Hotel boom στην Αρκαδία

Πάλι στην ορεινή Αρκαδία; Κι όμως ο αγαπημένος και πάντα δημοφιλής προορισμός δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, κεντρίζοντάς μας συνεχώς το ενδιαφέρον με ποιοτικά νέα openings ακόμα και σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε. Πήγαμε, είδαμε και αναμεταδίδουμε.

Hotel boom στην Αρκαδία

Πάλι στην ορεινή Αρκαδία; Κι όμως ο αγαπημένος και πάντα δημοφιλής προορισμός δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, κεντρίζοντάς μας συνεχώς το ενδιαφέρον με ποιοτικά νέα openings ακόμα και σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε. Πήγαμε, είδαμε και αναμεταδίδουμε.

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, ούτε τέσσερα, αλλά πέντε καινούργια ξενοδοχεία άνοιξαν τους τελευταίους μήνες δίνοντάς μας την αφορμή να επιστρέψουμε στα πανέμορφα χωριά του Μαινάλου. Και με χαρά διαπιστώσαμε πως κι εσείς κάνατε το ίδιο. Το ξέρουμε γιατί σας είδαμε να απολαμβάνετε μαζί με τα παιδιά τα τελευταία χιόνια στο μικρούλι χιονοδρομικό της Οστρακίνας, να περιδιαβαίνετε μαζί με αρκετό κόσμο στις πλατείες του εντυπωσιακού σπηλαίου στα Κάψια παλεύοντας να αναγνωρίσετε τις διάφορες μορφές που παίρνουν οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες, να αράζετε στις χρωματιστές πολυθρόνες μπροστά στο τζάκι του καφέ-μπαρ «Τρεις Λαλούν» στη Δημητσάνα. Είναι άλλωστε αυτή η πολυμορφία της που κάνει την ορεινή Αρκαδία τόσο δημοφιλή. Από τις βόλτες στα πανέμορφα χωριά της μέχρι τις χαμένες στο πράσινο αυτοκινητάδες και τα δεκάδες αξιοθέατα, ο προορισμός έχει κάτι να προσφέρει σε κάθε φυλή επισκέπτη.

Hotel boom στην Αρκαδία - εικόνα 1
Κλασικό το πέρασμα από το «Τρεις Λαλούν» για γλυκό ή ποτό μετά live

Δεν θα μπορούσαμε όμως να προσπεράσουμε και τη σημαντικότατη δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια στον τομέα της διαμονής. Από την αξιοζήλευτη πορεία του «Αρχοντικού Καλτεζιώτη», που τοποθέτησε στον τουριστικό χάρτη το χωριό Κάψια θέτοντας παράλληλα νέα δεδομένα στον ορεινό τουρισμό πολυτέλειας, ως τον υποδειγματικό ξενώνα «Το Μπελλαίικο» στη Στεμνίτσα με την προσωπική σφραγίδα της Νένας Γκριντζιά, αλλά και τον boutique ξενώνα «Γόρτυς» στο Ελληνικό, την πρώτη «green» επιλογή διαμονής στην περιοχή και μία από τις ελάχιστες ενεργειακής κλάσης Α στην Ελλάδα; Πλάι σε αυτά και σε άλλα πολλά αξιόλογα, 5 νέα ξενοδοχεία, το καθένα με το δικό του χαρακτήρα, φρεσκάρουν το ξενοδοχειακό τοπίο. Τι λέτε, πάμε να τα γνωρίσουμε;

Villa Vager

Hotel boom στην Αρκαδία - εικόνα 2
Ατμόσφαιρα και άνεση σε μία από τις σουίτες του «Villa Vager»

Η βάση μας γι’ αυτό το ταξίδι ήταν η ολοκαίνουρια «Villa Vager», το τετράστερο boutique hotel του Νικόλα και της Μαρίνας Βάγγερ που στρέφει τους προβολείς στο Λεβίδι, ένα όμορφο αλλά παραγνωρισμένο χωριό-πέρασμα στα ριζά της ορεινής Αρκαδίας. Το νεαρό ζευγάρι των ιδιοκτητών μετέτρεψε με πολύ μεράκι ένα επιβλητικό αρχοντόσπιτο του 1843 σε ένα ζεστό και πολυτελή ξενώνα, με κύριο μέλημά τους ο επισκέπτης να αισθάνεται φιλοξενούμενος σαν σε σπίτι φίλων. Και μπορούμε να πούμε ότι το κατάφεραν. Από τη μία είναι εκείνες οι γοητευτικές λεπτομέρειες του παρελθόντος, όπως τα αυθεντικά παλιά αντικείμενα και τα έπιπλα-αντίκες από τη συλλογή του Νικόλα και της Μαρίνας που βρίσκονται διάσπαρτα στους χώρους του αρχοντικού. Στο ευρύχωρο και φωτεινό κοινόχρηστο σαλόνι με τους αναπαυτικούς καναπέδες επιλεγμένα διακοσμητικά κομμάτια δίνουν χαρακτήρα, ενώ στα δωμάτια οι ξύλινες παλιές ντουλάπες και τα στρογγυλά τραπεζάκια του καφέ δημιουργούν ρομαντική ατμόσφαιρα.

Hotel boom στην Αρκαδία - εικόνα 3
Στην θολωτή αίθουσα του πρωινού είναι ακόμα εμφανείς οι λιθοδομές του παλιού αρχοντικού

Από την άλλη είναι και εκείνα τα σύγχρονα στοιχεία, που δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες θέλησαν να εξασφαλίσουν το καλύτερο για τους επισκέπτες τους. Τα υπεραναπαυτικά αμερικανικά κρεβάτια με τα ιδιαίτερα κεφαλάρια, η ενδοδαπέδια θέρμανση, τα amenities της Molton Brown, οι αφράτες αγγλικές πετσέτες, τα έπιπλα Κούρτης, το τεράστιο εξωτερικό τζακούζι στη μεγάλη βεράντα με την υπέροχη θέα στον κάμπο του Ορχομενού. Μα πάνω απ’ όλα είναι η προσωποποιημένη φιλοξενία που παρέχουν απλόχερα. Η Μαρίνα γεμίζει κάθε πρωί τον πάγκο της ανοιχτής κουζίνας με ένα σωρό νοστιμιές που ετοιμάζει μόνη της. Από κέικ, ψωμιά και μαρμελάδες μέχρι πίτες, κις και τηγανίτες, ενώ αν της το ζητήσετε θα σας ετοιμάσει και κάποιο από τα φαγητά της (μια παροχή που λείπει από τους ξενώνες της περιοχής). Ο δε Νικόλας, γνώστης της περιοχής, θα σας συμβουλεύσει για τις βόλτες σας, ενώ οργανώνει και off road εξορμήσεις με τις διάσημες γουρούνες Polaris, τις οποίες αντιπροσωπεύει κατ’ αποκλειστικότητα. Εκείνη τη συναρπαστική εξόρμηση στον Φενεό δυστυχώς δεν προλάβαμε να την κάνουμε, αλλά την επόμενη φορά δεν θα μας γλιτώσει (€ 120 σε δίκλινο και € 180 σε σουίτα, 2796022073).

Art Mainalon

Hotel boom στην Αρκαδία - εικόνα 4
Διάχυτη arty ατμόσφαιρα στο ανανεωμένο «Art Mainalon» της Βυτίνας

Η είδηση ότι το ιστορικό ξενοδοχείο της Βυτίνας «Art Mainalon» μόλις επαναλειτούργησε ανακαινισμένο εκ βάθρων μας έκανε να διαβούμε γεμάτοι προσμονή το κατώφλι του στο γνώριμο πόστο του στο κέντρο του χωριού. Και ευτυχώς δεν διαψευστήκαμε. Η οικογένεια Μαρκογιαννάκη, από τους πρώτους διδάξαντες του ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή, εμπιστεύθηκε το comeback της στο γνωστό διακοσμητή Άγγελο Αγγελόπουλο, ο οποίος δημιούργησε ένα ιδιαίτερα γοητευτικό και ατμοσφαιρικό σύνολο σε στιλ μοντερνισμού των ’70s, με vintage πινελιές, design έπιπλα, αλλά και έργα τέχνης από την πλούσια συλλογή των ιδιοκτητών. Ακόμα και να μη μείνετε εδώ, αξίζει να «κρυφοκοιτάξετε» στο εσωτερικό του ερχόμενοι για καφέ ή ποτό στο πανέμορφο καθιστικό με θέα στην εξωτερική πισίνα (€ 80, 2795022217).

