Αντίπαρος update

Λίγα κλικ... καραβόδρομος από το παριανό λιμανάκι­ της Πούντας –όσο που να «παγώσεις» με το κλείστρο­ της φωτογραφικής μηχανής τα παιχνίδια των kite surfers στο θαλάσσιο δίαυλο ανάμεσα στα δύο νησιά–, η Αντίπαρος μας κερδίζει πάντα με τους χαλαρούς ρυθμούς, τα γαλανά νερά και τις ψαγμένες γεύσεις της. Στην τελευταία μας επίσκεψη τη βρήκαμε ακόμη πιο ενισχυμένη με νέα στέκια.

Αντίπαρος update

Λίγα κλικ... καραβόδρομος από το παριανό λιμανάκι­ της Πούντας –όσο που να «παγώσεις» με το κλείστρο­ της φωτογραφικής μηχανής τα παιχνίδια των kite surfers στο θαλάσσιο δίαυλο ανάμεσα στα δύο νησιά–, η Αντίπαρος μας κερδίζει πάντα με τους χαλαρούς ρυθμούς, τα γαλανά νερά και τις ψαγμένες γεύσεις της. Στην τελευταία μας επίσκεψη τη βρήκαμε ακόμη πιο ενισχυμένη με νέα στέκια.

Αντίπαρος update - εικόνα 1
Ραχάτι στις αμμουδιές της Αντιπάρου

Το πρωί όλοι οι δρόμοι οδηγούν ασυζητητί στη θάλασσα.
Και αν οι δυνατοί βοριάδες, που φέτος επισκέφθηκαν από νωρίς το νησί, μας έκοψαν εκείνες τις ημέρες τη φόρα για το θαλασσινό γύρο του με τα εκδρομικά καραβάκια, μια χαρά τη βγάλαμε κάτω από τα φουντωτά αρμυρίκια στην Παναγιά βουτώντας στα διάφανα, αλλά ρηχά (οπότε ταμάμ για τα πιτσιρίκια) νερά. Εύκολα προσβάσιμη από το λιμάνι, πρόκειται για την τρίτη αμμουδιά της Ψαραλυκής, στην οποία φτάνουμε είτε με λεωφορείο, είτε με αυτοκίνητο (πάρκινγκ στην ταβέρνα «Περιγιάλι»), είτε πεζοπορώντας costa costa στο ωραίο και σύντομο μονοπάτι που έρχεται από τη δεύτερη Ψαραλυκή με το beach bar και τα θαλάσσια σπορ, περνώντας και από τις μοναχικές παραλιακές «αγκαλιές» που προτιμούν οι γυμνιστές. Για όσους αρέσκονται σε στιλάτο… ραχάτι στην αμμουδιά –πάνω σε στρώματα Cocomat και αναπαυτικά καθιστικά φτιαγμένα από παλιές παλέτες–, με μπίρες, κοκτέιλ αλλά και μεσογειακές γεύσεις χύμα στο κύμα, μόλις άνοιξε το «Beach House» στο Απάντημα­ (από τον γνωστό επιχειρηματία­ του real estate Ιάσονα Τσάκωνα). Στα… μετόπισθεν υπάρχει χώρος για μασάζ, γιόγκα και πιλάτες καθώς και μπουτίκ με ψαγμένες υπογραφές του εγχώριου –και όχι μόνο– design, με εξοπλισμό παραλίας κι επιλεγμένα αντικείμενα. Τις καλύτερές μας απλωτές, πάντως, τις απολαύσαμε πέριξ του Σωρού: γράφοντας κολυμβητικές περαντζάδες στον Μικρό Σωρό και στην κεντρική παραλία του Σωρού, μουλιάζοντας στο γαλάζιο ορμίσκο του Αγίου Σώστη και στη Φανερωμένη, στο τέρμα του χωματόδρομου που ξεκινά από τις τελευταίες βίλες του Σωρού. Και στη συνέχεια άραγμα για πεντανόστιμο μαμαδίστικο φαγητό στην ταβέρνα «Περαματάκι» στον Σωρό με θέα στο πέλαγος από ψηλά και το τραπέζι γεμάτο σούπερ γεμιστά, ωραιότατο χταποδάκι και μοσχαράκι λεμονάτο, δροσερές και πικάντικες σαλάτες και μια εξαιρετική πίτα με κρεμμύδι κι ελιές. Ωραία περίπτωση και οι παραλίες του Αϊ-Γιώργη­ (όπου μπορείτε να καθίσετε για ψάρι στην ταβέρνα «Καπετάν Πιπίνος»). Όταν όμως φτάνουμε μέχρις εδώ, δύσκολα δεν θα ανεβούμε και στο καΐκι «Σαργός» για εκδρομή στο νησάκι Δεσποτικό, με αρχαιολογικό ενδιαφέρον αλλά και για βουτιές σε τιρκουάζ φόντο στην πιο ξέχασέ-με-εδώ παραλία της περιοχής, το Λιβάδι.

