ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Με καντάδες ή σάμπα, με μαγιό ή παλτό, με μιμόζες ή λεμόνια... Εσείς απλώς επιλέξτε πώς θέλετε να περάσετε το φετινό καρναβάλι κι εμείς σας δίνουμε τα πιο δυνατά και φημισμένα καρναβαλικά ραντεβού στον κόσμο, αλλά και τις εκδρομές των τουριστικών γραφείων που θα σας "διακτινίσουν" στην τρέλα της Αποκριάς.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

στον πλανήτη με τις μάσκες

Με καντάδες ή σάμπα, με μαγιό ή παλτό, με μιμόζες ή λεμόνια… Εσείς απλώς επιλέξτε πώς θέλετε να περάσετε το φετινό καρναβάλι κι εμείς σας δίνουμε τα πιο δυνατά και φημισμένα καρναβαλικά ραντεβού στον κόσμο, αλλά και τις εκδρομές των τουριστικών γραφείων που θα σας "διακτινίσουν" στην τρέλα της Αποκριάς.

Ρίο μαθήματα σάμπα

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - εικόνα 1

Τα ραντεβού: Στις 21/2 στις 4 το απόγευμα η Banda de Ipanema, η ιστορικότερη καρναβαλική ομάδα, συγκεντρώνεται στην Praca General Osorio για να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στο διασημότερο αποκριάτικο ξεφάντωμα του κόσμου. Για τις επόμενες 2-3 ημέρες το Ρίο παίρνει φωτιά! Όχι μόνο από τα υπέροχα κορμιά των μουλάτων, που λικνίζονται μέσα στα αποκαλυπτικά φανταχτερά κοστούμια τους στο Σαμποδρόμιο, αλλά και από τα κεφάτα πάρτυ που διοργανώνονται κυριολεκτικά παντού. Καθημερινά οι bandas περιφέρονται εν χορδαίς και οργάνοις στις γειτονιές και στους κεντρικούς δρόμους (θα τους πετύχετε σίγουρα στις λεωφόρους Pessoa και Atantica), ενώ το βράδυ το πανηγύρι μεταφέρεται στα clubs, με πιο δυνατά τα ραντεβού στα gay στέκια "Le Boy", "Scala" και "X-demente". Όσοι πάλι προτιμάτε το black tie ακόμα και καλοκαιριάτικα (είμαστε στο νότιο ημισφαίριο, μην ξεχνιόμαστε) δοκιμάστε να βρείτε εισιτήριο για το λουσάτο γκαλά μεταμφιεσμένων στο "Copacabana Palace". Τα ταξίδια: lΔύο προτάσεις από το τουριστικό γραφείο Sarris (2103834087). 8 ημέρες στο Ρίο € 1.700. 15ήμερο ομαδικό πρόγραμμα Ν. Αμερικής (καταρράκτες Ιγκουάσου, Ρίο Γκράντε, Πούντα ντελ Έστε, Μοντεβιδέο, Μπουένος Άιρες) με καρναβάλι στο Ρίο € 2.500. Αναχώρηση: 20/2. Μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4*, ημιδιατροφή, ξεναγήσεις, εισιτήριο για το Sambodromo. l9 ημέρες στο Ρίο (19-27/2) για μεμονωμένους από € 1.350. Αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία 3* ή 4*, πρωινό. Δυνατότητα εκδρομών σε καταρράκτες Ιγκουάσου, Σάο Πάολο, Αμαζόνιο. Hellita, 2103236675. lΡίο (20-25/2) από € 1.340. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή με πρωινό, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο εξωτερικό. Monogram, 2103728500. l8ήμερο ομαδικό πρόγραμμα με αναχώρηση στις 19/2 από € 1.300. Μεταφορές, ξενοδοχείο Α΄ Κατηγορίας, αμερικάνικο πρόγευμα, ξενάγηση. Alexander, 2103242728. Πληροφορίες για το καρναβάλι του Ρίο: www.brazilspecial.net/menu/carnival & www.ipanema.com/carnival.

