Κάτι βράζει στο Λονδίνο

Μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, το Λονδίνο ­βρίσκεται σε δημιουργικό αναβρασμό. Η Δωροθέα Αναστασιάδου μας υποδέχεται σε μια πόλη που αλλάζει και μας ξεναγεί στα νέα hot spots.

Κάτι βράζει στο Λονδίνο

Μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, το Λονδίνο ­βρίσκεται σε δημιουργικό αναβρασμό. Η Δωροθέα Αναστασιάδου μας υποδέχεται σε μια πόλη που αλλάζει και μας ξεναγεί στα νέα hot spots.

Eating & drinking

Κάτι βράζει στο Λονδίνο - εικόνα 1

Περνώντας πρόσφατα από το Covent Garden έπεσα πάνω στο ολόφρεσκο (άνοιξε μόλις στις 12/9) wine bar The 10 Cases.

Η φιλοσοφία του είναι απλή και «οινοκεντρική»: δέκα ετικέτες λευκών, δέκα ετικέτες κόκκινων – από δέκα κουτιά η καθεμία. Όταν

οι φιάλες τελειώσουν, οι θαμώνες θα βρεθούν στη «δυσάρεστη» θέση να... δοκιμάσουν νέες ετικέτες. Αυτά για αρχή. Η συνέχεια ακολουθεί υψηλά γαστρονομικά μονοπάτια στο Mayfair: Thirty Six στο «Dukes Hotel».

Στιλάτο περιβάλλον και μοντέρνα βρετανική κουζίνα υπό το Michelin άστρο του Nigel Mendham.

Νέα Ξενοδοχεία

Κάτι βράζει στο Λονδίνο - εικόνα 2

Πώς να μείνεις ασυγκίνητος μπροστά σε ένα comeback του μεγέθους του Renaissance Hotel St. Pancras; Ένα επιβλητικό κτίσμα, μείγμα βικτοριανής και γοτθικής αρχιτεκτονικής, επιστρέφει υπό την αιγίδα της αλυσίδας Marriott με μια θεαματική ανακαίνιση η οποία αναδεικνύει όλη την κομψότητα της εποχής. Το παλιό μεγαλείο αναβιώνει από τη μια... και το σύγχρονο ντιζάιν το κοντράρει από την άλλη, με το εκπληκτικό W στη Leicester Square να διεκδικεί με αξιώσεις την προσοχή μας! Φουτουριστικό ντιζάιν, μοδάτες σουίτες και spa με τη σφραγίδα των Starwood Hotels στην καρδιά της πόλης, το Soho.

Shopping city

Κάτι βράζει στο Λονδίνο - εικόνα 3

Ενόψει Ολυμπιακών, οι πυξίδες του Λονδίνου δείχνουν μόνιμα την Ανατολή. Εκεί μόλις άνοιξε το Westfield Stratford City, το μεγαλύτερο urban shopping center της Ευρώπης, ακριβώς στην είσοδο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Περισσότερα από 300 καταστήματα, 50 χώροι εστίασης, σινεμά, καζίνο και πολλά άλλα φιλοδοξούν να... δυσκολέψουν το πέρασμα των επισκεπτών από το μετρό του Stratford προς τα στάδια.

To Outsider

Κάτι βράζει στο Λονδίνο - εικόνα 4

Μια αουτσάιντερ γειτονιά, rough around the edges, αλλά πολυεθνική κι ενδιαφέρουσα είναι­ το Dalston στο Hackney. «Σπίτι» της τουρκικής κοινότητας, έχει ταυτιστεί με τα άπειρα κεμπαμπτζίδικα της Kingsland Road (το «Mangal» κερδίζει). Βόλτα στο αυθεντικότατο μάρκετ της Ridley Road, στέκι της αφρο-καραϊβικανικής κοινότητας, ψαγμένα art cafes όπως το «Tina we Salute You», bar hopping σε υπόγεια στέκια, alternative jazz βραδιές στο «Vortex Jazz Club».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.