Ξεκίνησε η προπώληση για τη "Μήδεια" με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων και περιοδεία σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Μετά τη θρυλική ερμηνεία της το 1997, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη επιστρέφει, 29 χρόνια μετά, στον εμβληματικό ρόλο της Μήδειας. Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού διεθνής σκηνοθέτης Νικίτα Μιλιβόγεβιτς έρχεται ξανά στη χώρα μας, για να υπογράψει μια συγκλονιστική ανάγνωση της σπουδαίας τραγωδίας. Μια Μήδεια που κουβαλάει στη σκηνή, ως μνήμη και ως αλήθεια, το αφόρητο φορτίο του έρωτα που οδηγεί στην προδοσία, την εξορία και τον θάνατο.

Πρωταγωνιστούν επίσης ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, ο ΄Άρης Λεμπεσόπουλος και ο Τάσος Σωτηράκης, ο Διονύσης Πιφέας και εξαμελής Χορός, ενώ τον ρόλο της Τροφού ερμηνεύει η Ρένη Πιττακή.

Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 5 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων και θα ακολουθήσει περιοδεία σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Προμηθευτείτε έγκαιρα της εισιτήριά σας εδώ.

Ρένη Πιττακή
Ρένη Πιττακή

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά με την παράσταση "Μήδεια"

Η εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη, "Μήδεια" παρουσιάζεται φέτος το καλοκαίρι σε μια παράσταση που αναμετριέται με τον πυρήνα της αρχαίας τραγωδίας, τη διαχρονική της ένταση και την επίκαιρη ειρωνεία της. Ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, διεθνής σκηνοθέτης με βαθιά σχέση με την ελληνική γραμματεία, μετά την πρωτοποριακή καλλιτεχνική εμπειρία "Πέρσες - Το ταξίδι στο πεδίο των ψυχών" που παρουσίασε το 2023 στην Ελευσίνα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης επιστρέφει για να προσεγγίσει αυτή τη φορά τη "Μήδεια", με καθαρότητα και εσωτερική δύναμη, φωτίζοντας την ανθρώπινη διάσταση του μύθου. Η παράσταση διατηρεί τον κλασικό άξονα του κειμένου, αφήνοντας τα υπόγεια ρεύματα μιας ισχυρής μνήμης να διαπερνούν τη δράση. Η ιστορία μοιάζει να ξεδιπλώνεται μέσα από όσα ανακαλεί η ίδια η Μήδεια, σαν εικόνες που επιστρέφουν επίμονα· ο έρωτας, η φυγή, τα παιδιά, η προδοσία.

Λάζαρος Γεωργακόπουλος
Λάζαρος Γεωργακόπουλος

Στον ρόλο της Μήδειας, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ενσαρκώνει μια γυναίκα που αγάπησε ολοκληρωτικά και οδηγήθηκε στην απόλυτη ρήξη. Δίπλα της, ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος και ο ΄Άρης Λεμπεσόπουλος αποτυπώνουν με καθαρότητα τη σύγκρουση έρωτα, εξουσίας και ευθύνης που διαπερνά το έργο, ενώ η Ρένη Πιττακή, στον ρόλο της Τροφού, φέρει τη φωνή της μνήμης και της συνείδησης της τραγωδίας.

Δώδεκα ηθοποιοί συγκροτούν ένα συμπαγές σκηνικό σώμα, όπου οι φωνές ενώνονται και λειτουργούν ως καθρέφτης της πτώσης της ηρωίδας. Δύο μουσικοί επί σκηνής συμμετέχουν οργανικά στη δράση, με τη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού να διατρέχει την παράσταση με ένταση και υποβλητικότητα, δημιουργώντας ένα ηχητικό τοπίο που συνομιλεί με τον αρχαίο λόγο.

Διαβάστε Επίσης

Η Μήδεια παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρη. Μιλά για την προδοσία, την εξορία, την αξιοπρέπεια και το οριακό σημείο όπου ο άνθρωπος συνθλίβεται ανάμεσα στον έρωτα και την κοινωνική τάξη. Η παράσταση δεν αντιμετωπίζει τη Μήδεια ως "τέρας", αλλά ως μια συνειδητή ανθρώπινη ύπαρξη που φτάνει στο έσχατο όριο.