Hotel boom στην Αρκαδία - εικόνα 5
Γευστικό ραντεβού στους «Δειπνοσοφιστές», στο πλάι του «Art Mainalon»

Πολύ καλές εντυπώσεις μας άφησαν και οι «Δειπνοσοφιστές», το ολοκαίνουργιο εστιατόριο που άνοιξαν οι Μαρκογιαννάκηδες δίπλα στο «Art Mainalon». Σε έναν εξίσου ατμοσφαιρικό χώρο που «δανείζεται» διακοσμητικά στοιχεία από το ξενοδοχείο, ο σεφ Γιώργος Μαργαρώνης εμπνέεται από την τοπική κουζίνα και δίνοντας έμφαση στα ντόπια υλικά προτείνει πιάτα που καλύπτουν όλα τα γούστα. Ξεχωρίσαμε τη σούπα μοσχάρι με λαχανικά και τραχανά, την αρωματική σαλάτα με καπνιστό μπέικον, ντοματίνια, κρουτόν από θυμάρι και βινεγκρέτ γραβιέρας, τη ζουμερή πανσέτα σχάρας και το παραδοσιακό της περιοχής χοιρινό λαγωτό (2795022200).

Arcadia Resort

Hotel boom στην Αρκαδία - εικόνα 6
County style ατμόσφαιρα στο «Arcadia Resort» της Βυτίνας

Το πολυτελές «Arcadia Resort» άνοιξε στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού. «Αδερφάκι» της δημοφιλούς ταβέρνας της Βυτίνας «Τα κόκκινα πιθάρια», βρίσκεται σε υπερυψωμένο σημείο λίγο πριν από το χωριό, έχοντας τις πλαγιές του Μαινάλου στην πλάτη. Διακοσμημένο από τον Σωτήρη Μπακόπουλο στο γνώριμο English Country στιλ με θεατράλε νότες, σε κερδίζει εξ αρχής με τους πληθωρικούς κοινόχρηστους χώρους. Το σαλόνι με τις βελούδινες πολυθρόνες και τον τεράστιο καθρέφτη που ακουμπάει στο πάτωμα στο χώρο υποδοχής, εκείνους τους αναπαυτικούς καναπέδες στο χώρο του μπαρ με τη συλλογή από σπάνια κονιάκ και malt ουίσκι αλλά και το φωτεινό σαλονάκι του πρώτου ορόφου με τη γυάλινη οροφή. Στα 14 δωμάτια και σουίτες, όλα με στρώματα και amenities Coco-Mat και ποιοτική επίπλωση, ξεχωρίσαμε κάποιες τολμηρές επιλογές σε χρώματα και ταπετσαρίες που δημιουργούν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Διαθέτει επίσης χώρο ευεξίας και δύο συνεδριακά κέντρα, ενώ σύντομα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία και το εστιατόριό του (€ 90, 2795022330). Περισσότερα για το ξενοδοχείο εδώ.

Coco-Mat Vytina

Το Coco-Mat Vytina προστέθηκε στην οικογένεια των Coco-Mat Hotels μόλις στα τέλη Δεκεμβρίου. Ισχυρό του πλεονέκτημα είναι η προνομιακή τοποθεσία, μέσα σε χωμένο στα έλατα κτήμα, στο δρόμο που ανηφορίζει από τη Βυτίνα προς το χιονοδρομικό. Το lounge στον επάνω όροφο του κοινόχρηστου κτιρίου κερδίζει πραγματικά τις εντυπώσεις, καθώς σου δημιουργεί αμέσως την επιθυμία να χαλαρώσεις στους αναπαυτικούς καναπέδες απολαμβάνοντας την ανεμπόδιστη θέα από τα φαρδιά τζάμια. Περνώντας πάντως και από τα δωμάτια, όλα βεβαίως με έπιπλα, συστήματα ύπνου και amenities Coco-Mat, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως συνολικά δεν μας δημιουργήθηκε η ίδια ισχυρή αίσθηση του brand, που είχαμε βιώσει στο «Coco-Mat Nafsika» και πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις ως προς τη συνολική εικόνα (€ 80, 2795022853).

Nefeles Mainalon Resort

Hotel boom στην Αρκαδία - εικόνα 7
Ένα από τα κτίρια του ολοκαίνουριου «Nefeles Mainalon Resort»

Το πιο καινούργιο ξενοδοχείο της περιοχής ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Μαρτίου σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του ήσυχου χωριού Καρδαράς. Απλωμένο σε 4 κτιριακούς όγκους, με πλακόστρωτα καλντερίμια, μικρούς κήπους και απίστευτη θέα στις πλαγιές του Μαινάλου, το πετρόκτιστο συγκρότημα μας θύμισε έντονα μικρό χωριό. Αυτή ήταν άλλωστε και η επιθυμία του ιδιοκτήτη και μηχανικού Γιάννη Σαμπράκου, τον οποίο «συλλάβαμε» να επιβλέπει τις τελευταίες λεπτομέρειες λίγες μέρες προτού το «Nefeles» ανοίξει και επίσημα τις πύλες του. Αν και δεν τα είδαμε στην τελική τους μορφή, τα 15 μονόχωρα και δίχωρα διαμερίσματα, όλα με σαλονάκι, μικρή κουζίνα, ενεργειακά τζάκια και κρεβάτια Coco-Mat, μας κέρδισαν με τη ζεστή τους παραδοσιακή διακόσμηση. Αίσθηση country style πολυτέλειας στο κοινόχρηστο κτίριο, με την ευρύχωρη αίθουσα του πρωινού στο ισόγειο και το καφέ του επάνω ορόφου που είναι ανοιχτό και σε εξωτερικούς επισκέπτες. Διαθέτει επίσης συνεδριακό κέντρο, ενώ τα αμέσως επόμενα σχέδια περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας μικρής πλατείας που θα κάνει ακόμα πιο έντονη την αίσθηση του χωριού (€ 70, 2796022771).

