Καρδαμύλη best-of

Το φετινό φθινόπωρο βρίσκει την ατμοσφαιρική μεσσηνιακή πολιτεία στα πάνω της, με την κινηματογραφική χρυσόσκονη του «Μετά τα Μεσάνυχτα» να κρατάει ακόμη . Η Άρτεμις Τζίτζη σταχυολογεί τα must-do για ένα weekend.

Καρδαμύλη best-of

Το φετινό φθινόπωρο βρίσκει την ατμοσφαιρική μεσσηνιακή πολιτεία στα πάνω της, με την κινηματογραφική χρυσόσκονη του «Μετά τα Μεσάνυχτα» να κρατάει ακόμη . Η Άρτεμις Τζίτζη σταχυολογεί τα must-do για ένα weekend.

Καρδαμύλη best-of - εικόνα 1

Ολόκληρη η παλιά Καρδαμύλη. Αν και πηγαίνει αυτοκίνητο, περπατώντας στο λιθόστρωτο δρόμο που οδηγεί στο λόφο με τις ελιές, μπαίνεις σταδιακά σε ένα άλλο, συναρπαστικό κόσμο, όπου βασιλεύει η πέτρα των αναστηλωμένων πύργων και η αυστηρή εσωστρέφεια. Η βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα με το τετραώροφο καμπαναριό, το οχυρό συγκρότημα των Μούρτζινων - Τρουπάκηδων όπου στεγάζεται και το θαυμάσιο μουσείου του Μούρτζινου (τηλ. 27210/73638) σε ένα διώροφο πυργόσπιτο (φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή και την αρχιτεκτονική όλης της Μάνης -ελαιοτριβεία, μελισσοκομεία, μύλοι, πύργοι, καλντερίμια), τα πλακόστρωτα μονοπάτια που οδηγούν στους διπλανούς οικισμούς του Πετροβουνίου και της Αγίας Σοφίας (φοβερή θέα) και στο φαράγγι του Βυρού που καταλήγει στην Καρδαμύλη (δάση με βελανιδιές, χαρουπιές, πεύκα και κυπαρίσσια, με αυτοκίνητο από χωματόδρομο ή με τα πόδια για τους πιο εξασκημένους) .

Καρδαμύλη best-of - εικόνα 2

Η υπέροχη βοτσαλωτή παραλία Ριτσά (οργανωμένη) με κρυστάλλινα νερά και αρμυρίκια για σκιά, παραδίπλα το Kαλαμίτσι τριγυρισμένο από κυπαρίσσια με ρηχά διάφανα νερά και ακόμα παραδίπλα η παραλία του Φονέα με βαθιά νερά και ένα εντυπωσιακό βράχο για βουτιές. Πιο μακριά, (μετά τον Άγιο Δημήτριο, στο δρόμο για Τραχήλα), το εντυπωσιακό Καταφύγι, -απόκρημνη ακτή με επίπεδα βράχια αφού έχει ήδη μεσολαβήσει η παραλία της πολύβουης Στούπας και η Καλογριά.
Το κατάφυτο νησάκι Μερόπη με ερείπια από ενετικές οχυρώσεις, το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη, απομόνωση και ηρεμία. Ακόμα και κολυμπώντας (απέχει περίπου 400 μ. από την ακτή).

Καρδαμύλη best-of - εικόνα 3
Η ταβέρνα της Λέλας

Το εστιατόριο Ελιές στην παραλία των Ριτσών, που το μεσημέρι σερβίρει καλομαγειρεμένη ελληνική παραδοσιακή κουζίνα αλλά το βράδυ εκπλήσσει με ένα γκουρμέ μενού επιπέδου. (27210/73140)
Η ταβέρνα της Λέλας, σε ονειρεμένο σημείο επάνω στη θάλασσα, απέναντι από το νησάκι Μερόπη και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε extra light εκδοχή (Καρδαμύλη, τηλ. 27210/73541 )
Το all day καφέ –μεζεδοπωλείο Ανδρούβιστα στον κεντρικό δρόμο, σαν παλιό καφενείο, με ωραίες μουσικές και ψαγμένα τσιμπολογήματα για τσίπουρο (και σνακς για τους πρωινούς)
Ποτάκια και κοκτέιλς στο μπαρ Τίκλα στο Φάρο (σε αναστηλωμένο πέτρινο σπίτι, μεγάλη βεράντα, υπέροχη θέα) και στο Αquarella δίπλα στη Λέλα, στον πεζόδρομο (θέα, ρομαντική ατμόσφαιρα).
Τα ενδιαφέροντα …καπέλα που πουλάνε αρκετά μαγαζιά–σε ύφος δεκαετίας του ’50 αλά Μαρία Κάλας, μέχρι grundge από κάναβη και μέχρι τα κλασικά ψάθινα που φορούσαν στα χωράφια.

Πού να μείνετε

Καρδαμύλη best-of - εικόνα 4
Melitsina Village

Melitsina Village (2721073334, από € 80 ): Πέτρινο συγκρότημα, με άνετες σουίτες και διαμερίσματα σε φροντισμένο κήπο, στην άκρη της βραχώδους ακτής των Ριτσών. Η πρόσβαση στη θάλασσα γίνεται μέσω σκάλας. Χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Ελιές (2721073021, από € 85 ): Όμορφα, αυτόνομα πέτρινα σπίτια, σε ένα μεγάλο ελαιώνα που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Καλαμίτσι (2721073131, από € 90): Πετρόκτιστο συγκρότημα μέσα σε ελαιώνα με πρόσβαση στη θάλασσα.

Νότος (2721073991, από € 80): Προσεγμένο συγκρότημα διαμερισμάτων, σε μια πλαγιά με θέα.

Katikies Manis (2721079012, από € 72): Ρομαντικό πέτρινο συγκρότημα αυτόνομων κατοικιών, λίγο πριν από την Καρδαμύλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.