Οι κριτικές του κοινού

Το καινούργιο παιδί

Μονόλογος των Θανάση Παπαθανασίου, Μιχάλη Ρέππα
Διαρκεια : 90 '

Σκηνοθ.:Θ. Παπαθανασίου, Μ. Ρέππα
Ερμηνεύει: Κ. Δανδουλάκη. Κοστ.: Έβ. Σιούπη. Μουσ.: Αντ. Παπακωσταντίνου. Φωτ.: Αλ. Αθανασίου.

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

Δώσε την Κριτική σου

Για να δώσετε την κριτική σας πρέπει να κάνετε login με τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στο MyAthinorama.

Όνομα Χρήστη:


Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

banner
 • Kostis Z πριν από 10 ημέρες

  4 αστεράκΑ Εξαιρετική ερμηνεία από την κυρία Δανδουλάκη. Η παράσταση σε ταξιδεύει μοναδικά κάνοντας μια πολιτικοκοινωνική αναδρομή στην Αθήνα από τα χρόνια της δικτατορίας μέχρι τα μέσα του 2010 με κεντρικό πρόσωπο τη ζωή της πρωταγωνίστριας και της οικογένειάς της. Τα 90 λεπτά περνάνε χωρίς την παραμικρή κοιλιά! Αξίζει να την παρακολουθήσει κάποιος!

 • manos8981 πριν από 11 ημέρες

  5 αστεράκΑ κ. Δανδουλάκη ένα μεγάλο μπράβο!!!

 • Avlakiotis πριν από 11 ημέρες

  5 αστεράκΑ Υπέροχη Κατια που σε καθηλώνει ακόμα και σε έργο κατώτερο της , μην τη χάσετε !

 • STTS πριν από 13 ημέρες

  1 αστεράκΑ Ένα αφήγημα. Δεν ξέρω αν μπαίνει στη κατηγορία του θεατρικού δρώμενου . Ωστόσο βλέπετε ευχαριστα

 • Kokateel πριν από 18 ημέρες

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική σκηνοθεσία, εξαιρετικό έργο, εξαιρετικά ερμηνεία! Μας συνεπήρε!

 • EleniS πριν από 20 ημέρες

  4 αστεράκΑ Μια ανθρώπινη παράσταση! Η πρωταγωνίστρια πολύ καλή κ άνεση!

 • Νίκος Κ πριν από 21 ημέρες

  4,5 αστεράκΑ Πολύ καλή παράσταση. Πήγα με αμφιβολίες λόγω του ότι πρόκειται για μονόλογο, η κα Δανδουλάκη όμως φρόντισε να με καθησυχάσει από το πρώτο πεντάλεπτο. Ωραίο κείμενο κυλάει σαν νεράκι, δεν κάνει κοιλιά πουθενά, δεν είναι στιγμή βαρετό. Αντιθέτως πάντα περιμενα να ακούσω τη συνέχεια της ιστορίας. Για την ερμηνεία τι να πει κανείς. Πόσο ήρεμα, χωρίς υπερβολές μπορεί ένας καλός ηθοποιός να σε παρασύρει. Μισό αστεράκι παραπάνω ως ένδειξη θαυμασμού. Φύγαμε ικανοποιημένοι και γεμάτοι. Δεν είναι αριστούργημα αξίζει όμως το χρόνο σας.

 • Fashion kid πριν από 25 ημέρες

  5 αστεράκΑ Η παρασταση με αποζημίωσε και με το παραπάνω. Και το κείμενο καλό και η ερμηνεία της Δανδουλάκη εξαιρετικά κεντημένη, και το χιουμορ του συγγραφικου δίδυμου έκανε τέλειο κοντραστ με την Δανδουλάκη ενώ ταυτόχρονα μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Αν και μονόλογος Πέρασε η ώρα χωρίς να το καταλάβω.

 • ANNA MAKRI πριν από 27 ημέρες

  5 αστεράκΑ Εκπληκτική κυρία Δανδουλάκη κρεμόμασταν απ τα χείλη της καθ όλη τη παράσταση!

