Ο κορυφαίος πειραματιστής Τιμ Κράουτς επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από προηγούμενες επιτυχημένες παρουσίες του, για να παρακολουθήσει και να συνομιλήσει γύρω από το έργο του "Ολική Άμεση Συλλογική Επίγεια Σωτηρία", που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε site-specific μορφή από τον Αλέξανδρο Ραπτοτάσιο. Ο Κράουτς, παγκοσμίως αναγνωρισμένος ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, φημίζεται για το πειραματικό του θέατρο, το οποίο ανατρέπει τα όρια της θεατρικής πρόσληψης και προκαλεί έντονη συμμετοχή και αντίληψη από το κοινό.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης θα παρακολουθήσει τις παραστάσεις που θα παιχτούν, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. & στις 9.15 μ.μ., στον πρώην βιομηχανικό χώρο της Φίατ. Οι θεατές, μέσα από ένα ειδικό εικονογραφημένο βιβλίο, ακολουθούν την ιστορία μιας αίρεσης που περιμένει την "μαύρη τρύπα" για να μεταβεί στη "γη της επαγγελίας". Το έργο διερευνά την ανθρώπινη ανάγκη για συλλογικότητα, την τάση προς υπακοή και χειραγώγηση, εμπνεόμενο από ιστορικές αιρέσεις και φαινόμενα ολοκληρωτισμού του 20ού αιώνα, και θέτει ερωτήματα για τον ρόλο μας σε δομές εξουσίας.


Στην παράσταση πρωταγωνιστούν η Πέγκυ Τρικαλιώτη και η Νοεμή Βασιλειάδου, ενώ σε διπλή διανομή εμφανίζονται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (22/11, 23/11) και ο Γιώργος Βαλαής (21/11, 22/11, 28/11). Η μουσική και το sound design υπογράφει ο Jeph Vanger, η σκηνογραφία οι Marco Turcich και Antonello Corvaro, τα κοστούμια η Μαρία Σεσίλ Ιγγλέση και η εικονογράφηση το Rachana Jadhav.
Μετά την παράσταση θα πραγματοποιηθεί Q&A – ανοιχτή συζήτηση με τον Τιμ Κράουτς, τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να αναλύσει τα θέματα υπακοής, συλλογικότητας και προσωπικής ηθικής που θέτει η παράσταση. Οι θεατές που είναι ανοιχτοί στην πειραματική θεατρική γλώσσα, όπου συγκίνηση και διανοητική πρόκληση συνυπάρχουν έντονα, δεν θα χάσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Τιμ Κράουτς.
Περισσότερες πληροφορίες
Ολική άμεση συλλογική επικείμενη επίγεια σωτηρία
Site-specific θεατρική εμπειρία στον πρώην βιομηχανικό χώρο της ΦΙΑΤ που μάς συστήνει το ανατρεπτικό και επίκαιρο έργο του Βρετανού πειραματιστή και συγγραφέα για τη συναίνεση, την υπακοή και τη χειραγώγηση, τον οποίο οι βρετανικές εφημερίδες έχουν παρομοιάσει με τον διάσημο Ιταλό συγγραφέα Πιραντέλο. Μια καθολική διαδραστική συνθήκη, που μετρά αντίστροφα προς το τέλος του κόσμου, καθώς μάς καλεί να αναγνωρίσουμε τις διαφορές. Οι θεατές καλούνται να ακολουθήσουν μέσα από ένα ειδικό εικονογραφημένο βιβλίο μία σύγχρονη τραγωδία αναγνώρισης με αποχρώσεις επιστημονικής φαντασίας. Ένα έργο εμπνευσμένο από τις περιβόητες αιρέσεις του 20ου αιώνα που εξετάζει εξονυχιστικά την επιρρεπείς φύση του ανθρώπου προς τον ολοκληρωτισμό αλλά και την βαθιά ανάγκη μας για ανθρώπινη σύνδεση και συλλογικότητα.