Αντίπαρος update - εικόνα 2
Βουτιές σε τιρκουάζ νερά στον Επιτάφιο

Η εναλλακτική πρόταση δροσιάς­:
ένα πρωινό αξίζει να λοξοδρομήσετε και μέχρι το σπήλαιο της Αντιπάρου, στο κέντρο του νησιού, να κατεβείτε τα περίπου 400 σκαλιά του και να δείτε γύρω σας τον πλούσιο σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες διάκοσμο.
Αργά το απόγευμα, πάντα στην αγορά του χωριού, χαζέψτε στις πλανεύτρες βιτρίνες –πώς να αντισταθείτε;– τα σούπερ σανδάλια και καφτάνια στο Zali, ρούχα, τσάντες και τις αγαπημένες ελβιέλες Bensimon στο Jetblack, τα αέρινα ρούχα και μαγιό στο νεοφερμένο από την Πάρο Angel’s, τις μποέμικες φούστες του Nota’s και τις vintage style προτάσεις του Charlotte. Αν η καλή σας δεν… ξεκολλάει, τάξτε της ρομαντζάδα μήπως και απεγκλωβιστείτε από τον καταναλωτικό «πυρετό»: αγκαλιές­ με το σούρουπο στον Σιφνέικο­ ­Γιαλό την ώρα που ο δίσκος του ήλιου­ βάφεται ρόδινος και βυθίζεται στη θάλασσα και βόλτα στο τετράγωνο «κουκούλι» του κάστρου, που κρατά από τα μέσα του 15ου αιώνα, με το δακτύλιο των τριώροφων κατοικιών του οικισμού να ορίζουν την περίκλειστη (πλην μιας εισόδου) επικράτειά του. Εδώ, στα πόδια του κάστρου, σημειώστε μια στάση στο δραστήριο Χώρο Τέχνης Αντί, ο οποίος θα φιλοξενεί από τις 31/8 έκθεση φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη.
Στάσεις παντός καιρού και διάθεσης, παλιές αγαπημένες καθώς και ολοκαίνουργιες. Ποτέ δεν λέμε όχι στο παγωτό της «Vicky’s» και, φυσικά, στα κοκτέιλ και τα γλυκά (άπαιχτη κρέμα καταλάνα και σουφλέ σοκολάτας) του cafe «Margarita», όπου παρεμπιπτόντως γευτήκαμε κι ένα εξαιρετικό φιλέτο λαβράκι. Άλλωστε, το νησί διαθέτει πλέον στο κεντρικό σοκάκι μια στιβαρή λίστα καλών προδιαγραφών για τους καλοφαγάδες. Τελευταίες αφίξεις το εστιατόριο «Clair(e) de Lune», το οποίο έστησαν ο Σπύρος και η Κλαίρη Κώτση του κολωνακιώτικου «L’Abreuvoir» (καταευχαριστηθήκαμε το λαβράκι σε καρπάτσιο με λάιμ, τζίντζερ και ροζ πιπέρι, μια σούπερ σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί αλλά και ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλου). και το «Lollino’s», το «αδερφάκι» του γνωστού «Lollo’s», μια βέρα ιταλική vineria και prosciutteria που μας υποδέχτηκε με ζεστή σπιτική φοκάτσια, μας άνοιξε ακόμη περισσότερο την όρεξη με τις μπρουσκέτες και τις επιλογές της σε προσούτο και μας απογείωσε με το πιάτο (εκείνης της) ημέρας, ήτοι ζυμαρικά με σος τρούφας και παρμεζάνα. Για πρωινό, brunch ή δείπνο δεν παραλείπουμε μια κράτηση για τραπέζι στο «La Louche», για τις μεσογειακού προφίλ προτάσεις του Βέλγου σεφ Bart van Capellen. Δεν ξεχνάμε όμως και τη Μανταλένα! Στον «Ανάργυρο», στο πάλαι ποτέ καφενείο που φιλοξένησε γυρίσματα της θρυλικής ταινίας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, κάναμε ένα βράδυ τρελό τσιμπούσι με χίλια μύρια καλούδια: λουκάνικο Αντιπάρου με ξίδι και πετιμέζι, στριφτόπιτα με μέλι, κυκλαδίτικη σαλάτα με ξινομυζήθρα, σαρδέλες σχάρας και πάει… τρώγοντας.

Αντίπαρος update - εικόνα 3
Βόλτα στο κεντρικό σοκάκι του χωριού

Έχει και για τα νυχτοπούλια
Πρώτο (και δεύτερο, και τρίτο) ­κοκτέιλ στο «Loco» και στη «Margarita» στο σοκάκι της αγοράς, αλλά μετά τα μεσάνυχτα η κίνηση αρχίζει σιγά σιγά να μεταφέρεται στην κεντρική πλατεία και τα πέριξ της: στις αυλές των «Bogaloo» και «Tzitzikas», στα stools των «Tabula Rasa» και «Smile», με διάθεση για ­χορό από το χρονοντούλαπο της (ροκ) ιστορίας στο «Lucky Luke», το «Remember» και το «Doors».
Πού θα μείνετε
Κατεβάσαμε­… διακόπτες στα απλά και προσιτά studios «Περαματάκι» (2284061211, 2284061564) στον Σωρό, μόλις 8 χλμ. από το χωριό, με δύο ωραιότατες παραλίες σε απόσταση περιπάτου και τα σπιτικά μαγειρέματα του κ. Κώστα για χορταστικό apres soleil. Για ζωή και… παραλία στον Άγιο Γεώργιο σημειώστε το νεανικό, κυκλαδίτικου στιλ συγκρότημα διαμερισμάτων «Ωλίαρος» (2284025305) και το λιτό και περιποιημένο «Δελφίνι­» (2284024506), το οποίο διαθέτει­ και ταβέρνα. Τέλος, για να βρίσκεστε κοντά στις... εξελίξεις και στο ηλιοβασίλεμα του Σιφνέικου ­Γιαλού, στο χωριό της Αντιπάρου, αναζητήστε τα μίνιμαλ, καλοβαλμένα studios και διαμερίσματα «Villa Harmonia» (2284061739).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.