Kαλάβρυτα

Μπορεί από άποψη χιονόπτωσης και οικονομικών συνθηκών η φετινή σεζόν να μπαίνει στη λίστα με τις χειρότερες της 10ετίας, όμως το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων παίρνει ενδια­φέρουσες πρωτοβουλίες. Τώρα που ο καιρός υπόσχεται σκι θα είναι από τα πρώτα στις προτιμήσεις μας.

Kαλάβρυτα

Μπορεί από άποψη χιονόπτωσης και οικονομικών συνθηκών η φετινή σεζόν να μπαίνει στη λίστα με τις χειρότερες της 10ετίας, όμως το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων παίρνει ενδια­φέρουσες πρωτοβουλίες. Τώρα που ο καιρός υπόσχεται σκι θα είναι από τα πρώτα στις προτιμήσεις μας.

Kαλάβρυτα - εικόνα 1

Η ολική ανακαίνιση του σαλέ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων τη χρονιά που μας πέρασε ήταν πολύ ευχάριστη είδηση, χωρίς ωστόσο να προμηνύει με τίποτα τις φετινές εξελίξεις – που πολύ­ θα θέλαμε να δούμε και σε ­άλλα χειμερινά θέρετρα κόντά στα χιονοδρομικά. Για την ακρίβεια, ο αέρας ανανέωσης που φύσηξε στον Χελμό μας έφερε μια μεγάλη καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, το Αll inclusive ski Kalavrita, και μια όμορφη έκπληξη, ένα ιδιαίτερο snow park.

Το Αll inclusive ski Kalavrita είναι μια πρωτοβουλία του Χιο­νοδρομικού Κέντρου προκειμένου να προσελκύσει περισσότερο κόσμο τις καθημερινές (Δευτ.-Πέμ.), δίνοντας ένα ισχυρό κίνητρο με δελεαστικά πακέτα διαμονής. Μπαίνοντας στο site του χιονοδρομικού, λοιπόν, μπορείτε να κλείσετε online ένα πακέτο που περιλαμβάνει διαμονή, ένα γεύμα, ενοικίαση εξοπλισμού σκι ή snowboard και ski pass με τιμές που ξεκινούν από € 50 το άτομο. Σε περίπτωση που το ΧΚΚ είναι κλειστό για χιονοδρομία, το ski pass μπορεί να αντικατασταθεί με εισιτήριο εισόδου σε εναέριο αναβατήρα για μια βόλτα στην κορυφή και η ενοικίαση εξοπλισμού σκι με ενοικίαση ελκήθρου. Προσπάθεια για παρόμοια ενέργεια­ έγινε και μεταξύ του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και των τουριστικών φορέων της περιο­χής, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, παρά τη φετινή κακή σεζόν. Το δεύτερο­ νέο αφορά τη δημιουργία snow park, η χρήση του οποίου είναι δωρεάν. Εκεί έχει στηθεί ένα τεράστιο χρωματιστό μπαλόνι, το Funbag, που θα λατρέψουν όλοι όσοι αγαπούν τα άλματα.

Kαλάβρυτα - εικόνα 2

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων Διαθέτει 7 αναβατήρες που εξασφαλίζουν πρόσβαση σε 12 πίστες και στο Snowboard Park με rails και half pipes στη θέση Βαθιά Λάκκα – εκεί βρίσκεται και μια καντίνα για όσους επιθυμούν ένα σύντομο ski break. Το ανανεωμένο σαλέ βρίσκεται στη βάση των αναβατήρων, μόλις ελάχιστα βήματα από το πάρκινγκ. Αν θέλετε να κάνετε ένα mini tour στην περιοχή, δεν έχετε παρά να νοικιάσετε snowmobile και να χαθείτε στα χιονισμένα­ έλατα (€ 30/άτομο, για 15-20 λεπτά).

Ski pass Τις καθημερινές θα σας στοιχίσει € 15 και τα σαββατοκύριακα και τις αργίες € 25 – για φοιτητές και παιδιά ηλικίας 5-18 ετών οι τιμές διαμορφώνονται στα € 12 και € 20 αντίστοιχα. Σημειώστε πως όταν δεν λειτουργούν όλοι οι αναβατήρες, οι τιμές προσαρμόζονται ανάλογα.

Info 2692024451, 2692024452, 2692024453, www.kalavrita-ski.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.