Βαρκελώνη

Οι απανταχού backpackers λατρεύουν την καταλανική πρωτεύουσα. Kαι όχι άδικα. Eίναι ένα από τα πιο... el clasico youth-friendly μέρη στον κόσμο!

Βαρκελώνη

Οι απανταχού backpackers λατρεύουν την καταλανική πρωτεύουσα. Kαι όχι άδικα. Eίναι ένα από τα πιο... el clasico youth-friendly μέρη στον κόσμο!

Βαρκελώνη - εικόνα 1
πάρκο Guell

Η διήμερη κάρτα Barcelona hop on-hop off tour είναι από τις πιο πρακτικές εκπτωτικές κάρτες (€ 29). Αν ο καιρός το επιτρέπει, πιάνουμε τις open air θέσεις στην κορυφή του τουριστικού λεωφορείου και ξεκινάμε την περιήγηση με την κόκκινη γραμμή και αφετηρία την Placa Catalunya. Αρχικά διασχίζουμε τη λεωφόρο Passeig de Gracia, την οποία κοσμούν κάποια από τα πιο «προχώ» κτίρια που έχουμε δει (όπως η «ρευστή» Casa Batllo), δημιουργίες του αρχιτέκτονα Antoni Gaudi, από τους λίγους που προτίμησαν να βγάλουν κυριολεκτικά την τέχνη τους στο δρόμο. Στη συνέχεια κινούμαστε προς τη Sagrada Familia, το ρωμαιοκαθολικό ναό με τις 18 χαρακτηριστικές μυτερές κορυφές, ο οποίος κατασκευάζεται εδώ και πολλά πολλά χρόνια με βάση τα πρωτοποριακά σχέδια του Gaudi· παρατηρώντας τον με προσοχή, είδαμε σκαλισμένα φίδια και σαλιγκάρια να σκαρφαλώνουν στους τοίχους του.

Βαρκελώνη - εικόνα 2

Το πολύχρωμο και επίσης διακοσμημένο από τον Gaudi πάρκο Guell είναι ο επόμενος σταθμός. Απέξω δίνει την εντύπωση της παραμυθοχώρας, ενώ στο εσωτερικό έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα διάσημα μωσαϊκά του αρχιτέκτονα. Στη συνέχεια, το... μενού περιλαμβάνει επίσκεψη στο γήπεδο της –για πολλούς– καλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας στον κόσμο, της Μπαρτσελόνα. Χαζεύοντας τα αναμνηστικά του συλλόγου, βρίσκουμε από εμφανίσεις του Πουγιόλ και του Μέσι μέχρι γραφική ύλη και μωρουδιακά με το λογότυπο της ομάδας. Την επομένη εξερευνούμε το παραθαλάσσιο τμήμα της πόλης χρησιμοποιώντας την μπλε γραμμή. H στήλη του Χριστόφορου Κολόμβου είναι ορατή από μεγάλη απόσταση. Στην προσπάθεια να φωτογραφηθούμε μαζί του, πάντως, δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα, διότι το άγαλμα υψώνεται στα 60 μ. Όταν πια αποφασίζουμε να χαλαρώσουμε, αράζουμε στην πιο κοντινή παραλία για ένα παράνομο botellon, όπως κάνουν και οι περισσότεροι νέοι Βαρκελωνέζοι, κρύβοντας επιμελώς το calimocho μας (κόκκινο κρασί με Coca-Cola), διότι απαγορεύεται να πίνουμε στους δημόσιους χώρους.

Η πείνα μάς οδηγεί στα στενά της μοδάτης πλέον μεσαιωνικής συνοικίας El Born, όπου έχουμε ακούσει τα καλύτερα για τις πάμφθηνες πίτσες του «El Pizza del Born» (Passeig del Born 16), ενώ για επιδόρπιο δεν χρειάζεται να απομακρυνθούμε, «χτυπάμε» μια κρέπα στα όρθια από το «Creps al Born» (Passeig del Born 12).

Όταν βραδιάζει, κάθε τουρίστας που σέβεται την ιδιότητά του ακολουθεί τον πολύβουο πεζόδρομο La Rambla και ψάχνει τα πιο ωραία street bars στα στενά της γοτθικής συνοικίας και της Placa Catalunya. Λίγο πιο πέρα, στην πρώην υποβαθμισμένη και νυν hip, multi ethnic συνοικία El Raval, το ρετρό μπαρ «Benidorm» (Joaquim Costa 39) μαζεύει νεολαία με electronica και dance ακούσματα.

Tips Μένουμε Στο κεντρικό «Ideal Hostel» (www.idealhostel.com) και στο «Barcelona Mar Hostel» (www.barcelonamar.com). Αγοράζουμε Την κάρτα Αrticket BCN (€ 22), η οποία προσφέρει πρόσβαση στα επτά καλύτερα μουσεία της πόλης (ανάμεσά τους τα Museu Picasso, Fundacio Juan Miro).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.