Νέα από την Αράχοβα

Δεν χρειάζεται να κάνετε σκι, ούτε να περιμένετε τα χιόνια. Δύο ώρες από την Αθήνα, η «ναυαρχίδα» του ελληνικού χιονοδρομικού τουρισμού υποδέχεται τη νέα σεζόν με διάθεση για mainstream γλέντια αλλά κι εναλλακτικές εξορμήσεις.

Νέα από την Αράχοβα

Δεν χρειάζεται να κάνετε σκι, ούτε να περιμένετε τα χιόνια. Δύο ώρες από την Αθήνα, η «ναυαρχίδα» του ελληνικού χιονοδρομικού τουρισμού υποδέχεται τη νέα σεζόν με διάθεση για mainstream γλέντια αλλά κι εναλλακτικές εξορμήσεις.

Νέα από την Αράχοβα - εικόνα 1
Στην ουρά για το lift στο χιονοδρομικό του Παρνασσού.

Ναι, θα την κάνουμε και φέτος την περαντζάδα στον κεντρικό δρόμο της Αράχοβας χαζεύοντας βιτρίνες και τιμώντας τα παραδοσιακά προϊόντα από το πρατήριο του αγροτικού συνεταιρισμού και τα ζαχαροπλαστεία Παπαστάθη. Κατά τις 11 π.μ. θα... πούμε κι ένα «Bonjour», για να στυλωθούμε με σάντουιτς και ωραία μηλόπιτα στην πλατεία. Κι αν έχουμε και πρωτάρηδες στην παρέα, θα ξεστρατίσουμε προς το βράχο με το ρολόι και τον Αϊ-Γιώργη. Λέτε να τους πτοήσει η θέα των 264 σκαλιών; Μια στάση στο γλυκοπωλείο «Εν Αραχώβη» με τα λαχταριστά γαλακτομπούρεκα ίσως θα μπορούσε να μας δώσει νέα φτερά – ή να ματαιώσει τις περιηγητικές μας προθέσεις ανεπιστρεπτί. Θα το ρισκάρουμε, διότι θέλουμε να δοκιμάσουμε και τις νέες του προτάσεις: σούπα και φοντί σοκολάτας. Οι οπαδοί του παγωμένου γιαουρτιού σημειώστε ότι ανοίγει τώρα σχετικό στέκι στον κεντρικό δρόμο, αλλά εμείς θα το φωνάζουμε πάντα: η Ρούμελη δεν σηκώνει δίαιτες. Όταν βρίσκεις τραπέζι στη δημοφιλέστατη «Παναγιώτα», δοκιμάζεις και σούπες, και αρνάκι φρικασέ, και παϊδάκια. Εξαιρετικές τιμές και καλό σπιτικό φαγητό σερβίρει πάντα και η οικογενειακή ταβέρνα «Παρνασσός» στην πλατεία του «Ξενία», ενώ τα ευφάνταστα μαγειρέματα του Λουκά Σύρου μας παρασύρουν στη μικρούτσικη τρατορία «Tavola» (φέτος θα τσεκάρουμε το νέο τους πιάτο με σπαγκέτι ολικής και κολοκυθάκι). Μεγάλες πιένες ακούμε ότι γνωρίζουν επίσης το μεζεδοπωλείο και το εστιατόριο «Οίστρος» προσελκύοντας και γνωστές φυσιογνωμίες από το χώρο της πολιτικής – και κάπως έτσι η ιδιοκτήτρια Αχτίδω επιστράτευσε παρκαδόρο. Αν φέτος η διασκέδαση χτυπά πρωί-βράδυ πιο δυνατά στην πλατεία, το έτερο σουξέ έρχεται από το «Εμπορικό Alt» στο Λιβάδι, που πλέον κινείται σε ρυθμούς all day club-restaurant με mainstream μουσικές, χορευτικές διαθέσεις και νέο μενού (ο αφιχθείς εκ Μυκόνου σεφ Κωνσταντίνος Αναργύρου ποντάρει στα κρεατικά και τα φρέσκα ζυμαρικά).

Νέα από την Αράχοβα - εικόνα 2
Το nightlife στην Αράχοβα καλά κρατεί...