 • Αγγελική Φ. πριν από 29 ημέρες

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική η κυρία Δανδουλάκη.

 • Kostasmo πριν από 1 μήνες

  5 αστεράκΑ Μια βαθιά συγκινητική παράσταση, μια παράσταση που λέει αλήθειες και περνά άπειρα μηνύματα. Η ώρα πέρασε και ούτε που το κατάλαβα. Η Κάτια στα καλύτερα της! Επιλέξτε τη με κλειστά μάτια!

 • Silverchild πριν από 2 μήνες

  5 αστεράκΑ Πολύ συγκινητική παράσταση

 • Λιδωρίκη Ευγενια πριν από 2 μήνες

  Το μήνυμα αυτό μπορεί να περιέχει spoilers.
  Κάντε click για να το διαβάσετε.

  5 αστεράκΑ Η επιβολή τής συνθήκης αλλά και η δημιουργία,με βάση το επιθυμητό, αυτής μέσα από τον κύκλο τής ζωής είναι το θέμα τού έργου των Ρέππα- Παπαθανασίου.1970-2016.Η Δάφνη η κεντρική ηρωίδα, διανύει τη ζωή της μέσα σε αυτές τις δεκαετίες.Η ζωή της διαμορφώνεται σε σχέση με τα πρόσωπα που την περιβάλλουν αλλά και η ίδια η Δάφνη διαμορφώνει τις ζωές των άλλων.Ο κύκλος τής ζωής μέσω του σχετίζεσθαι δημιουργεί αναπόφευκτα συνθήκες,οι οποίες τις περισσότερες φορές μάς επιβάλλονται κι αδυνατούμε να διαφύγουμε από αυτές 'είναι τα "πρέπει"της κοινωνίας-ο Φρόιντ έχει κάνει λόγο για αυτό στο βιβλίο του"Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας"-κι άλλοτε έχουμε την ψευδαίσθηση, ότι τις δημιουργούμε εμείς άρα ελέγχουμε το ρου τής ζωής.Αυτό μας περνά από όλες τις καταστάσεις όπως και τη Δάφνη.Ευτυχία, δυστυχία, συμβιβασμό, υποταγή, επιβολή, ανάγκη ελευθερίας, ελευθερία,ελευθεριότητα, ασυδοσία, απορία, αδικία,δικαίωση, έκπληξη (εδώ το καινούργιο παιδί)και πολλά άλλα. Η Δάφνη και η αδελφή της η Ντόρα.Ο πατέρας αρκετά ευκατάστατος, διατηρεί κατάστημα υφασμάτων στην οδό Αγίου Μάρκου.Το πατρικό βρίσκεται στην οδό Ιουλιανού'είναι ευρύχωρο.Η Δάφνη παντρεύεται αρχικά τον Κώστα.Αποκτά παιδιά.Η Ντόρα τον Άλκη.Κι αυτή αποκτά παιδιά.Θα τα φέρει έτσι όμως η ζωή,που τελικά η Δάφνη θα βρεθεί με τον Άλκη'αποκτά εκ νέου παιδιά.Μετά από πολλά γεγονότα και σχέσεις η Δάφνη θα δεχθεί να μεγαλώσει το παιδί τού Άλκη από άλλη γυναίκα,η οποία πέθανε,καθώς είχε λήξει και η σχέση Δάφνης-Άλκη.Το παιδί αυτό την αποκαλεί"μαμά"προς έκπληξή της κι εκείνη το νιώθει σα δικό της.Κι αυτή είναι μια συνθήκη,η οποία και της επιβλήθηκε εμμέσως αλλά ,την οποία και η ίδια δημιούργησε, εφόσον δέχτηκε να μεγαλώσει το παιδί άλλης.Παράλληλα με όλα αυτά γίνεται αναφορά στα πολιτικοκοινωνικά γεγονότα,τα οποία τρέχουν παράλληλα και σίγουρα επηρεάζουν τους ήρωες.Χούντα, μεταπολίτευση, εκλογές του 1981,το βρόμικο'89,πτώση του Τείχους, οικονομική κρίση του '09, μετανάστες.Η Δανδουλάκη μάς υπενθυμίζει τί σημαίνει υποκριτική λεπτομέρεια, ακρίβεια και υποκριτικό βάθος.Ανακαλεί μεν μέσω μνήμης τα γεγονότα και τις καταστάσεις αλλά σε κάθε αναφορά υποκριτικά αναβιώνει, ξαναφέρνει στην επιφάνεια το συναίσθημα που της προκάλεσε η τότε κατάσταση όπως ακριβώς το βίωνε τότε.Έτσι βλέπουμε αποδοχή συμβιβασμού όταν χρειάστηκε, λαχτάρα για τον αληθινό έρωτα και την αγάπη,χαρά από την πορεία των παιδιών της, επιθυμία επιβεβαίωσης από τους άλλους, επιθυμία συνεχούς προσφοράς αλλά και φόβο, έκπληξη,αίσθημα ανικανοποίητου στο έρωτα που βαίνει προς το τέλος του, απελπισία μπροστά στην οικονομική καταστροφή, αλλά και ευγνωμοσύνη όταν η ζωή τής έστειλε να μεγαλώσει το καινούργιο παιδί.Εκεί άφησε να διαφανεί και μια μικρή αδυναμία,η οποία μετετράπη σε δύναμη.

