Ελληνικό

Μπορεί να μην έχει τη φήμη των διάσημων γειτόνων του, όμως τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό μπαίνει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της ορεινής Αρκαδίας και γίνεται ορμητήριο για τους λάτρεις της γεύσης και της περιπέτειας.

Ελληνικό

Μπορεί να μην έχει τη φήμη των διάσημων γειτόνων του, όμως τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό μπαίνει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της ορεινής Αρκαδίας και γίνεται ορμητήριο για τους λάτρεις της γεύσης και της περιπέτειας.

Ελληνικό - εικόνα 1
«Ελαιών»

Στα 700 μέτρα υψόμετρο, μεταξύ Στεμνίτσας και Καρύταινας (210 χλμ. από την Αθήνα), το χωριό που έγινε ευρύτερα γνωστό ως τόπος καταγωγής του Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι εξίσου γοητευτικό όλες τις εποχές του χρόνου. Τρανταχτή απόδειξη το γεγονός ότι οι ξενώνες του μένουν ανοιχτοί δώδεκα μήνες και μάλιστα φέτος το καλοκαιράκι ήταν γεμάτοι – τουλάχιστον τα σαββατοκύριακα.

Ελληνικό - εικόνα 2
Άποψη του χωριού

Εν τω μεταξύ, έχει εδώ και λίγους μήνες και νέα πρόταση διαμονής. Είναι ο ξενώνας «Γόρτυς» (2791031040), σε ένα παλιό πέτρινο αρχοντικό του 1900, που ανακαινίστηκε σε παραδοσιακό στιλ, με σύγχρονες πινελιές στα οκτώ δίκλινα και στη μία ευρύχωρη σουίτα του. Ανήκει στην οικογένεια της διπλανής κλασικής ταβέρνας «Του Ταλούμη» που είναι σίγουρη λύση για καλό κόκορα με χυλοπίτες, αρνάκι λαδορίγανη, κρασάτες μπριζόλες αλλά και άγρια χόρτα και τυροπιτάκια.

Ελληνικό - εικόνα 3
«Νοστιμιές

των Γιαγιάδων»

Επίσης, πριν από λίγο καιρό η παλιά ταβέρνα «Στου Γεωργαντά» πέρασε στα χέρια των παιδιών της οικογένειας, ανακαινίστηκε με γνώμονα την παράδοση του χωριού και προσφέρει εκλεκτά κρέατα από το κοπάδι του πατέρα σε μαμαδίστικες συνταγές. Κλασικές επιλογές διαμονής παραμένουν το «Ελληνικόν Luxury Hotel» (2791031700), φτιαγμένο σε στιλ σαλέ, με υπέροχη θέα από τη βεράντα του, και ο ξενώνας «Ελαιών» (2791031400), με τα σοφιστικέ δωμάτια και το απίθανο πρωινό, το οποίο εμπλουτίστηκε φέτος με διάφορες πίτες, ζυμωτό ψωμί, λουκουμάδες και χίλια δυο καλούδια από το μποστάνι τους.

Ελληνικό - εικόνα 4
«Γόρτυς»

Με βάση το Ελληνικό θα κάνετε τις εκδρομές σας στο φαράγγι του Λούσιου με τα πολλά μονοπάτια και τα υπέροχα μοναστήρια του Αϊ-Γιάννη του Προδρόμου και τη Μονή Φιλοσόφου. Μια κατεβασιά στο ποτάμι επιβάλλεται, αφού ένα μεγάλο μέρος του θεωρείται εύκολο για ράφτινγκ. Για κάτι λιγότερο extreme, κάτω από το Ελληνικό ένας εύκολος δρόμος σάς βγάζει στην Αρχαία Γόρτυνα – ιδανικό σημείο για πικνίκ. Συνεχίστε τη φιδογυριστή διαδρομή προς τα μοναστήρια και καταλήξτε στο μικροσκοπικό χωριό Παναγιά για να φάτε στη «Ζέρζοβα», όπου ο Γιάννης και η Βαγγελιώ μαγειρεύουν θαυμάσια με προϊόντα της περιοχής και σας σερβίρουν δικό τους τσίπουρο. Άλλη μία σίγουρη στάση για φαγητό πριν από την επιστροφή στην Αθήνα είναι οι «Νοστιμιές των Γιαγιάδων», στο χωριό Ψάρι, για αλανιάρα κότα και ζαρζαβατικά από το μποστάνι τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.