Παράταση παραστάσεων για "Το όνειρο ενός γελοίου" με τον Άρη Σερβετάλη

Η μυσταγωγική παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» συνεχίζεται στο Θέατρο Κιβωτός μετά τα συνεχόμενα sold out. Η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης προσκαλούν το κοινό σε μια εσωτερική εμπειρία βασισμένη στον Ντοστογιέφσκι.

Το όνειρο ενός γελοίου Έφη Μπίρμπα 2025-26 Γιώργος Καπλανίδης©

Η θερμή ανταπόκριση του κοινού και τα συνεχόμενα sold out οδήγησαν στην ανακοίνωση παράτασης παραστάσεων για "Το όνειρο ενός γελοίου", τη μυσταγωγική θεατρική εμπειρία της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη στο Θέατρο Κιβωτός. Η παράσταση, που από τις πρώτες της εμφανίσεις λειτούργησε περισσότερο ως εσωτερική διαδρομή παρά ως συμβατική θεατρική συνάντηση, συνεχίζεται δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους θεατές να τη βιώσουν.

Βασισμένο στο συγκλονιστικό κείμενο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, "Το όνειρο ενός γελοίου" επιστρέφει ως μια ανανεωμένη, ζωντανή τελετουργία. Ένα έργο προφητικό και βαθιά ανθρώπινο, που θέτει με αμείλικτη καθαρότητα ερωτήματα για την απελπισία, τη συνείδηση, την ενοχή και τη δυνατότητα της λύτρωσης. Η σκηνοθετική ματιά της Έφης Μπίρμπα μετατρέπει τη σκηνή σε χώρο οράματος, με το νερό να λειτουργεί ως κεντρικό σύμβολο: καθρέφτης της ανθρώπινης ψυχής και όριο ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό.

Το όνειρο ενός γελοίου Έφη Μπίρμπα 2025-26
Γιώργος Καπλανίδης©

Ο Άρης Σερβετάλης παραδίδει μια καθηλωτική ερμηνεία υψηλής έντασης και εσωτερικότητας, ενσαρκώνοντας τον Γελοίο με σωματική και πνευματική πληρότητα. Μαζί με την Έφη Μπίρμπα, συγκροτούν μια σκηνική συνάντηση σπάνιας ακρίβειας και συγκίνησης. "Το όνειρο ενός γελοίου" ανοίγει ρωγμές, καλώντας τον θεατή σε προσωπική αναμέτρηση με το μυστήριο της ύπαρξης. Η παράταση έρχεται ως φυσική συνέχεια μιας παράστασης που ήδη έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα.

Διαβάστε κριτική για την παράσταση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το όνειρο ενός γελοίου

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 60 '

Το έργο που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού για τη ζωή ανεβαίνει σε ένα εκρηκτικό σόλο σε συνομιλία με video art και μια ζωντανή τζαζ χορωδία επί σκηνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο και Χορός στο Μέγαρο Μουσικής

Από το ορμητικό νερό της Πίνα Μπάους και την αιχμηρή Σάντρα Ο, μέχρι τον αινιγματικό Καβάφη και τα παραμυθένια μπαλέτα. Το Μέγαρο επιστρέφει με μια σεζόν γεμάτη συναίσθημα, ανατροπές και σκηνική μαγεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/09/2026

Τι θέατρο θα δούμε τον Σεπτέμβριο

Ένα γεμάτο θεατρικό τοπίο - από τη Στοά Αρσακείου και το ιστορικό κέντρο μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Θησείον και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - μας περιμένει τον Σεπτέμβριο του 2026 με περισσότερες από 40 παραστάσεις.

"Ο Αρχιτέκτων": Ο Γιώργος Παπαπαύλου επιστρέφει στο Θέατρο 104

Ο Γιώργος Παπαπαύλου πρωταγωνιστεί στη σουρεαλιστική κωμωδία "Ο Αρχιτέκτων" της Φώφης Τρέζου, σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου. Μετά τη θερμή περσινή υποδοχή, η παράσταση επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο 104.

"Miss Julie": Το παιχνίδι εξουσίας του Στρίντμπεργκ στο Θέατρο της Ημέρας

Η ομάδα Reboot παρουσιάζει το αριστούργημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ "Miss Julie". Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ όπου τα όρια μεταξύ θύτη και θύματος θολώνουν επικίνδυνα σε ένα αβυσσαλέο παιχνίδι εξουσίας.

H "Λυσιστράτη" με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου κάνει αθηναϊκή πρεμιέρα

Ήρθε η στιγμή: η "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αστέριου Πελτέκη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καταφθάνει στην Αττική για τέσσερις μόνο παραστάσεις.

Νέο trailer για την παράσταση του Πάνου Βλάχου

"ΑΛΕΞ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ": Μια ‘Μικρή Ιστορία Βίας’ της Λητώς Τριανταφυλλίδου και του Πάνου Βλάχου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", από 7 Νοεμβρίου 2026.

Momix: Οι μάγοι του χορού στο Christmas Theater

Την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" όπως δεν την έχουμε ξαναδεί παρουσιάζουν οι διεθνούς φήμης Momix στο Christmas Theater, τον Δεκέμβριο 2026.