Ο "Μάρτυρας κατηγορίας" της Άγκαθα Κρίστι επιστρέφει για 3η χρονιά στο Θέατρο Χόρν

Ένα δικαστικό θρίλερ που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, ο «Μάρτυρας κατηγορίας» της Άγκαθα Κρίστι, συνεχίζει για τρίτη χρονιά την επιτυχημένη του πορεία στο Θέατρο “Δημήτρης Χόρν”, με αλλαγές στο καστ.

Μάρτυρας κατηγορίας 2025 Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης έχει βάλει την σκηνοθετική υπογραφή στον "Μάρτυρα κατηγορίας" της Άγκαθα Κρίστι, που έχει αγαπήσει το κοινό. Το πολυβραβευμένο έργο επιστρέφει στη σκηνή (από 1/10) με ανανεωμένο καστ, ύστερα από 360 sold out παραστάσεις και διθυραμβική υποδοχή από κοινό και κριτικούς.

Στο κέντρο της υπόθεσης, ο Λέοναρντ Βόουλ, ένας νεαρός άντρας που κατηγορείται για τον φόνο μιας πλούσιας χήρας. Όλα τα στοιχεία είναι εναντίον του. Η μόνη του ελπίδα βρίσκεται στον έμπειρο και οξυδερκή Σερ Ουίλφριντ Ρόμπαρτς, ο οποίος αναλαμβάνει την υπεράσπισή του. Η υπόθεση κορυφώνεται με την εμφάνιση της μυστηριώδους συζύγου του κατηγορούμενου, Ρομέιν, που φαίνεται να κρατά το κλειδί για την ανατροπή – ή την επιβεβαίωση – της ενοχής του. Όλα, όμως, ανατρέπονται με έναν τρόπο που μόνο η Άγκαθα Κρίστι θα μπορούσε να έχει φανταστεί.

Μάρτυρας κατηγορίας 2025
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η ερμηνευτική ομάδα, δυναμική και πολυπρόσωπη, περιλαμβάνει τους Γιάννη Βούρο, Κώστα Κόκλα, Ευγενία Δημητροπούλου, Όμηρο Πουλάκη, Μελίνα Βαμβακά, Γιάννη Δρακόπουλο, Δημήτρη Καραμπέτση, Νίκη Παλληκαράκη και Βαρβάρα Μακράκη.

Ο "Μάρτυρας Κατηγορίας" είναι ένα από τα πιο διακεκριμένα έργα της Άγκαθα Κρίστι. Αν και πρωτοεμφανίστηκε ως διήγημα το 1933, η θεατρική διασκευή του-την οποία υπέγραψε η ίδια η συγγραφέας παρά την άγνοιά της, όπως παραδέχτηκε, για τα νομικά - έκανε πρεμιέρα το 1953 στο Λονδίνο, γνωρίζοντας αμέσως τεράστια επιτυχία, την οποία ακολούθησε και η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπίλι Ουάιλντερ το 1957.

Μάρτυρας κατηγορίας 2025
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η επιτυχία του στο Θέατρο "Δημήτρης Χόρν” με δραματουργική ακρίβεια μεταφέρει τον θεατή σε μια αίθουσα δικαστηρίου, όπου η αλήθεια, το ψέμα και η πλεκτάνη εναλλάσσονται με κοφτερή σκηνική δύναμη. Και βέβαια, με ένα φινάλε που κανείς δεν πρέπει να αποκαλύψει…Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά όλων των ηλικιών. Συνίσταται σε μαθητές +10 ετών που επιθυμούν να έχουν μια πρώτη επαφή με το θέατρο.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει από την πλατφόρμα more.gr και σε κάθε παράσταση διατίθενται 12 προνομιακές θέσεις ενόρκων, πάνω στην σκηνή.

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση

Μάρτυρας κατηγορίας 2025
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Μάρτυρας κατηγορίας 2025
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Μάρτυρας κατηγορίας 2025
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Μάρτυρας κατηγορίας 2025
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Μάρτυρας κατηγορίας 2025
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Μάρτυρας κατηγορίας 2025
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Ήρωας με παντούφλες" επιστρέφει στο Θέατρο Βέμπο με τον Λάκη Λαζόπουλο

Η εμβληματική κωμωδία των Σακελλάριου–Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, ανεβαίνει ξανά στο ανανεωμένο Θέατρο Βέμπο. Ο Λάκης Λαζόπουλος πρωταγωνιστεί, ζωντανεύοντας έναν ρόλο-ορόσημο της ελληνικής σκηνής με σεβασμό και συγκίνηση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/09/2025

Ποιο έργο αποτελεί την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Λένας Δροσάκη;

Η Λένα Δροσάκη, βραβευμένη με το "Μελίνα Μερκούρη", περνά για πρώτη φορά πίσω από τη σκηνή και σκηνοθετεί ένα δυνατό έργο του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ για δύο στο Θέατρο Μεταξουργείο.

"Μα" της Ρηνιώς Κυριαζή στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού – Μια συμπεριληπτική θεατρική παράσταση

Η Ρηνιώ Κυριαζή παρουσιάζει το έργο "Μα", μια παράσταση με υπερτιτλισμό και διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, που ανοίγει τον διάλογο για την αυτιστική εμπειρία και την ουσία της επικοινωνίας.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας ο κωμικός Charlie Mac

Το Athens English Comedy Club υποδέχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Αμερικανό κωμικό Charlie Mac με την παράστασή του στα ισπανικά "FCK THEM KIDS"*.

30 παραστάσεις που ανυπομονούμε να δούμε τη σεζόν 2025-26

Οι πρώτες πρεμιέρες έχουν ανακοινωθεί, οι παρουσιάσεις των ρεπερτορίων πληθαίνουν και η αδημονία μεγαλώνει. Εμείς, σε πρώτη φάση, ξεχωρίσαμε μερικές από τις παραστάσεις της επερχόμενης σεζόν.

"Wonnangatta": Ένα αυστραλιανό γουέστερν στο Αγγέλων Βήμα

Το Αγγέλων Βήμα εγκαινιάζει τη θεματική ενότητα "Αυστραλία: Γοητευτική χώρα – Συγκλονιστικό θέατρο" με το βραβευμένο έργο "Wonnangatta" του Άνγκους Τσερίνι· μια σκοτεινή ιστορία εξαφάνισης, φιλίας και ηθικών διλημμάτων.

Ο "Φάουστ" επιστρέφει στο Εθνικό με πρωταγωνιστή τον Χάρη Φραγκούλη

Μια παράσταση έντονης μουσικότητας για τη δριμεία σύγκρουση ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα, το βίωμα και τη γνώση, το απολλώνιο και το διονυσιακό είναι ο "Φάουστ" σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη που επιστρέφει στο Εθνικό με τους Χάρη Φραγκούλη (Φάουστ) και Ανδρέα Κοντόπουλο (Μεφιστοφελή).