Πρώτες φωτογραφίες από το ανακαινισμένο θέατρο Αλφα- "Ληναίος-Φωτίου"

Η ανακαίνιση του ιστορικού θεάτρου Άλφα- "Ληναίος-Φωτίου" δίνει νέα ζωή στη σκηνή του, ενώ η αγαπημένη παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» επιστρέφει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, συγκινώντας ξανά το κοινό.

Θέατρο Αλφα (ανακαίνιση 2025)

Κάθε φορά που ένα θέατρο ανακαινίζεται, η πόλη αποκτά μια νέα ανάσα πολιτισμού. Τα καθίσματα ανανεώνονται, οι αίθουσες αποκτούν ζεστασιά, η σκηνή ξαναγίνεται ζωντανό πεδίο δημιουργίας. Η ανακαίνιση δεν αφορά μόνο το αισθητικό κομμάτι, αλλά κυρίως το συμβολικό: είναι η απόδειξη πως οι χώροι τέχνης δεν εγκαταλείπονται, αλλά συνεχίζουν να εξελίσσονται, να συνομιλούν με το σήμερα και να αγκαλιάζουν το αύριο. Πίσω από αυτές τις τολμηρές αποφάσεις βρίσκονται άνθρωποι που ξέρουν να ρισκάρουν και να κερδίζουν. Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι η θεατρική πράξη δεν είναι μόνο τέχνη, αλλά και όραμα, στρατηγική και βαθιά πίστη στο κοινό. Οι επιλογές τους δεν υπήρξαν ποτέ συμβατικές· αντίθετα, τόλμησαν να φέρουν στο προσκήνιο έργα απαιτητικά, να αναμετρηθούν με προκλήσεις και να ποντάρουν στη δύναμη του θεάτρου να αλλάζει ζωές. Και κάθε φορά το ρίσκο τους μετατράπηκε σε δικαίωση, γιατί οι θεατές ανταποκρίθηκαν, στηρίζοντας με πάθος τις παραγωγές τους.

Θέατρο Άλφα (ανακίνηση 2025)
Το ανακαινισμένο Θέατρο Άλφα – "Ληναίος – Φωτίου"

Η Θάλεια Ματίκα και ο Τάσος Ιορδανίδης ανέλαβαν το ιστορικό Θέατρο Άλφα – "Ληναίος – Φωτίου" το 2021, ανεβάζοντας για πρώτη φορά την παράσταση "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" στη σκηνή του. Φέτος ανακαίνησαν το ιστορικό θέατρο της Αθήνας, που είχε γνωρίσει δόξες υπό το προηγούμενο ζευγάρι ιδιοκτητών, Στέφανο Ληναίο και Τζένη Φωτίου, και είχε αποτελέσει καταφύγιο και κρυψώνα των εξεγερμένων φοιτητών κατά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973.  Μέσα σε αυτό το κλίμα ανανέωσης και δημιουργικής συνέπειας, η παράσταση "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" το έργο που αγαπήθηκε, μια ιστορία που κατάφερε να αγγίξει βαθιά τις ψυχές του κοινού, μια αφήγηση γεμάτη τρυφερότητα, αλήθεια και συγκίνηση, επιστρέφει για πέμπτη χρονιά (από 19/9).

Θέλω να σου κρατάω το χέρι
Ελίνα Γιουνανλή©
"Θέλω να σου κρατάω το χέρι"

Ένας ανακαινισμένος θεατρικός χώρος και μια παράσταση που συνεχίζει να συγκινεί είναι δύο ωραίες ειδήσεις για τη νέα θεατρική σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Με το έργο αυτό ο Τάσος Ιορδανίδης επαναπροσδιόρισε το είδος της ρομαντικής κομεντί, βλέποντας με με χιούμορ και ευαισθησία τις σύγχρονες σχέσεις, μέσα από την ιστορία ενός παράνομου ζευγαριού που συναντιέται τακτικά σε ένα φτηνό ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια της ιστορίας με την οποία οι θεατές ταυτίστηκαν πολύ υπογράφει η Θάλεια Ματίκα. 

Διαβάστε την κριτική της Τώνιας Καράογλου για την παράσταση.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Open call σε νέους χορογράφους από την ΕΛΣ

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε νέους χορογράφους για πρωτότυπες προτάσεις. Μια σπουδαία πρωτοβουλία που ενισχύει τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία και αναδεικνύει τις πιο φρέσκες, πειραματικές φωνές του σύγχρονου χορού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/06/2026

"Hers" στο Bios: Χορογραφικό μωσαϊκό για τη γυναίκα

Η Ελιάν Ρουμιέ παρουσιάζει μια υβριδική παράσταση, όπου ο χορός μετατρέπει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε σωματική έκφραση.

Η Άνδρος του Λευτέρη Βογιατζή: Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου επιστρέφει με μια συγκινητική πανελλήνια πρώτη

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου τιμά τη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή με μια σπουδαία κινηματογραφική πρεμιέρα που θα συγκινήσει.

Η Ελλάδα 2.0 κάνει πρεμιέρα στο Βεάκειο και οι πρώτες εικόνες στάζουν καυστικό χιούμορ

Η ολοκαίνουργια, ξέφρενη επιθεώρηση "Εγώ θα σας τα πω!" έρχεται να μετακομίσει την παρανοϊκή μας καθημερινότητα εκεί που της αξίζει: στη σκηνή. Η μεγάλη παραγωγή σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου, από το Βεάκειο Θέατρο. Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες.

"attracted to trees": Ένα μεταμεσονύχτιο "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" στην Πειραιώς 260

Τι συμβαίνει όταν η τέχνη της περφόρμανς συναντά το σκοτάδι και το αστικό τοπίο; Στις 6 Ιουνίου, ακριβώς τα μεσάνυχτα, η Πλατεία της Πειραιώς 260 μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό, εφήμερο δάσος, προσφέροντας μια ανατρεπτική και ατμοσφαιρική πρόταση στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Η τολμηρή Gen 260 στο 'α' | Μια γενιά που αξίζει να ακούσουμε στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026

Gen 260: Στον Χώρο Β’ της Πειραιώς 260, θα γνωρίσουμε φέτος πέντε νέους δημιουργούς του θεάτρου που παρουσιάζουν τη δουλειά τους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026.

Ο ουρανός κατακόκκινος. Στον γαλαξία της Αναγνωστάκη

Η Ρούλα Πατεράκη επιστρέφει στη Λούλα Αναγνωστάκη όχι απλώς για να ερμηνεύσει αλλά για να συνομιλήσει με το έργο -και συνολικά το δραματουργικό σύμπαν- της σπουδαίας συγγραφέα.