Οργανωμένα ταξίδια για τις γιορτές

Με τα Χριστούγεννα προ των πυλών, σκαλίζουμε –όπως κάθε χρόνο– τα προγράμματα των καλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων της Αθήνας και σας μεταφέρουμε τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για αποδράσεις σε κάθε στιλ.

Οργανωμένα ταξίδια για τις γιορτές

Με τα Χριστούγεννα προ των πυλών, σκαλίζουμε –όπως κάθε χρόνο– τα προγράμματα των καλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων της Αθήνας και σας μεταφέρουμε τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για αποδράσεις σε κάθε στιλ.

Ελβετική μαγεία

Οργανωμένα ταξίδια για τις γιορτές - εικόνα 1
Βόλτες στη χριστουγεννιάτικη Ζυρίχη.

Για 5 ή 6 ημέρες ζείτε στην απόλυτη μαγεία της χριστουγεννιάτικης Ελβετίας με βάση τη Ζυρίχη. Οι εκδρομές στους καταρράκτες του Ρήνου, στην κουκλίστικη Λουκέρνη, στο Ιντερλάκεν και στη Βέρνη προλειαίνουν το έδαφος για το συναρπαστικό ταξίδι με το αλπικό τρένο μέχρι το κοσμοπολίτικο θέρετρο Σεν Μόριτς (Manessis, από € 660, διάφορες αναχωρήσεις το διάστημα 22/12-2/1).

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελβετία εδώ>.

Ρομαντική Αλσατία

Οργανωμένα ταξίδια για τις γιορτές - εικόνα 2
Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Freiburg.

Η Αλσατία και ο Μέλας Δρυμός βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του ατμοσφαιρικού πενθήμερου ταξιδιού στα γαλλογερμανικά σύνορα. Βάση της διαμονής θα είναι το Στρασβούργο. H παλέτα των εμπειριών της Αλσατίας περιλαμβάνει ακόμη σεργιάνι στους Δρόμους του Κρασιού γύρω από το Κολμάρ, ενώ περνώντας τα σύνορα θα βρεθείτε στην πλακόστρωτη Χαϊδελβέργη, την ξακουστή λουτρόπολη Μπάντεν-Μπάντεν και τον γεμάτο κωνοφόρα Μέλανα Δρυμό (Manessis, από € 599, διάφορες αναχωρήσεις το διάστημα 23/12-2/1).

Περισσότερες πληροφορίες για το Στρασβούργο και την Αλσατία εδώ>.

Σέρρες & around

Οργανωμένα ταξίδια για τις γιορτές - εικόνα 3
Εξερευνήστε τις περιοχές γύρω από τις Σέρρες, καθώς και τη λίμνη Κερκίνη.

Όμορφες γωνιές της Βόρειας Ελλάδας μπορείτε να εξερευνήσετε με αυτό το οδικό ταξίδι με πούλμαν 4 ή 5 ημερών, όπως η λίμνη Κερκίνη, ο Στρυμόνας, τα γραφικά Άνω Πορόια, η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά και η Θεσσαλονίκη. Βάση της διαμονής το νέο «Elpida Resort & Spa» λίγο έξω από τις Σέρρες, στο οποίο θα επιστρέφετε κάθε βράδυ για δείπνο ή ρεβεγιόν, καθώς το ταξίδι είναι με ημιδιατροφή (Manessis, από € 235, διάφορες αναχωρήσεις το διάστημα 22-30/12). 2103290100, www.manessistravel.gr>> .

Περισσότερες πληροφορίες για τις Σέρρες εδώ>>.

Αιθιοπία για αποφασισμένους

Κορμός του ιδιαίτερου ταξιδιού 13 ημερών στην κατά πολλούς γενέτειρα του κόσμου Αιθιοπία είναι το βόρειο κομμάτι της: από την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα στις πηγές του Γαλάζιου Νείλου και στα νησιά της λίμνης Τάνα, από τα κάστρα του Γκοντάρ στους ναούς του Αξούμ και από τις εκκλησίες της Λαλιμπέλα στα τζαμιά του Χαράρ. Για όσους θέλουν να δουν και την ανεξερεύνητη Νότια Αιθιοπία, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού στις 18 ημέρες (Versus, από € 2.990, αναχώρηση 22/12).

Διαμαντένιο Άμστερνταμ

Το πρόγραμμα του πενθήμερου ταξιδιού ξεκινά με επίσκεψη στο Coster Diamonds, το μεγαλύτερο εργοστάσιο κοπής διαμαντιών στην πόλη, και κρουαζιέρα ξενάγησης σε κάποια από τα γνωστότερα σημεία της. Η συνέχεια γράφεται στα ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ, με βόλτες στα γραφικά σοκάκια τους και δοκιμές σε τοπικό παραδοσιακό τυροκομείο, θα υπάρχει όμως κι ελεύθερη ημέρα για να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε (Versus, από € 499, αναχώρηση 22/12). 2103232800, www.versustravel.eu> .

