμός στη Ζαχλωρού (26920/22360), Μοντάζ στη Ζαχλωρού (26920/24700). Καινούργιο συγκρότημα με πέτρινες διώροφες κατοικίες μέσα στο δάσος (και τζάκι) είναι το Georgios V Chalet (26920/24600). Πώς περνώ τη μέρα μου; Τσάι του βουνού και λουκουμάδες στο καφενεδάκι Σταθμός δίπλα στο σταθμό του οδοντωτού, βόλτες στον πεζόδρομο για γαστρονομικό shopping και βότανα, ζεστή σοκολάτα στο σαλέ του χιονοδρομικού (εννοείτε πως αν είστε λάτρης του σκι εδώ θα χτυπάτε κάρτα ολημερίς), πεζοπορίες κάτω από τα πλατάνια και τον ήχο του νερού στο Πλανητέρο, ρομαντική βόλτα στο χωριό Κάτω Λουσοί και στο αρχαίο Λουσικό, βυζαντινές ανησυχίες στα μοναστήρια Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου, σπονδές στις ταβέρνες με κόκκινο κρασί, παϊδάκια και λουκάνικα.

ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ... - εικόνα 1

Νυχτερινές ώρες; Πρώτο ποτό δίπλα στο τζάκι στο Σλάλομ, σοφιστικέ ροκιές στο Σκηνικό, στο ζενίθ της νύχτας περνάς σταθερά από την Έβδομη Τέχνη και τελειώνεις κλασικά, όπως κάθε Νεοέλληνας, στο live Αρχοντικό. Και φαγητό; Δεν προσπερνάς ποτέ το Καταφύγιο, δεξιά στο δρόμο σου πριν φτάσεις στα Καλάβρυτα. Είναι η πρώτη γευστική γνωριμία με την περιοχή. Πίτες και κοκκινιστός κόκορας τα must. Πώς να πεις όμως όχι στο αρνάκι με αγκινάρες στο Σπιτικό (μέσα στα Καλάβρυτα); Λατρεύεις την τσίκνα στην ταβέρνα του Χαραλαμπόπουλου καθώς τον παρακολουθείς να χειρίζεται με μαεστρία παϊδάκια και λουκάνικα στα κάρβουνα. Θέλεις ατμόσφαιρα, φινετσάτο σέρβις και πέστροφα από το Πλανητέρο; Κλείνεις τραπέζι στη Λαλέουσα (Πλανητέρο). Για κρεατομεζέδες βάλε πλώρη για το χωριό Σκεπαστό και τη Χωριάτικη Ταβέρνα. Για πιο "πειραγμένες γεύσεις" με βάση την παράδοση κλείσε τραπέζι στο Περί Γεύσεων. Πώς θα πάω; Από την εθνική οδό Αθηνών-Πάτρας στρίβετε για Καλάβρυτα στο ύψος του Διακοφτού. Ο καλύτερος οδηγός για Καλάβρυτα και Αχαΐα; Ο Πελοπόννησος Guide στη σειρά Αθηνόραμα Guides, με ειδικό αφιέρωμα στο Νομό Αχαΐας και την περιοχή των Καλαβρύτων. Θα τον βρείτε στα βιβλιοπωλεία ή με ένα τηλεφώνημα στο 2107450100. What's new? Το Όνειρο της Ζαχλωρού είναι ένα καλοφτιαγμένο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα, αλλά και καφέ μπαρ, που άνοιξε πριν από λίγο καιρό. Το μεγάλο του ατού; Μέσα από τη γυάλινη "προθήκη" του χαρίζει στο μάτι την πιο εντυπωσιακή θέα στο φαράγγι, στο ποτάμι και στον οδοντωτό. Έλλη Μπουμπουρή
eboubouri@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.