Τη σκηνογραφία υπογράφει ο Σωτήρης Μελανός, την πρωτότυπη μουσική / δραματουργία ο Δημήτρης Καμαρωτός, την κίνηση η Αμάλια Μπένετε, τα κοστούμια η Βασιλική Σύρμα, το σχεδιασμό των φωτισμών ο Νίκος Βλασόπουλος.

Άρης Λεμπεσόπουλος
'Άρης Λεμπεσόπουλος

Πρόγραμμα περιοδείας

  • Βύρωνας 05/07/2026 Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη
  • Λυκαβηττός 07/07/2026 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
  • Λάρισα14/07/2026 & 15/07/2026 21:15 Κηποθέατρο Αλκαζάρ - Λάρισα
  • Βόλος 16/07/2026 Θερινό Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη"
  • Δίον Παρασκευή 17/07/2026 Αρχαίο Θέατρο Δίου
  • Αλεξανδρούπολη 18/07/2026 & 19/07/2026 Θέατρο Αλτιναλμάζη 
  • Μουδανιά 01/08/2026 Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών
  • Καλαμάτα 03/08/2026 Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας
  • Αρχαία Ολυμπία 04/08/2026 Θέατρο Φλόκα
  • Ηράκλειο 08/08/2026 & 09/08/2026 Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης"
  • Χανιά 10/08/2026 & 11/08/2026 Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Sexy laundry": Έμαθες ότι Σπύρος Παπαδόπουλος και Ρένια Λουιζίδου βγαίνουν σε περιοδεία;

Από τον Λυκαβηττό ξεκινά η περιοδεία των Σπύρου Παπαδόπουλου - Ρένιας Λουιζίδου το καλοκαίρι 2026 με την αγαπημένη παράσταση "Sexy laundry".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/04/2026

"ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση - ερωτικό γράμμα προς την ατέλεια

Μια πράξη αντίστασης του θεάτρου στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης είναι η παράσταση "ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ" του Θανάση Δόβρη στο Ρεκτιφιέ.

Για τη Λυσάνδρα Αναστασοπούλου, το θέατρο είναι συνάντηση με την αλήθεια και τη λύτρωση

Από το "Δείπνο του Βοσκού" στην "Περσεφόνη" του Ρίτσου: Η Λυσάνδρα Αναστασοπούλου μας μιλά για την πνευματικότητα, τα αγαπημένα της στέκια στην Αθήνα και την ανάγκη για αλήθεια πάνω στη σκηνή. Ας τη γνωρίσουμε!

"Optansia & Guerrilla": Μια σκηνική ανταρσία στο Θέατρο Αργώ

Με αφετηρία το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο Γιώργος Δάμπασης παρουσιάζει μια σύγχρονη παράσταση-δοκιμή για την καλλιτεχνική ελευθερία. Μέσα από τις πρώτες εικόνες, γνωρίζουμε τους "guerrillas" της σκηνής που διεκδικούν ξανά την χαμένη δημιουργικότητά τους.

Προλαβαίνεις ακόμη εισιτήρια για το ‘Άνθρωποι και Ποντίκια’ του Βασίλη Μπισμπίκη

Last call τον Μάιο 2026 για την παράσταση που καθόρισε τη θεατρική Αθήνα, το ‘Άνθρωποι και ποντίκια’, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη. Συντονίσου με τις τελευταίες παραστάσεις.

"12 Ένορκοι": Το θεατρικό φαινόμενο συνεχίζει ακάθεκτο με μια νέα δυναμική προσθήκη

Το συγκλονιστικό δικαστικό δράμα που σκηνοθετεί η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη συνεχίζει ακάθεκτο τη σαρωτική του πορεία. Η ήδη "δεμένη" ομάδα των ηθοποιών υποδέχεται μια νέα, δυναμική προσθήκη: ο ταλαντούχος Ραφαέλ Αριστοτέλους μπαίνει στην αίθουσα των ενόρκων, φέροντας νέα ενέργεια στις ηλεκτρισμένες ισορροπίες του έργου.

16 χρόνια Off Off Athens Theatre Festival στο θέατρο Επί Κολωνώ - Δείτε όλο το πρόγραμμα

Όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ θεάτρου Off Off Athens Theatre Festival 2026 που δίνει βήμα σε νέους δημιουργούς και τις παραστάσεις τους τον Μάιο και τον Ιούνιο.