Περισσότερες πληροφορίες για το Άμστερνταμ εδώ>.

Best of Άλπεις

Οργανωμένα ταξίδια για τις γιορτές - εικόνα 4
Στιγμές ανάπαυλας από το σκι σε αλπικό σαλέ.

Ένα οκταήμερο mix ’n’ match πανόραμα των Άλπεων είναι αυτό το ταξίδι, που ξεκινά εν πλω, συνεχίζει οδικά και ολοκληρώνεται αεροπορικά. Στο ιταλικό κομμάτι, από την Ανκόνα θα κατευθυνθείτε στο Μιλάνο και στην κοιλάδα της Αόστα. Η μεγάλη σήραγγα του Mont Blanc σας φέρνει στις γαλλικές Άλπεις: το χιονοδρομικό του Σαμονί, το Ανεσί, το Σαμπερί και η Γκρενόμπλ είναι ορισμένες από τις γραφικές τοποθεσίες που θα επισκεφθείτε προτού ξαναβρεθείτε στην ιταλική επικράτεια, στο Τορίνο (Eurorama, από € 715, αναχώρηση 20/12). 2114030784, www.euroramatravel.gr> .

Περισσότερες πληροφορίες για τις Γαλλικές Άλπεις εδώ>.

All time classic Βιένη

Οργανωμένα ταξίδια για τις γιορτές - εικόνα 5
Στη Βιένη οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δίνουν και παίρνουν.

Αυτό το ταξίδι 4 ή 5 ημερών σας δίνει αρκετό προσωπικό χρόνο για να ανακαλύψετε τη Βιένη με τις απαραίτητες ξεναγήσεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα εκδρομή στο περίφημο βιενέζικο δάσος, στο Μάγερλινγκ και σε ένα κρασοχώρι της περιοχής (Air Exelixi, από € 339, διάφορες αναχωρήσεις 22/12-3/1).

Περισσότερες πληροφορίες για τη Βιένη εδώ>.

Γιορτές στη Νέα Υόρκη

Οργανωμένα ταξίδια για τις γιορτές - εικόνα 6
Χριστούγεννα στο Μεγάλο Μήλο.

Αυτά τα πακέτα 7-10 ημερών προσφέρουν μια γερή δόση από τα highlights του «Μεγάλου Μήλου». Καθημερινές κι ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις, που την τέταρτη ημέρα περιλαμβάνουν κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν. Προαιρετικά προσφέρεται τρίωρη βραδινή βόλτα με ξεναγό στα νυχτερινά στέκια της πόλης (Air Exelixi, από € 1.435, διάφορες αναχωρήσεις το διάστημα 21/12-3/1). 2109601593, www.airexelixi.travel> .

Περισσότερες πληροφορίες για τη Νέα Υόρκη εδώ>.

Ανερχόμενο Βιετνάμ

Οργανωμένα ταξίδια για τις γιορτές - εικόνα 7
Στη βιετναμέζικη πρωτεύουσα μετακινείστε με cyclo.

Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα Ανόι και τις βόλτες με τα παραδοσιακά ποδήλατα cyclo, το δεκαήμερο αυτό ταξίδι συνεχίζεται σε ακόμη τρεις σημαντικές τοποθεσίες: το Χάλονγκ Μπέι με τα καρτποσταλικά νησάκια, το Χόι Αν με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το Χουέ στο Κεντρικό Βιετνάμ, ενώ ο επίλογος γράφεται στη Σαϊγκόν (Cosmorama, από € 1.190 με ημιδιατροφή, αναχωρήσεις 22/12 και 3/1).

Περισσότερες πληροφορίες για το Βιετνάμ εδώ>.

Οι δύο κυρίες της Πολωνίας

Στη δυναμική Βαρσοβία οι ξεναγήσεις θα σας φέρουν σε πολλά αξιοθέατα, όπως το μπαρόκ Βασιλικό Ανάκτορο, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι και το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης του Στάλιν. Η γοτθική ατμόσφαιρα της Κρακοβίας θα σας συνεπάρει, ενώ θα επισκεφθείτε και τα διαβόητα στρατόπεδα συγκέντρωσης Άουσβιτς και Μπίρκεναου, όπως και τα αλατωρυχεία της Wieliczka (Cosmorama, από € 595, αναχωρήσεις 22, 24, 29/12). 2103642707, www.cosmorama-travel.gr) .

Περισσότερες πληροφορίες για τη Βαρσοβία εδώ>, περισσότερες πληροφορίες για την Κρακοβία εδώ>.

Ατμοσφαιρική Βουδαπέστη

Οργανωμένα ταξίδια για τις γιορτές - εικόνα 8
Πολλές οι χριστουγεννιάτικες αγορές και στη Βουδαπέστη.

