Ορεινή Κορινθία

Αυθεντική ζεστασιά βουνού και νέοι cosy ξενώνες μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Ακόμη δεν έχετε γνωρίσει τη Ζήρια; Την κυκλώσαμε, από τα Τρίκαλα μέχρι τη λίμνη Δόξα.

Ορεινή Κορινθία

Αυθεντική ζεστασιά βουνού και νέοι cosy ξενώνες μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Ακόμη δεν έχετε γνωρίσει τη Ζήρια; Την κυκλώσαμε, από τα Τρίκαλα μέχρι τη λίμνη Δόξα.

Ορεινή Κορινθία - εικόνα 1

Νύχτα Παρασκευής στα Τρίκαλα Κορινθίας τα αναμμένα τζάκια αρωματίζουν­ το δροσερό αέρα, ενώ στο «Λίθινο» η Αποστολία σερβίρει σπιτικό λικέρ. Εδώ ­ερχόμαστε συνήθως για ποτό, στη μεσαία συνοικία, αλλά φέτος προέκυψαν και νέα στέκια: το «Ρόδον», στην πλατεία, το «­Καφεδρικό» στην επάνω συνοικία, ενώ το «Αλφαβητάρι» μετακόμισε στην κάτω. Το Σάββατο, όταν φύγει η πρωινή ομίχλη, αρχίζεις να νιώθεις τον τόπο: σκαρφαλωμένα σε μια καταπράσινη πλαγιά τα Τρίκαλα, απλώνονται σε τρεις διαδοχικές­ συνοικίες, με ανοιχτό ορίζοντα από τις βουνοκορφές μέχρι τον Κορινθιακό. Μας αρέσει η γαλήνη που αναδίνουν τα Άνω Τρίκαλα, καθώς περνάμε δίπλα από το ερειπωμένο αρχοντικό των Νοταράδων. ωραίος και ο σπιτικός κορμός στο καφενείο της Αθανασίας, αλλά ακόμη πιο «χορταστικό» το drive στο χιονοδρομικό. Μετά σου ανοίγει καλύτερα η όρεξη για το αγριογούρουνο στιφάδο της Τασίας στην «Πινακωτή» ή για μια χαλαρωτική βουτιά στην πισίνα και στο spa του resort «Πλειάδων Γη». Την Κυριακή κατευθυνόμαστε στην πίσω πλευρά του βουνού. Παίρνουμε βαθιές­ εισπνοές διασχίζοντας το πευκοδάσος της Καρυάς, γιατί το ξέρουμε πως η Γκούρα, με την πλατεία-σωστό θεατρικό σκηνικό και την αεροπλανική θέα προς το οροπέδιο του Φενεού, θα μας κόψει την ανάσα. Η λίμνη Δόξα δεν είναι ακόμη στο πλάνο, αν και δεν απέχει πολύ. Μας περιμένει μέσα σε μια βουνίσια αγκαλιά γεμάτη μαυρόπευκα. Νοικιάζουμε ποδήλατα για να την κυκλώσουμε, αλλά την καλύτερη φωτογραφία θα τη βγάλουμε από ψηλά, από τον ξύλινο εξώστη-κομψοτέχνημα στο μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη Φενεού. Πού μένουμε Την τελευταία πενταετία στα Τρίκαλα «έβρεξε» ξενώνες. Πιο πρόσφατη­ άφιξη οι σουίτες και τα δωμάτια με τζάκι­ «Διόχρη» (2743091052, www.diochri.gr), ενώ μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται και νέος ξενώνας στην πλατεία της μεσαίας συνοικίας. Πανέμορφο resort με τα όλα του το «Πλειάδων Γη» (2743091137, www.pliadongi.gr), παρεΐστικη φάση στο non smoking «Σαλέ των Χρωμάτων» (2743091203, www.colourschalet.gr), δωμάτια με προσωπικότητα στο «Βαρνεβό» (2743091222, www.varnevo.gr). Στην Γκούρα για σούπερ θέα στο «Ακροθέα» (2747051471, www.akrothea.gr), ενώ στην πλατεία μένουμε στο «Αρχοντικό Πρεδάρη» (2747051280).

Φάση με δράση

Ορεινή Κορινθία - εικόνα 2
  • Μαρσαρίσματα 4x4 Στα πόδια της Γκούρας δοκιμάστε το τζιπ σας στην πίστα του Greek Adventure (6977598616). Για να το τεστάρετε σε πραγματικό τερέν, ακολουθήστε τους, μέσα από τους δασικούς χωματόδρομους, από τη λίμνη Δόξα προς τη Ζαρούχλα ή σε μια διάσχιση μέχρι την κορυφή της ­Ζήριας.
  • Πεζοπορία στη Ζήρια Κατόπιν συνεννόησης, τα παιδιά από το Χιονοδρομικό Κέντρο (2743022229) θα σας βρουν οδηγό βουνού­ για να χαρείτε τα μονοπάτια που κατεβαίνουν στην κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας αλλά και για να ανακαλύψετε το σπήλαιο Ερμή. Θα σας δείξουν και το δρόμο για τη λίμνη Δασίου, αν και αυτήν την εποχή δεν περιμένουμε να έχει... γεμίσει.
  • Ιππασία στους αμπελώνες Στο Ρέθι, πριν από τα Κάτω Τρίκαλα, τα άλογα του Μιχάλη Τσαταλιού από το Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας (6936889973) σας περιμένουν για μια βόλτα δίπλα στο ποτάμι της Φόνισσας, μέσα από τα αμπελοτόπια της μαύρης σταφίδας και τους εγκαταλειμμένους οικισμούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.