Νίκαια πέταξέ μου μια μιμόζα

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - εικόνα 2

Τα ραντεβού: Από τις 13 έως τις 25/2 ο βασιλιάς καρνάβαλος χρίζεται "Βασιλιάς της Κλοουνερί" (ο τίτλος του καρναβαλιού) και διαλαλεί ότι η φετινή εφήμερη εξουσία του βάζει στο στόχαστρο ένα σύγχρονο θέμα κάθε άλλο παρά για γέλια: τα όρια που θέτει (;) η ηθική στην πρόοδο της επιστήμης. Οι υπήκοοί του: 20 άρματα, 300 ήρωες-καρικατούρες, 100 καρναβαλικές ομάδες και οι κάπου 1.200.000 (!) θεατές που κατακλύζουν το θέρετρο της Κυανής Ακτής συμμετέχουν στο διάσημο λουλουδοπόλεμο και φυσικά σ' ένα ευωδιαστό πανηγύρι με "παρελάσεις φωτός" τα Σαββατόβραδα, αλλά και στις 17/2. Πιάστε θέση στην Promenade des Anglais για ν' απολαύσετε τα πιο όμορφα κορίτσια της πόλης να παρελαύνουν πετώντας μιμόζες! Και μη χάσετε το φαντασμαγορικό κάψιμο του καρνάβαλου, που συνοδεύεται από πυροτεχνήματα στη θάλασσα. Τα ταξίδια: l4ήμερο πρόγραμμα € 629. Αναχώρηση: 20/2. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 4*, πρωινό, ξενάγηση, μεταφορές από και προς αεροδρόμιο. WAS, 2103613910. lΟμαδικό 6ήμερο οδικό τουρ μέσω Πάτρας-Ανκόνας € 545. Aναχώρηση: 19/2. Μεταφορές, διαμονή στο πλοίο και σε ξενοδοχεία 3* & 4*, πρωινό στο ξενοδοχείο, περιήγηση στο Μόντε Κάρλο. Superfast Specials, 2108919130. Πληροφορίες για το καρναβάλι της Νίκαιας: www.nicecarnaval.com

Μεντόν τα λεμόνια του κυρίου Disney

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - εικόνα 3

Τα ραντεβού: Αν προτιμάτε το άρωμα του λεμονιού από αυτό της μιμόζας και είστε ορκισμένοι φαν της Κυανής Ακτής, βάλτε ρότα για Μεντόν. Η κωμόπολη της Cote d' Azur μπορεί να μην έχει την κοσμοπολίτικη δόξα της γειτονικής Νίκαιας, έχει όμως τη δική της αυθεντική καρναβαλική χάρη από τις 13 έως τις 29/2. Τρία κυριακάτικα απογεύματα (15, 22 και 29/2) και τα βράδια (την Πέμπτη 19 & 26/2) η Promenade du Soleil ταξιδεύει στον παραμυθένιο κόσμο του Walt Disney σε μια σειρά από παρελάσεις με καλοσχεδιασμένα άρματα-γλυπτά. Παράλληλα, στο Palais de l' Europe διοργανώνεται φεστιβάλ με ορχιδέες και έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα της υπαίθρου της Μεντόν. Το ταξίδι: Για κρατήσεις απευθυνθείτε στον κ. Κων/νο Δουβή στο Gold Travel (2109249940). Πληροφορίες: www.villedementon.com.

Μεξικό τεκίλα και παρέλαση

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - εικόνα 4

Τα ραντεβού: Ως βέροι λατινοαμερικάνοι, οι Μεξικανοί ξέρουν από κέφι και δη καρναβαλικό. Θα το δείτε να φουντώνει σε πολλές εκδοχές συνδυάζοντας τις μουσικές της Καραϊβικής με τις παραδόσεις των Μάγια και την ιστορία του σύγχρονου Μεξικό, ανάλογα με την περιοχή. Από το Μέξικο Σίτι λ.χ. μπορείτε να πεταχτείτε στις 24/2 μέχρι το Huejotzingo για να δείτε "Γάλλους στρατιώτες" να πολεμούν Μεξικανούς "ληστές" σε μια αναπαράσταση της ιστορικής μάχης του 1862 ή στο δημοφιλές καρναβάλι του Tepoztlan. Όσοι δεν φοβούνται τα χιλιόμετρα, must προορισμός είναι το Mazatlan, στη δυτική ακτή, που διοργανώνει το τρίτο μεγαλύτερο καρναβάλι στον κόσμο! Γι' αυτούς που αράζουν στις παραλίες του Κανκούν και της Βέρα Κρουζ το πρόγραμμα έχει παρελάσεις με χορευτές και μπάντες α λα Νέα Ορλεάνη, ενώ πιο... διονυσιακά "χτυπούν" οι κάτοικοι και οι… δύτες που προτιμούν το Cozumel. Θα διασκεδάσουν με τα σατιρικά πολιτικά στιχάκια των Guaranducha και θα παρακολουθήσουν ένα ιδιότυπο έθιμο, όπου άντρες ντυμένοι σαν ταύροι κυνηγούν ομόφυλους συντοπίτες τους με γυναικεία φουστάνια! Τα ταξίδια: lTailor made πακέτα από το Hydra Travel (2104284202). Στο Κανκούν από €1.110, στο Κοζουμέλ από € 1.240, στο Ακαπούλκο από 1.460, στο Μέξικο Σίτι από € 1.074. 7 διανυκτερεύσεις, ξενοδοχεία 5*, πρωινό, all inclusive διατροφή στο ξενοδοχείο "Melia Cozumel", αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Πληροφορίες για τα καρναβάλια του Μεξικού: www.whatsonwhen.com, www.mazatlan.com.

