Βέρνη

Η Βίκη Βαμιεδάκη περιπλανιέται στα σοκάκια της Βέρνης και αναρωτιέται γιατί η πρωτεύουσα της Ελβετίας δεν είναι τόσο δημοφιλής

Βέρνη

Κοιτάζοντας τη Βέρνη από ψηλά, και αφού έχεις περιπλανηθεί επί ώρες στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, αναρωτιέσαι γιατί η πρωτεύουσα της Ελβετίας δεν είναι τόσο δημοφιλής. Γιατί αφήνει τη Ζιρίχη, τη Γενεύη, τη Βασιλεία και άλλες πόλεις να της κλέβουν τη δόξα. Ίσως είναι το κρυφό «διαμάντι» της χώρας, το οποίο θα φωλιάσει μέσα σου σαν κρυμμένο μυστικό…

Βέρνη - εικόνα 1

Τα καλοκαίρια στη Βέρνη είναι άκρως απολαυστικά και διασκεδαστικά – ακριβώς όπως και οι χειμώνες και οι άλλες εποχές, φτάνει να της αφιερώσει κάποιος έστω τρεις ημέρες. Από σήμερα Πέμπτη 11/8, για παράδειγμα, και μέχρι τις 13/8 τριάντα ομάδες και συγκροτήματα, σε ισάριθμες σκηνές που έχουν στηθεί σε ολόκληρη την Παλιά Πόλη, θα δώσουν 300 παραστάσεις, μεταμορφώνοντάς έτσι ολόκληρη τη Βέρνη σε ένα τεράστιο υπαίθριο φεστιβάλ. Όλο το πρωί θα κάνουμε βόλτες στην ατμοσφαιρική και πανέμορφη μεσαιωνική πόλη –μνημείο της UNESCO– και ψώνια στα μικρά μαγαζάκια των σοκακιών της, ενώ σίγουρα θα περάσουμε και αρκετές ώρες στο μεγάλο εμπορικό-ψυχαγωγικό κέντρο Westside επιλέγοντας επώνυμα προϊόντα ή χαλαρώνοντας στο spa. ­διαθέτει επίσης σινεμά, θέατρα, αθλητικό κέντρο, ένα ξενοδοχείο αλλά και πολλά εστιατόρια με κουζίνες από όλο τον κόσμο.

Βέρνη - εικόνα 2

Τα μεσημέρια θα χαλαρώνουμε και θα κάνουμε ηλιοθεραπεία και βουτιές στη City Beach, την τεχνητή παραλία που έχει δημιουργήσει ο δήμος στην καρδιά της πόλης, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό. Εκεί, στις όχθες του παραπόταμου του Ρήνου, του Άαρ, έχει στηθεί κι ένα απίθανο σκηνικό με ασιατικούς κήπους και καταρράκτες, αιώρες και ξαπλώστρες καθώς και μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου και βόλεϊ. Αν σας αρέσουν οι πισίνες, υπάρχουν αρκετές –δημόσιες και ιδιωτικές– σε διάφορα σημεία της πόλης. Πολύ διάσημη είναι η river pool Marzili, ακριβώς κάτω από τη Βουλή. Must είναι και η εκδρομή με φίλους ή με τα παιδιά στη διάσημη έκθεση τυριού Emmental: το Emmental Exhibition Cheese Dairy φιλοξενεί εκθεσιακούς χώρους με τόνους ελβετικού τυριού, φούρνους με λιχουδιές, πωλητήρια τυριών, κεραμικών αντικειμένων κ.λπ.

Όσο για τη διαμονή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν κάμπινγκ στην ελβετική πρωτεύουσα. Το «Camping Bern-Eymatt», δίπλα στη λίμνη Wohlen, στο ποτάμι και το δάσος, με μπανγκαλόους και καλύβες, είναι ιδανικό για εναλλακτικές εκδρομές, σπορ ή ποδήλατο, ενώ παραμένει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Από την άλλη, μια luxury επιλογή είναι το «Bellevue Palace Hotel» (www.bellevue-palace.ch), όπου θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία στο εστιατόριό του «GaultMillau». Αμέσως μετά το πρώτο πιάτο, θα σας… σερβίρουν ένα iPad σε μαύρη δερμάτινη θήκη, προκειμένου να παρακολουθήσετε live –μέσω webcam– τον 39χρονο σεφ Gregor Zimmermann να ετοιμάζει το κυρίως πιάτο σας! Έτσι, αφού τον ενημερώσετε για το πώς θέλετε να ψήσει το φιλέτο σας, μπορείτε να στείλετε μέσω Facebook ή Twitter και χαιρετίσματα στους φίλους σας!

Με τη Swiss στη Βέρνη και...παντού!

Βέρνη - εικόνα 3

Για να φτάσετε στη Βέρνη, αρκεί να επιβιβαστείτε σε μία από τις απευθείας πτήσεις της Swiss για Ζιρίχη (καθημερινά τρεις από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη, από € 219). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη σοκολάτα που θα σας προσφέρουν στο αεροπλάνο καθώς θα πάρετε μια πρώτη γεύση από αυθεντική Ελβετία. Στη συνέχεια, παίρνετε το τρένο (ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται μέσα στο αεροδρόμιο) και φτάνετε στη Βέρνη έπειτα από 75 λεπτά απολαυστικού ταξι­διού. Για να είναι ακόμη πιο άνετο το ταξίδι σας, μπορείτε να αγοράσετε –κατά τη διάρκεια του check in– την υπηρεσία fly rail (περίπου € 18 ανά αποσκευή) ώστε να παραλάβετε τις αποσκευές σας απευθείας στο σιδη­ροδρομικό σταθμό της Βέρνης. Για όσους από εσάς διαθέτουν smart phone, τώρα, η Swiss έχει δημιουργήσει applications που σας επιτρέπουν να έχετε πληροφόρηση σχετικά με τις πτήσεις και τις υπηρεσίες της αλλά και για τις κρατήσεις, το check in κ.λπ. Τις εφαρμογές μπορείτε να τις κατεβάσετε από το www.swiss.com/mobile. Όσο για τα νέα δρομολόγια της εταιρείας, η οποία επεκτείνει συνεχώς το δίκτυό της, θα προστεθεί σύντομα και το Πεκίνο. Καθημερινά, από τον Φεβρουάριο του 2012, η Swiss θα πραγματοποιεί­ πτήσεις από Ζιρίχη προς Πεκίνο και τούμπαλιν. Προσθέτει έτσι με αυτήν την πτήση ακόμη έναν προορισμό στην Κίνα έπειτα από αυτόν της Σανγκάης. Επιπλέον, η Νίκαια είναι άλλος ένας προορισμός που θα προστεθεί στο αεροδρόμιο της Γενεύης, με δύο πτήσεις καθημερινά, ενώ η Swiss αυξάνει και τη συχνότητα των πτήσεών της προς Μόσχα (δύο καθημερινά), Μαδρίτη (τρεις καθημερινά) και Λονδίνο (πέντε καθημερινά). Τέλος, θα μεγαλώσει τη χωρητικότητα των πτήσεων Ζιρίχη-­Νιούαρκ από το επόμενο καλοκαίρι. Η συγκεκριμένη πτήση, η οποία πραγματοποιείται προς το παρόν με τo Boeing 737 της PrivatAir, και μόνο με διαρρύθμιση­ business class θέσεων, πρόκειται να ενισχυθεί με μεγαλύτερο αεροσκάφος και διαρρύθμιση τριών κατηγοριών θέσεων αλλά και καθημερινή συχνότητα (www.swiss.com).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.