Μαζί με τα χιόνια, μάλιστα, θα ξεκινήσουν και τα après ski parties τα σαββατοκύριακα. Τα χιονοδρομικά στα Κελλάρια και στη Φτερόλακα αναμένεται να ανοίξουν στις 15/12 συνεχίζοντας το νυχτερινό σκι τα Σάββατα αλλά και διοργανώσεις όπως ο «χιονοπόλεμος» με laser tag, η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού (μία εβδομάδα τον Ιανουάριο με δωρεάν χιονοδρομικό πάσο για τα πιτσιρίκια) και ο αγώνας Papa Bear. Ο τελευταίος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη σχολή Πάππος-Μπαλντούμης (2267031552, www.skischool.gr), που συνεχίζει τις εξορμήσεις για cat ski, την ακαδημία για παιδιά, ενώ επεκτείνει το πρόγραμμα και στους ενήλικους που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους. Όσοι αρχάριοι έρχεστε, πάλι, έστω και για τη χαρά της γλίστρας με τα πέδιλα του σκι, σημειώστε ότι τα ski buses από την Αθήνα εξασφαλίζουν και φέτος στους επιβάτες τους 20% έκπτωση στο εισιτήριο για τα lifts.

Το εναλλακτικό σενάριο
Έχει φάση στο βουνό: πατινάζ μέχρι τα μεσάνυχτα στο Λιβάδι, μαθήματα ιππασίας στο «Άτι Café» του Παναγιώτη Σπηλιώτη (2267031298, 6972296169) και οργανωμένες πεζοπορίες με οδηγούς βουνού που θα βρείτε στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Αράχοβας (2267031630).

Χαλαρά στα μετάπισθεν
Ξυπνάμε γλυκά σε νοικοκυρεμένους ξενώνες, βρίσκουμε το δρόμο μας για τις ταβέρνες στην πλατεία ακολουθώντας την τσίκνα, μετά χανόμαστε στο δάσος... Για relax σκηνικό δίνουμε ραντεβού στην πίσω πλευρά του Παρνασσού. Δεν χάνουμε το ραχάτι­ στην πλατεία της Αγόρια­νης αλλά και τις βουτιές­ στην εσωτερική πισίνα­ του «Elatos Resort & Health Club» με φόντο τα έλατα! Τους περιπάτους γύρω από τη Σουβάλα: στα βυζαντινά ερείπια της Αγίας Ελεούσας και στη γαλήνια Πάνω Σουβάλα. Τη φιδίσια αυτοκινητάδα μέχρι την κουκλίτσα Βάργιανη και τη βιωματική περιήγηση στην παλιά μεταλλευτική στοά 850 στο Vagonetto (2265078819, www.vagonetto.gr).

Διαμονή

Νέα από την Αράχοβα - εικόνα 3
Το ατμοσφαιρικό spa του «Santa Marina Arachova Resort & Spa».

Ξενώνας Μυλωνά (Αράχοβα, 2267032111, από € 60) Ωραία και μεγάλα δωμάτια, κάποια με τζάκι, στο δρόμο προς τους Δελφούς. Ζεστή φιλοξενία και πρωινό μέχρι τη 1 μ.μ.

Santa Marina Αράχοβα (Αράχοβα, 2267031230-4, από € 130) Το ανακαινισμένο «Ξενία» προσφέρει άνετα δωμάτια, ζεστό country style καθιστικό με τζάκι κι εκπληκτική θέα στα πέριξ.

Santa Marina Arachova Resort & Spa (Αράχοβα, 2267031954, από € 220) Αλπικό συγκρότημα στο δρόμο για το χιονοδρομικό, με ατμοσφαιρικούς κοινόχρηστους χώρους, σουίτες διαφορετικών τύπων και μεζονέτες, στιλάτο εστιατόριο, γυμναστήριο και spa.

Tagli Resort (Λιβάδι, 2267032532, από € 120) Προσεγμένο συγκρότημα στον κεντρικό δρόμο του Λιβαδιού. Όμορφο café-restaurant, φινετσάτες σουίτες και spa με δύο εσωτερικές πισίνες, jacuzzi, χαμάμ κι αίθουσα μασάζ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.