Sonu Shivdasani

Η Κατερίνα Κατώπη συνάντησε τον ιδρυτή μιας από τις πλέον πρωτοπόρες αλυσίδες στον τομέα των πολυτελών resorts και spa παγκοσμίως, που έχει βάλει στόχο να φέρει την οικολογική επανάσταση στη βιομηχανία του τουρισμού.

Sonu Shivdasani

Η Κατερίνα Κατώπη συνάντησε τον ιδρυτή μιας από τις πλέον πρωτοπόρες αλυσίδες στον τομέα των πολυτελών resorts και spa παγκοσμίως, που έχει βάλει στόχο να φέρει την οικολογική επανάσταση στη βιομηχανία του τουρισμού.

Sonu Shivdasani - εικόνα 1

«Δεν θα μπορούσα να καταφέρω τίποτα χωρίς τη [σ.σ.: σουηδικής καταγωγής] σύζυγο μου Eva», λέει με χαμόγελο ο μεγαλωμένος στην Αγγλία Ινδός Sonu Shivdasani. Το πρώτο τους ξενοδοχείο, το «Soneva Fushi» στις Μαλδίβες, άνοιξε το 1995. Μέχρι και σήμερα παραμένει το αγαπημένο τους και ναυαρχίδα της εταιρείας. Φτιαγμένο 100% από φυσικά υλικά, αντιπροσωπεύει σε απόλυτο βαθμό την έννοια του «οικολογικού» resort, θέτοντας έτσι τις βάσεις για όλα τα ξενοδοχεία της αλυσίδας που ακολούθησαν. Σήμερα η Six Senses διαχειρίζεται ξενοδοχεία και spa, με τις επωνυμίες Soneva, Evason και Six Senses, σε Ασία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ινδικό Ωκεανό.

Sonu Shivdasani - εικόνα 2

«Η ενασχόλησή μας με την οικολογία είναι από τις πλέον αναζωογονητικές εμπειρίες της ζωής μας. Μαζί με τη σύζυγό μου Eva αρχίσαμε να δραστηριοποιούμαστε στον εν λόγω τομέα διότι απλώς έτσι θέλουμε να ζούμε. Η φιλοσοφία μας συνοψίζεται στη λέξη SLOW, που σημαίνει Sustainable Local Organic Wholesome, δηλαδή “βιώσιμο, τοπικό, οργανικό, ολοκληρωμένο”.

Sonu Shivdasani - εικόνα 3

Αποστολή της Six Senses είναι η δημιουργία εξωτικών, μαγικών εμπειριών με βιώσιμο τρόπο. Ανακυκλώνουμε τα πάντα, παράγουμε ενέργεια από τον ήλιο και τον αέρα, ενώ διαρκώς μειώνουμε την παραγωγή ενέργειας από τις γεννήτριες. Μεταξύ άλλων, προχωράμε σε κομποστοποίηση των λυμάτων και εμφιαλώνουμε το δικό μας νερό σε γυάλινα μπουκάλια. Φυσικά, κάποιες από τις πρωτοβουλίες μας είναι πιο “πολυτελείς” από κάποιες άλλες, όπως π.χ. ο οργανικός κήπος. Έχουμε μέχρι και μενού νερού: το εμφιαλώνουμε με υπόκρουση κλασικής μουσικής και στη συνέχεια το χύνουμε πάνω σε κρύσταλλα – διαθέτουμε επτά διαφορετικά crystal infused νερά! Τα μισά έσοδα από την εξοικονόμηση στον τομέα αυτόν ανέρχονται σε περίπου 250.000 δολάρια ετησίως και διοχετεύονται σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες σχετικές με το νερό. Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να παράσχουμε πόσιμο νερό σε πάνω από 260.000 οικογένειες. Όσο για τα προγράμματα οικολογικού τουρισμού, είναι κάτι που ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε από πέρυσι. Θα το κάνουμε και πάλι φέτος, πιο πλούσιοι σε γνώσεις από την περσινή εμπειρία. Με τα μισά χρήματα μπορεί κάποιος να μείνει τις διπλάσιες ημέρες, αρκεί να λάβει μέρος σε κάποια από τα περιβαλλοντικά προγράμματα που διαθέτουμε. Την περσινή χρονιά συμμετείχαν δέκα ζευγάρια, ενώ το ενδιαφέρον για φέτος έχει διπλασιαστεί!».

Πληροφορίες: www.sixsenses.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.