Coco-mat Hotel

Όταν τα κρεβάτια σου βρίσκονται σε ξενοδοχεία από την Ολλανδία μέχρι την Ισπανία και από το Λονδίνο μέχρι το Μαυροβούνιο και οι πελάτες, προτού πάρουν πρωινό, σταματούν στη ρεσεψιόν για να ρωτήσουν τι μάρκα είναι το στρώμα, τότε σίγουρα έχεις μια καλή μαγιά για να γίνεις (και) ξενοδόχος…

Coco-mat Hotel

Όταν τα κρεβάτια σου βρίσκονται σε ξενοδοχεία από την Ολλανδία μέχρι την Ισπανία και από το Λονδίνο μέχρι το Μαυροβούνιο και οι πελάτες, προτού πάρουν πρωινό, σταματούν στη ρεσεψιόν για να ρωτήσουν τι μάρκα είναι το στρώμα, τότε σίγουρα έχεις μια καλή μαγιά για να γίνεις (και)

ξενοδόχος…

Coco-mat Hotel - εικόνα 1
«Ekies», Χαλκιδική

Δεν ήταν έκπληξη για τους περισσότερους το ότι η Coco-mat φτιάχνει τη δική της ξενοδοχειακή αλυσίδα. Ήταν κάτι μάλλον αναμενόμενο, αφού διατηρεί κιόλας εδώ και τρία χρόνια το «Residence Coco-mat» στην Αμβέρσα, ενώ πολλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο εξοπλίζονται με τα διάσημα κρεβάτια, στρώματα και κλινοσκεπάσματά της από φυσικά υλικά. Λίγο προτού ανοίξει το νέο απόκτημά τους στην Κηφισιά, το «Coco-mat Nafsika Hotel», συνάντησα τον γενικό διευθυντή κ. Κώστα Μαλτέζο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Από την ατμόσφαιρα που επικρατεί εύκολα καταλαβαίνει κάποιος γιατί η Coco-mat βραβεύεται σταθερά για το εργασιακό της περιβάλλον. «Το “Nafsika” είναι μόνον η αρχή. Ήδη έχουμε στην ιδιοκτησία μας το ξενοδοχείο “Ekies” στη Χαλκιδική, που θα γίνει σύντομα Coco-mat, αγοράσαμε το “Ακραίον” στη Λεωφόρο Πεντέλης και θα το ανακαινίσουμε, ενώ τους επόμενους μήνες θα ανοίξει ως franchise στη Νίκαια της Γαλλίας ένα ξενοδοχείο 12 δωματίων. Αναζητούμε μικρά ξενοδοχεία στην Αθήνα και στα νησιά, ενώ είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με τη μέθοδο του franchise. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας boutique ξενοδοχείων μεικτού μεγέθους».

Coco-mat Hotel - εικόνα 2
Κώστας Μαλτέζος

Τον ρωτώ για τη φιλοσοφία και το στιλ της νέας αλυσίδας και μου εξηγεί ότι πρώτα και πάνω απ’ όλα το concept βασίζεται στην ελληνική φιλοξενία και την κουλτούρα. «Θέλουμε οι επισκέπτες των ξενοδοχείων μας να νιώθουν ότι φιλοξενούνται στο σπίτι κάποιου αγαπημένου τους προσώπου. Να εισπράττουν τη ζεστασιά και την περιποίηση ενός αυθεντικού ελληνικού σπιτικού». Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα ελληνικά προϊόντα, στις καλές ντόπιες πρώτες ύλες, που θα κυριαρχούν στο πρωινό καθώς και στα υπόλοιπα γεύματα. «Όλα αυτά τα στοιχεία θα προσπαθήσουμε να τα αναδείξουμε μέσα από τη φιλοσοφία της Coco-mat. Αφού αποδεδειγμένα μπορούμε να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία ύπνου, θέλουμε αυτή να έχει συνέχεια και στους υπόλοιπους χώρους». Η αλυσίδα σκοπεύει να επεκταθεί με το ίδιο μοντέλο και στο εξωτερικό. Δηλαδή με κυρίαρχα τα ελληνικά προϊόντα και, όπου είναι δυνατόν, με Έλληνες στο προσωπικό. Το ξενοδοχείο της Κηφισιάς αποτελεί λοιπόν –σε διάφορα επίπεδα– πείραμα. Εκεί άνοιξαν πιλοτικά και το πρώτο «Honesty Bar», όπου οι πελάτες θα παίρνουν μόνοι τους προϊόντα από τα ψυγεία και τα ράφια και θα το δηλώνουν αργότερα στη ρεσεψιόν. «Θέλουμε να πετύχουμε αυτήν την αίσθηση ελευθερίας και άνεσης, να μπορείς όποτε θέλεις να φτιάξεις έναν καφέ, να φας ένα φρούτο ή μια σαλάτα και να το δηλώνεις μόνος σου», λέει ο κ. Μαλτέζος. Στα 22 δωμάτια έχουν τοποθετηθεί τα καλύτερα κρεβάτια και υφάσματα της εταιρείας αλλά κι έπιπλα – όλα σε απλές και λειτουργικές γραμμές, με ανοιχτόχρωμο ξύλο. Στο ισόγειο συνυπάρχουν αρμονικά σε έναν ενιαίο χώρο η ρεσεψιόν, το καθιστικό, το μπαρ και η βιβλιοθήκη. Η μικρή αυλή –γεμάτη δέντρα και φυτά– μοιάζει σαν φυσική προέκταση του εσωτερικού χώρου, ενώ την εικόνα συμπληρώνει ένα όμορφο roof garden.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.