Μαδέρα Ρίο γίναμε!

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - εικόνα 5

Κάτι οι σχέσεις με το Ρίο από την εποχή της αποικιοκρατίας, κάτι η αποκριά, στη Μαδέρα την είδαν Βραζιλιάνοι και χορεύουν σάμπα. Τα στολισμένα άρματα, η δυνατή μουσική και οι καρναβαλιστές, που μεταμφιέζονται είτε φαντασμαγορικά (α λα Ρίο) είτε αλληγορικά (σατιρίζοντας π.χ. ανελέητα τον επώνυμο που τους μπήκε στο μάτι τη χρονιά που πέρασε), βάζουν το πορτογαλέζικο νησί του Ατλαντικού σε dance fever για μία εβδομάδα περίπου (μέχρι τις 24/2), ενώ η κυριότερη παρέλαση πραγματοποιείται το Σάββατο 21/2 στην πρωτεύουσα Φουντσάλ. Τα ταξίδια: Μπουκέτο επιλογών από το τουριστικό γραφείο Hellita (2103236675): 4ήμερα για μεμονωμένους από € 512. 6 ημέρες Λισσαβόνα-Μαδέρα από € 584. 8 ημέρες Λισσαβόνα-Αζόρες-Μαδέρα από € 885. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχεία 3* ή 4*, πρωινό. Συνεχείς αναχωρήσεις.

Πληροφορίες: www.madeira-web.com.

Λεμεσός καντάδες και καλό κρασί

Αν πάλι θέλετε να νιώσετε σαν στο σπίτι σας και να μην τρέχετε στην άλλη άκρη του κόσμου, τι θα λέγατε για Κύπρο; Στη Λεμεσό η καρναβαλική παράδοση εδώ και δεκαετίες θέλει γλέντι με καντάδες και κρασί. Από την Τσικνοπέμπτη μέχρι τις 7/3 ομάδες με... δοκιμασμένους κανταδόρους περιπλανιούνται άδοντας τραγούδια και καρναβαλικούς σκοπούς και προσκαλούν τον κόσμο στις εκδηλώσεις του Δήμου. Θεσμός είναι η παιδική παρέλαση, που πραγματοποιείται στον παραλιακό δρόμο στις 2/3, και ο "Χορός της Τρίτης" δύο ημέρες μετά στην πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, που τελειώνει με πυροτεχνήματα.

Τα ταξίδια:

  • Τετραήμερο πακέτο για μεμονωμένους στις 20-23/2, € 285. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή στο 4* "Holiday Inn", πρωινό, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Cyprair Holidays, 2109477005.
  • Ομαδικό 5ήμερο (20-24/2) σε Λεμεσό, Λευκωσία, πράσινη γραμμή, μονή Κύκκου, Πάφο, Άγ. Νάπα με € 450. Μεταφορές, διαμονή στο "Holiday Inn", ημιδιατροφή, φόροι αεροδρομίων. Sarris, 2103808274.
  • Ομαδική εκδρομή στις 20-23/2, από € 315. Μεταφορές, διαμονή, πρωινό, εκδρομές σε Λευκωσία, Άγ. Νάπα, είσοδος στο Μουσείο Λευκωσίας. WAS, 2103613910. Πληροφορίες: www.limassolmunicipal.com.cy/carnival. Ιωάννα Γκομούζα
    jgomouza@athinorama.gr
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
    18/04/2024

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

    Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.