 • Pieceofcake79 πριν από 2 μήνες

  2 αστεράκΑ Ειλικρινά ο μονόλογος της κας Δανδουλακη ηταν ένα άβολο δίωρο σε μια αίθουσα με ασεβείς θεατές (κινητά να χτυπάνε συνέχεια) και την πρωταγωνιστρια να προσπαθεί με μανιερισμους να περισωσει ένα μετριότατο κείμενο. Πιο πολύ στενοχωρηθηκα που είδα μια ώριμη ηθοποιό να εκτίθεται κατ αυτό τον τρόπο παρά για το ότι δεν προτίμησα μία άλλη παράσταση.

 • ΚΥΡΙΑΚΉ ΑΝΔΡΙΆΝΗ πριν από 2 μήνες

  5 αστεράκΑ Ωραία ερμηνεία ανάλαφρη. Μια γυναίκα διηγείται την ιστορία της ζωής της,με αναφορά κ στα πολιτικα γεγονότα. Σίγουρα θα αγγίξει αρκετό κόσμο.

 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ πριν από 2 μήνες

  4,5 αστεράκΑ Υπέροχη παράσταση, μας άγγιξε πολύ. Σπουδαία ηθοποιός η κα Δανδουλάκη, πολύ συγκινητικό το κείμενο. Αξίζει να τη δείτε και ιδίως μετά από τόσο χρειάζονται τέτοιες παραστάσεις.

 • Vasstheo πριν από 2 μήνες

  5 αστεράκΑ Η Κάτια στην ωραιότερη στιγμή της καριέρας της πιό λιτή και άμεση απο ποτέ τόλμησε να ενσαρκώσει μια απλή καθημερινή ηρωίδα που όμως ζεί μιά συγκλονιστική ζωή.Εξοχο το κείμενο και η σκηνοθεσία σε μιά παράσταση που σε μαγνητίζει.Συγχαρητήρια.

 • peyron πριν από 2 μήνες

  0 αστεράκΑ Ένας εντελώς αδιάφορος μονόλογος.

 • maryt πριν από 2 μήνες

  5 αστεράκΑ απλα τελειο!!!!!!! απ οσες φορες εχω δει την Κα Δανδουλακη , η καλυτερη. σαν γαργαρο νερο ετρεχε η ιστορια της, θα μπορουσε να ειναι η ζωη πολλων γυναικων. μην το χασετε.

 • Nikmak πριν από 2 μήνες

  4 αστεράκΑ Η κυρία Δανδουλακη εξαιρετική, μονόλογος που περιγράφει όλη την πορεία της ελληνικής κοινωνίας από το 73 και μετά.