Βουδαπέστη update

Η παράδοση συνυπάρχει αρμονικά με το σύγχρονο lifestyle σε ένα δημοφιλή ανοιξιά­τικο προορισμό. Ο Γιάννης-Αλέξανδρος Ιωαννίδης τσεκάρει τα τελευταία hot spots.

Βουδαπέστη update

Η παράδοση συνυπάρχει αρμονικά με το σύγχρονο lifestyle σε ένα δημοφιλή ανοιξιά­τικο προορισμό. Ο Γιάννης-Αλέξανδρος Ιωαννίδης τσεκάρει τα τελευταία hot spots.

Εστιατόρια

Βουδαπέστη update - εικόνα 1

Costes Το μοναδικό εστιατόριο της πόλης που έχει τιμηθεί με αστέρι Michelin. Άψογο σέρβις και πολυσυλλεκτικό μενού. Προτείνουμε­ φιλέτο ελαφιού και ραβιόλια μάνγκο.

Raday 4, +3612190696, www.costes.hu

Manna Lounge Εντυπωσιακό ­ντιζάιν, πλούσια λίστα κρασιών κι ενίοτε ζωντανή­ τζαζ μουσική. Δοκιμάστε αρνάκι αλλά­ και άγρια μανι­τάρια. Ανοιχτό­ καθη­μερινά, εκτός Κυριακής.

Palota 17, +36209999188, www.mannalounge.com

Goa Must κατά τους θερινούς ­μήνες. Εκπληκτική ταράτσα σε κεντρική λεωφόρο της πόλης. Σερβίρει ασιατική κουζίνα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα­. Andrassy 8, +3613022570, www.goaworld.hu/cafe2.htm Deryne Το πιο trendy στέκι της Βουδαπέστης. Χωρίς κράτηση είναι απίθανο να καταφέρετε να το επισκεφθείτε. Ανακαινισμένο, συνδυάζει άψογα το μοντέρνο με το cozy look. Φημίζεται για τα εκπληκτικά φιλέτα και τα σπέσιαλ­ κοκτέιλ. Βρίσκεται στη Βούδα. Krisztina ter 3, +3612251407 Sir Lancelot Μεσαιωνική ατμόσφαιρα, σερβιτόρες ντυμένες παραδοσιακά και σερβιτόροι με σπαθιά, που μιμούνται τους ιππότες!

Η κουζίνα συνδυάζει όμορφα το κρέας με το ψάρι, ενώ απαγορεύονται τα πιρούνια. Κουτάλες και χέρια είναι τα μόνα όπλα που έχετε για να αντιμετωπίσετε τις γιγάντιες πιατέλες. Podmaniczky 14, +3613024456, http://sirlancelot.hu

Bars

Βουδαπέστη update - εικόνα 2

Leroy Σημείο συνάντησης της ντόπιας chic νεολαίας, διαθέτει μεγάλο μπαρ και μικρή πίστα για χορό. Βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο MOM Park.

Alkotas 53, +3614875418, www.leroybistro.hu

Negro Δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, αυτό το cool μπαράκι έχει chill out ατμόσφαιρα και πολύ καλή wine list. Ό,τι πρέπει για πρώτο ποτό πριν το clubbing.

Szent Istvan ter 11, +3613730391

Creol Με νεοϋορκέζικο άρωμα, προσελκύει business πελατεία. Λειτουργεί από Παρασκευή έως Κυριακή. Roosevelt ter 7-8 (δίπλα στο ξεν. «Four Seasons»), +3613027909, www.creolbar.hu

Clubbing

Βουδαπέστη update - εικόνα 3

White Angel Ευρύχωρο­, πλημμυρισμένο από νεολαία, εκπέμπει ήχους electronic και house από τα decks. Remenyi Ede utca 3, +36306913000, www.whiteangel.hu Mix New entry στο χώρο του nightlife της πόλης, αυτό το club-restaurant της Πλατείας Άιφελ εξελίσσεται γοργά σε business στέκι. ­Διαθέτει δύο μεγάλους αυτόνομους χώρους, όπου στεγάζονται το gourmet εστιατόριο και το μοντέρνο club, με διακριτικά διαμορφωμένο πριβέ κομμάτι.

Terez korut 55-57, +36203613445,

Vorosmarty ter 7-8, +3614299000, www.gerbeaud.hu

Ruszwurm Μπαρόκ καφετέρια στην περιοχή του κάστρου, στην πλευρά της Βούδας. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1827 και αποτελεί πλεόν θεσμό της πόλης. Η ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου ενδείκνυται για breakfast με κέικ και γλυκά. Szentharomsag u. 7, +3613755284, www.ruszwurm.hu

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.