Στολισμένη, η πρωτεύουσα των Μαγυάρων είναι ακόμη πιο όμορφη και με αυτό το ταξίδι 4 ή 5 ημερών θα μπείτε σε mood να την εξερευνήσετε απ’ άκρη σ’ άκρη. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται εκδρομή στα παραδουνάβια χωριά Άγιος Ανδρέας και Βίσεγκραντ κι ένα γεύμα σε εστιατόριο (Joy Tours, από € 378, διάφορες αναχωρήσεις από 22/12-3/1). 2108620103.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Βουδαπέστη εδώ>.

Λαμπερό Ντουμπάι

Οργανωμένα ταξίδια για τις γιορτές - εικόνα 9
Στο Ντουμπάι το shopping είναι μέρος της εμπειρίας.

Έξι ημέρες στο Ντουμπάι για λαμπερά Χριστούγεννα με αμέτρητες φωτογραφίες στη γεμάτη ουρανοξύστες λεωφόρο Sheikh Zayed, το εμβληματικό ξενοδοχείο «Burj Al Arab» και το Palm Island. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την απόλυτη εμπειρία του desert safari και μονοήμερη εκδρομή στο Αμπού Ντάμπι (MidEast, από € 575 με 3 γεύματα, διάφορες αναχωρήσεις από 20-28/12). 2112118888.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ντουμπάι εδώ>.

Οικογενειακό Παρίσι

Οργανωμένα ταξίδια για τις γιορτές - εικόνα 10
Πάντα εντυπωσιακές οι παρελάσεις στη Eurodisney.

Ένα πενθήμερο στο Παρίσι έχει πάντα τη χάρη του και το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ικανοποιήσει στα σίγουρα τους first timers, καθώς επικεντρώνεται στα απόλυτα must της πόλης, όπως τα ανάκτορα των Βερσαλλιών και το μουσείο του Λούβρου, ενώ μία ημέρα στην Disneyland δελεάζει μικρούς και μεγάλους. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται μίνι κρουαζιέρα στον Σηκουάνα, εκπτωτικό κουπόνι για γεύμα στο εστιατόριο «Les Diamantaires» καθώς και για αγορές στο πολυκατάστημα Galleries Lafayette (Aκάδημος, από € 559, αναχωρήσεις 18, 22/12) 2103805211.

Περισσότερες πληροφορίες για το Παρίσι εδώ>>.


Εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό, οι τιμές είναι κατ’ άτομο και αφορούν διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Στα ταξίδια εξωτερικού δεν περιλαμβάνονται χρεώσεις όπως φόροι αεροδρομίων κι επίναυλοι καυσίμων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μεσημεριανά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Δείτε την πλούσια ατζέντα εκδηλώσεων για τον μήνα Δεκέμβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2023

3 εκθέσεις - homage σε γυναίκες-πρότυπα στο Λονδίνο

Τρεις εκθέσεις στο Λονδίνο στρέφουν τους προβολείς στις γυναίκες που επαναπροσδιόρισαν τα όρια της μόδας, της τέχνης και της φεμινιστικής δημιουργίας.

Οι άγνωστες γωνιές του Άμστερνταμ

Αφήνουμε πίσω τα ινσταγκραμικά highlights και γνωρίζουμε ξανά την ολλανδική πρωτεύουσα μέσα από βόλτες στα κανάλια με ΑΙ ματιά, γκουρμέ φαγητό του δρόμου, βιβλιοφιλικές γωνιές και "relaxercise".

"Abadía Retuerta LeDomaine": Ένα αβαείο του 12ου αιώνα γίνεται οινοτουριστικό πρότυπο του σήμερα

Στην επαρχία Καστίλλης-Λεόν, η αίγλη αλλοτινών εποχών αναβιώνει σε ένα πρώην αβαείο του 1146, που ανακηρύχθηκε επίσημα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς το 1913, με τη μορφή ενός νέου βιώσιμου οινοτουριστικού και γαστρονομικού προορισμού.

Η επιστροφή της Ορεινής Αρκαδίας: νέες αφίξεις και σταθερά φαβορί για διαμονή και φαγητό με προσωπικότητα

Οδηγούμε ξανά στο ατελείωτο πράσινο της ορεινής Αρκαδίας για να μείνουμε στο πιο καινούργιο της ξενοδοχείο, να τσεκάρουμε κλασικές ταβέρνες και να ανακαλύψουμε νέες.

Οι K Studio και η αρχιτεκτονική της ευζωίας

Ο Δημήτρης Καραμπατάκης των K Studio που υπογράφουν, μεταξύ άλλων, μερικά από τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία, εξηγεί τι σημαίνει αρχιτεκτονική της ευζωίας και πώς γίνεται το εισιτήριο για μια αναγνωρίσιμη διεθνώς αισθητική υπογραφή.