Κάτι τρέχει στην Ερμιονίδα

Κάτι τρέχει ανάμεσα στους ελαιώνες της Αργολικής γης, σε έναν προορισμό που ανεβάζει διαρκώς τις μετοχές του, διατηρεί όμως και τη γοητεία άλλων εποχών. Πάρτε μια γεύση από ένα weekend με αύρα καλοκαιριού.

Κάτι τρέχει στην Ερμιονίδα

Κάτι τρέχει ανάμεσα στους ελαιώνες της Αργολικής γης, σε έναν προορισμό που ανεβάζει διαρκώς τις μετοχές του, διατηρεί όμως και τη γοητεία άλλων εποχών. Πάρτε μια γεύση από ένα weekend με αύρα καλοκαιριού.

Κάτι τρέχει στην Ερμιονίδα - εικόνα 1

Οδηγώντας μες στους ελαιώνες και στα πεύκα στο Κρανίδι, ή στον «πίσω» δρόμο που συνδέει το ψαροχώρι της Κοιλάδας με το Κρανίδι, με τα κυπαρίσσια και τις μυρωδιές από θυμάρι, τίποτε δεν θα σας προδιαθέτει ότι σε αυτό το χαλαρό μεσογειακό σκηνικό βρίσκονται συγκεντρωμένες μερικές από τις πιο πολυτελείς βίλες στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν αγοραστεί ή νοικιάζονται από μια διεθνή ελίτ. Ή ότι εδώ θα έχτιζε η κορυφαία διεθνής αλυσίδα Aman Resorts το πρώτο της καλοκαιρινό resort στην Ευρώπη με 38 pavilions 200 τ.μ. το καθένα και πάνω από € 1.000 το δωμάτιο. Ε, λοιπόν, εδώ συνυπάρχουν οι εικόνες από ψαροχώρια αλλοτινών εποχών (στις τράτες στην Κοιλάδα στήνεται νωρίς το πρωί μια αυτοσχέδια ψαραγορά) μαζί με jet set ρυθμούς, που αναμένεται να ανεβούν περισσότερο στο μέλλον. Του χρόνου ετοιμάζεται και το πρώτο «Niki Beach» εκτός Σεν Τροπέ, στο Πόρτο Χέλι, με ξενοδοχείο και beach club, ενώ έπεται και το πρώτο Chedi στην Ελλάδα. Το «Nikki Beach Resort & Spa» –το πρώτο στην Ευρώπη– με επίκεντρο το ξενοδοχείο «Yuli» των ’70s, βρίσκεται πάνω στη θάλασσα κι έχει πρωταγωνιστεί σε κλασικές ελληνικές ταινίες. Η παραλία θα υιοθετήσει το party beach lifestyle που καθιέρωσαν οι ομώνυμες πλαζ σε Μαϊάμι και Σεν Τροπέ (έχουν κατακτήσει τον τίτλο των πιο σέξι παραλιών στον κόσμο), ενώ τα δωμάτια θα χαρακτηρίζονται από ένα hip design με αναφορές στη Μεσόγειο. Προς το παρόν, πάντως, εδώ θα έρθετε για ένα χαλαρό weekend με εύκολη (αν και με πολλές στροφές) πρόσβαση από την Αθήνα, ωραίες θάλασσες αλλά και νότες κοσμοπολιτισμού – οι Σπέτσες δεν απέχουν παρά λίγα λεπτά με το θαλάσσιο ταξί ή με το πολύ πιο οικονομικό καϊκάκι. Όσο για τους trekkers το επισκέψιμο Σπήλαιο Φράγχθι θεωρείται από τα σημαντικότερα της Ανατολικής Μεσογείου, με ίχνη κατοίκησης ήδη από τους Προϊστορικούς Χρόνους και σπάνια ευρήματα που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ναυπλίου.

Παραλίες

Κάτι τρέχει στην Ερμιονίδα - εικόνα 2

Η νεολαία προτιμά τη Βερβερόντα, με βότσαλα, δέντρα και beach bars. Η Χηνίτσα είναι ένας κλειστός κόλπος με ψιλή ξανθιά άμμο, πεύκα, καλή ταβέρνα και σκάφη αραγμένα αρόδο. Στον Άγιο Αιμιλιανό, στο νοτιότερο ακρωτήρι της Αργολίδας, όπου κυριαρχούν οι πολυτελείς βίλες, θα ανακαλύψετε μικρές αμμουδερές ακρογιαλιές, ιδανικές για relax και μπάνιο σε διάφανα νερά. Κολυμπήστε πάνω από τη βυθισμένη αρχαία πόλη των Αλιέων, στον κόλπο του Πόρτο Χελιού, και κάντε σκι με τον Μάριο Δημητρίου σε μία από τις καλύτερες σχολές στην Ελλάδα

Know-how

Που να μείνετε

Lepitsa Sunset Προσεγμένο συγκρότημα με διαμερίσματα που προσφέρονται και για οικογένειες. Κοιλάδα, 2754022714, από € 60 (από 1/10: € 45)
Nautica Βay Ανακαινισμένη μεγάλη μονάδα, καλή λύση για οικογένειες, με τον παραλιακό δρόμο και τον κόλπο μπροστά της. Πόρτο Χέλι, 2754051415, από € 58
Mourayio Πολυτελές και ποιοτικό bed & breakfast μόνο με 4 δωμάτια. Ερμιόνη, 2754033074, από € 150

Που να φάτε

Σπυρανδρέας Κλασική επιλογή για ψάρι στο λιμάνι της Ερμιόνης, δίπλα στο κύμα. 2754031380
Λιμάνι Παραδοσιακό ουζερί κι επιλογές σε μαγειρευτά με ντόπια προϊόντα (όταν υπάρχουν). Κοιλάδα, 2754061265
Ρόζος Ψάρι και μαγειρευτά στο δρόμο προς την Κόστα. 2754051006
Στο δρόμο των Αγίων Ψαγμένοι μεζέδες σε ήσυχο σημείο, σε μια χαριτωμένη αυλή. Παραλία Αγίων Αναργύρων, 2754032145
Marivon Μια ιδιαίτερη πρόταση στο ορεινό Ηλιόκαστρο. Πιάτα με γαλλικές επιρροές εξαιτίας της καταγωγής της ιδιοκτήτριας. 2754091352

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.