Hotel boom στην Αρκαδία - εικόνα 8
Σταθερή αξία στις τοπικές γεύσεις τα «Κόκκινα Πιθάρια»

Πού να φάτε
«Τα Κόκκινα Πιθάρια», Βυτίνα (2795022540): Από την κουζίνα του σεφ Παναγιώτη Μπουρτσουκλή βγαίνουν παραδοσιακά νόστιμα μαγειρευτά, πιάτα με κυνήγι εκτροφείου αλλά και ελληνοπρεπή τάπας, αγριογούρουνο παστό με μαύρη ζάχαρη και άρωμα κέδρου και πέστροφα με δεντρολίβανο στη σχάρα.
«Ζέρζοβα», Παναγιά (2795031753): Τα πιάτα που ετοιμάζουν ο Γιάννης και η Βαγγελιώ με συνταγές από τις μανάδες και τις γιαγιάδες τους και με υλικά από τη στάνη τους, τον κήπο τους, τις κότες τους, το δάσος και το βουνό αξίζουν τα έξτρα χιλιόμετρα μέχρι την Παναγιά.
«Ο Κόκορης», Λεβίδι (2796022232): Δροσερές σαλάτες, υπέροχα μαγειρευτά με χιτ το κοκκινιστό μοσχαράκι, τραγανές πατάτες τηγανητές, απίθανα μελωμένη ρεβιθάδα, αλλά και αφράτη πίτσα, όλα σε θηριώδεις μερίδες και σε απόλυτα ρουστίκ περιβάλλον.
«Οι Νοστιμιές των Γιαγιάδων», Ψάρι (2791027161): Μεζέδες και παραδοσιακά πιάτα μαγειρεμένα με αγνές πρώτες ύλες από αλανιάρες κότες και ζαρζαβατικά από το μποστάνι στο εστιατόριο του προσεγμένου πολυχώρου της Αρκαδιανής στο Ψάρι.
«Ου μπλέξεις», Ζάτουνα (6973306226): Μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, πίτες, μαγειρευτά και κρέατα στη σχάρα στο μεζεδοπωλείο του Χρόνη Κουγιούφα που άνοιξε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Επιπλέον προτάσεις διαμονής
«Αρχοντικό Καλτεζιώτη», Κάψια (€ 130, 2710235822): Από τις κορυφαίες επιλογές διαμονής, μοιράζεται σε αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 1860, ένα boutique hotel σε σύγχρονο κτίριο και στην all-suite μονάδα «Chalet». Περισσότερα για το ξενοδοχείο εδώ.
«Το Μπελλαίικο», Στεμνίτσα (€ 75, 2795081286): Ξενώνας σε παραδοσιακό στεμνιτσιώτικο αρχοντικό με υπέροχη θέα, 5 δωμάτια διαφορετικού στιλ και υποδειγματική φιλοξενία από τη Νένα Γκριντζιά. Περισσότερα για το ξενοδοχείο εδώ.
«Αμανίτες», Δημητσάνα (€ 70, 2795031090): Σε παλιό κτίριο στην είσοδο του χωριού, με άνετα δωμάτια, πλούσιο πρωινό με πολλά χειροποίητα εδέσματα, lobby bar με εντυπωσιακά ταμπλαδωτά ταβάνια και βεράντα με φανταστική θέα.
«Γόρτυς», Ελληνικό (€ 63, 2791031040): Boutique ξενώνας με οικολογικές ανησυχίες σε πανέμορφα ανακαινισμένο αρχοντικό του 1900 με φινετσάτα δωμάτια και κήπο στρωμένο με γκαζόν για ρομαντικές βόλτες.

Οι τιμές αφορούν ημερήσια διαμονή σε στάνταρ δίκλινο δωμάτιο και περιλαμβάνουν πρωινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.