Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

  • Διάρκεια: 100'
  • 4,5

Το έργο αφορμάται από την πραγματική δολοφονία του «αναρχικού σιδηροδρομικού» Τζουζέπε Πινέλι που διαπράχθηκε από την ιταλική αστυνομία. Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο, το έργο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας και, αν και γράφτηκε πριν από χρόνια για να ασκήσει κριτική στη κυβερνητική διαφθορά, ο θεατής δεν θα δυσκολευτεί να βρει πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα. Ταυτόχρονα, η παράσταση, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 200.000 θεατές, διαθέτει εκρηκτική ενέργεια και ακολουθεί τα χνάρια ενός αρχετυπικού Γελωτοποιού, μίας φιγούρας διαχρονικής, αστείας και επικίνδυνης για κάθε εξουσία και κάθε στερεότυπο, συνδυάζοντας τα τραγούδια και τη ζωντανή μουσική με το καυστικό χιούμορ.


Ερμηνεύουν: Π. Βλάχος, Γ. Τζαβάρας, Ιφ. Αστεριάδη, Γ. Γιαννούλης, Στ. Πέτσος, Π. Κατσώλης. Μουσικός επί σκηνής: Β. Πράπας. Σκην.: Ηλ. Δουλαδίρη, Γ. Κακλέας. Κοστ.: Ηλ. Δουλαδίρη. Χορογρ.: Αγγ. Τρομπούκη. Φωτ.: Στ. Κάλτσου.

Παραστάσεις έως:

Αναλυτική κριτική

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική