Balkan Flexipass: Το… interail των Βαλκανίων

Καθώς τα Βαλκάνια ολοένα ανεβαίνουν στις προτιμήσεις μας, το ξαδερφάκι του (δοκιμασμένου πια) interail, το Balkan Flexipass, μπαίνει στη ζωή μας. Η κάρτα σιδηροδρομικών διαδρομών ενώνει τις βαλκανικές ομορφιές: από τους σκοτεινούς μύθους της Τρανσυλβανίας μέχρι το ανερχόμενο Βελιγράδι.

Balkan Flexipass: Το… interail των Βαλκανίων

Καθώς τα Βαλκάνια ολοένα ανεβαίνουν στις προτιμήσεις των Ελλήνων, το ξαδερφάκι του (δοκιμασμένου πια) interail, το Balkan Flexipass, μπαίνει στη ζωή μας. Η κάρτα σιδηροδρομικών διαδρομών στα Βαλκάνια ενώνει τις βαλκανικές ομορφιές: από τους σκοτεινούς μύθους της Τρανσυλβανίας μέχρι το ανερχόμενο Βελιγράδι.

Balkan Flexipass: Το… interail των Βαλκανίων - εικόνα 1

Συμπεριλαμβάνει τις χώρες Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Κροατία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία. Η Ελλάδα από το 2011 δεν είναι μέσα στην λίστα όμως μπορεί κανείς να μεταβεί από την Θεσσαλονίκη στα Σκόπια με τιμή που συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο.

Η κάρτα-εισιτήριο περιλαμβάνει 5 ή 10 ή 15 μέρες απεριόριστων διαδρομών οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια ενός μήνα. Έτσι, μπορεί κανείς να κάνει το πρόγραμμα που θέλει, χωρίς να παραβλέψει ωστόσο την πιθανότητα (μεγάλης) καθυστέρησης. Στην ιστοσελίδα raileurope.com θα βρείτε κάποιες χρήσιμες εισαγωγικές πληροφορίες.

Balkan Flexipass: Το… interail των Βαλκανίων - εικόνα 2
To Balkan Flexipass συμπεριλαμβάνει τις χώρες Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Κροατία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία. © Donya Nedomam_Shutterstock

Το κόστος διαμορφώνεται τόσο από τις ημέρες ταξιδιού όσο και από την ηλικιακή ομάδα του ταξιδιώτη. Μπορεί κανείς να επιλέξει μεταξύ Α και Β θέσης αλλά σε μερικές χώρες δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στη ποιότητα. Το κρεβάτι έχει έξτρα χρέωση αλλά συνήθως χαμηλή. Γενικότερα πάντως το κόστος είναι πολύ πιο χαμηλό όταν την αγοράζεις από τους σταθμούς στις χώρες της γραμμής, και όχι online. Ψάχνοντας μπορεί να βρείτε τιμές που ξεκινάνε από € 83 για 5 μέρες ταξιδιού για ενήλικες.

Πριν την αγορά του καλό είναι να ελέγχετε αν συμφέρει η κάρτα ή τα μεμονωμένα εισιτήρια. Τα βραδινά τρένα είναι μια καλή περίπτωση τόσο για τους ρομαντικούς όσο και για τους backpackers, γιατί εκτός από εμπειρία συμφέρει και οικονομικά.

Balkan Flexipass: Το… interail των Βαλκανίων - εικόνα 3

Γενικά να συμβουλεύστε τις τοπικές ιστοσελίδες των σιδηροδρομικών γραμμών κάθε χώρας τις οποίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΤραινΟΣΕ ( www.trainose.gr>> ). Επίσης πριν κλείσετε κάποιο κατάλυμα ρωτήστε αν έχουν εκπτώσεις για τους κατόχους της κάρτας Balkan Flexipass. Προκειμένου να οργανώσετε το ταξίδι σας πολύτιμες πληροφορίες για ταξιδιώτες με τρένο θα βρείτε στο www.seat61.com>> .

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.