Μίξερ

3

Το νέο έργο της Ζέτης Φίτσιου επιβάλλεται κυρίως με την ψυχαγωγική του φόρμα παρά με το κοινωνικοπολιτικό του σχόλιο, σε μια παράσταση με ευφρόσυνη επίγευση χάρη και στην ανεξάντλητη ενέργεια των συντελεστών που καθορίζει το συνολικό αποτέλεσμα.

Μίξερ Διονύσης Κούτσης©

Μπόλικες δόσεις τρέλας μπαίνουν στο "Μίξερ" της Ζέτης Φίτσιου, μια ιστορία που ξεκινάει από την οικονομική ανημπόρια δύο ηθοποιών να ανεβάσουν τον "Άμλετ" κι έτσι εφευρίσκουν την ιστορία του Βαγγέλη: ενός παντελώς άσημου άνδρα που η ζωή τον ρίχνει από τα δύσκολα παιδικά χρόνια και την φυλακή στον κόσμο της πολιτικής και τον πρωθυπουργικό θώκο. Μόνο που όταν γνωρίσει και ερωτευτεί μια ορκισμένη επαναστάτρια, θα κάνει το παν για να τη βρει και να την κατακτήσει, κάτι που θα τον κάνει να αντικρίσει όλα τα δεινά της αληθινής ζωής έξω από το μικρόκοσμο της Βουλής, δεινά που οι πολιτικοί και οι πολιτικές έχουν προκαλέσει. Πολλά θέματα μπλέκονται στο έργο της Ελληνίδας δραματουργού, που σχετίζονται με τις παθογένειες και τα δεινά της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, εξελίσσονται όμως μέσα από τη χιουμοριστική φόρμα. Η χρήση του δεκαπεντασύλλαβου στίχου δίνει στο έργο μουσική ροή, ενώ βασικό συγγραφικό εύρημα αποτελεί το γεγονός πως πρόκειται για ένα έργο για δύο ηθοποιούς -έναν άνδρα και μια γυναίκα- και 31 πρόσωπα: ο άνδρας κρατάει το ρόλο του Βαγγέλη/αφηγητή και η γυναίκα ερμηνεύει τα υπόλοιπα τριάντα σε μια φρενίτιδα μεταμορφώσεων και αλλαγών.

Μίξερ
Διονύσης Κούτσης©

Σε αυτό το "σουρεαλιστικό" συγγραφικό σύμπαν έρχεται να συμπράξει ως ισότιμος συνδημιουργός ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου, που με τη μουσική του συντελεί στην κατάθεση ενός "μιούζικαλ τσέπης". Η μουσική του πατάει κυρίως σε ρεμπέτικα και λαϊκά ακούσματα (μάλιστα οι δύο ηθοποιοί και ο ένας μουσικός τοποθετούνται συχνά στη σκηνή σαν να βρίσκονταν σε πάλκο) κι έτσι συμπληρώνεται το στίγμα της ελληνικής ταυτότητας που χαρακτηρίζει το έργο. Ο Κώστας Σιλβέστρος στη σκηνοθεσία καθοδηγεί την καλλιτεχνική ομάδα σε αυτό το διασκεδαστικό σκηνικό παιχνίδι: τον μουσικό Κωνσταντίνο Τσιμπούκη, τον Αλέξανδρο Σιάτρα στον ρόλο του Βαγγέλη και την απολαυστική Έλενα Χαραλαμπούδη, που -από γραφής- έχει τον πιο δύσκολο ρόλο: ερμηνεύσει δεκάδες διαφορετικά πρόσωπα και δίνει στίγμα σε κάθε έναν από αυτά. Παιχνιδιάρικα τα κοστούμια της Κωνσταντίνας Ανδρέου, καίρια η video art της Άννας Φωτιάδου, καθώς εμπλουτίζει το μινιμαλιστικό σκηνικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Μίξερ

  • Μιούζικαλ τσέπης
  • Διάρκεια: 75 '

Στο ολοκαίνουργιο εκρηκτικό έργο της διακεκριμένης με το Κρατικό Βραβείο συγγραφέως για το 2022, με όχημα τον δεκαπεντασύλλαβο στίχο και την ανατρεπτική μουσική εξελίσσεται η ιστορία ενός νέου φέρελπι καλλιτέχνη, που θέλει διακαώς να ανεβάσει τον Άμλετ. Όμως, λόγω εξαιρετικά χαμηλού μπάτζετ, τελικά αλλάζει το όραμά του και αντί για τον Άμλετ παίζει τον Βαγγέλη, που αντί για τη Δανία, ζει κάπου στην Κυψέλη. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να καταφέρει να ανεβάσει την παράστασή του. Μαζί με μια ακόμη ηθοποιό πρόκειται να παίξουν όλους τους ρόλους του έργου. Ο Βαγγέλης από άσημος πορτιέρης, καταλήγει μέσα από μια σειρά παράδοξων γεγονότων να γίνει αρχηγός του διαλυμένου και ανοργάνωτου κράτους.

Μικρό Γκλόρια

Ιπποκράτους 7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.