Η Τάνια Τσανακλίδου πρωταγωνιστεί στο "Βραδιάζει… Μια ροκ σταρ εξομολογείται"

To θεατρικό έργο του δημοσιογράφου Αντώνη Μποσκοΐτη ανεβάζει στη σκηνή μια ροκ σταρ των 60s, σε ερμηνεία της μεγάλης Ελληνίδας τραγουδίστριας, 41 χρόνια μετά τις θρυλικές παραστάσεις της ως Εντίθ Πιαφ.

Η Τάνια Τσανακλίδου πρωταγωνιστεί στο «Βραδιάζει… Μια ροκ σταρ εξομολογείται» Άκης Χρήστου©

H Τάνια Τσανακλίδου, σαρανταένα χρόνια μετά τις θρυλικές παραστάσεις όπου υποδύθηκε την Εντίθ Πιαφ, επιστρέφει στη σκηνή με μία θεατρική παράσταση που ζωντανεύει μια ροκ σταρ βγαλμένη από τη μυθολογία των 60s και του τρίπτυχου "sex 'n' drugs 'n' rock and roll". Στο θεατρικό έργο του Αντώνη Μποσκοΐτη "Βραδιάζει... Μια ροκ σταρ εξομολογείται", η σπουδαία Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός υποδύεται την Βρετανίδα ροκ σταρ Πάτι Σίγκαλ, με τον ίδιο τον συγγραφέα στο πλευρό της να ερμηνεύει το ρόλο του δημοσιογράφου που της παίρνει συνέντευξη στο διαμέρισμα της στη Νέα Υόρκη. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 6 Μαρτίου στο θέατρο "Μικρό Χορν".

Η Πάτι Σίγκαλ προτάσσει συνεχώς τις άμυνες της μπροστά σε επώδυνες μνήμες που περιλαμβάνουν την ναρκοεξάρτηση, την εκμετάλλευση από τη μουσική βιομηχανία, την προδοσία από φίλους και εραστές, το μοναδικό πλάσμα που έφερε στον κόσμο, αλλά και την ανεξάντλητη δημιουργία, την ακριβή αισθητική και, τελικά, τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Καθώς η ώρα περνά και βραδιάζει, η συνέντευξη μοιάζει πιο πολύ με ψυχαναλυτική συνεδρία και η σχέση συνεντευξιαστή και συνεντευξιαζόμενης ακροβατεί σ' ένα τεντωμένο σχοινί... 

Το έργο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας και είναι βασισμένο στις δύο συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει στον συγγραφέα Αντώνη Μποσκοΐτη η Βρετανίδα τραγουδίστρια Μαριάν Φέιθφουλ (το 2011 στη Ρόδο και το 2016 στο Παρίσι), στην αλληλογραφία του με την τραγουδοποιό Melanie, η οποία είχε εμφανιστεί στο θρυλικό φεστιβάλ του Γούντστοκ, καθώς και σε ποιητικά κείμενα της Κατερίνας Γώγου και του George Le Nonce

Το ρόλο του μπάτλερ παίζει ο Σάββας Πετρίδης. Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Χάρης Φλέουρας στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Η πρωτότυπη μουσική της παράστασης είναι του Γιώργη Χριστοδούλου και οι στίχοι του τραγουδιού του Άρη Δαβαράκη. Τα σκηνικά επιμελείται η Μαρία Φιλίππου, τα κοστούμια η Μιράντα Θεοδωρίδου και τους φωτισμούς ο Περικλής Μαθιέλης. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βραδιάζει… Μια ροκ σταρ εξομολογείται

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Μια ροκ σταρ εμπνευσμένη από τη μυθολογία των 60s και του τρίπτυχου «sex 'n' drugs 'n' rock and roll», την Βρετανίδα Πάτι Σίγκαλ, ζωντανεύει στη σκηνή η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια, με τον ίδιο τον συγγραφέα στο ρόλο του δημοσιογράφου που της παίρνει συνέντευξη στο διαμέρισμα της στη Νέα Υόρκη. Η Πάτι Σίγκαλ προτάσσει συνεχώς τις άμυνες της μπροστά σε επώδυνες μνήμες, όπως η εξάρτησή της από τα ναρκωτικά, η εκμετάλλευση από τη μουσική βιομηχανία, η προδοσία από φίλους και εραστές, το μοναδικό πλάσμα που έφερε στον κόσμο, αλλά και την ανεξάντλητη δημιουργία, την ακριβή αισθητική και, τελικά, τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Το έργο αντλεί από δύο συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει στον συγγραφέα η Βρετανίδα τραγουδίστρια Μαριάν Φέιθφουλ, από την αλληλογραφία του με την τραγουδοποιό Melanie και από ποιητικά κείμενα της Κατερίνας Γώγου και του George Le Nonce.

Μικρό Χορν

Αμερικής 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Κουζίνα

Μια κουζίνα-καζάνι που κοχλάζει επί σκηνής αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της εργασιακής πραγματικότητας. Η παράσταση του Γιώργου Κουτλή έχει ορμή και παλμό (και έναν σαρωτικό Μιχάλη Σαράντη), αλλά και εντάσεις που θα άξιζε να κατεβούν. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/12/2025

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Η καλύτερη φάση για να κλείσεις εισιτήριο είναι τώρα

Όλα όσα θα δεις στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μέχρι τον Ιούνιο: Εκθέσεις από Γιώργο Λάνθιμο και Τίλντα Σουίντον, η εκρηκτική Μαρλέν Μοντέιρο Φρέιτας, δύο νέες παραστάσεις του Τιάγκο Ροντρίγκες, το STEGI.RADIO Takeover 2026 και πολλά ακόμα.

Το "Hotel Amour" παίρνει παράταση για 2026 στο Ακροπόλ

Συνεχίζεται σε νέα μέρα και ώρα το 2026 το 'Hotel Amour' των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, για ακόμα περισσότερες νύχτες όπου όλα επιτρέπονται.

"Η Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα!": Μια ξέφρενη κωμωδία που γεμίζει το Coronet με γέλιο

Η "Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα!" του Χάρη Ρώμα είναι πολλά περισσότερα από μια ακόμα κωμωδία, είναι ένα sold out φαινόμενο.

Βόλτα στον Πειραιά με θέατρο: γιορτές, ελληνικό έργο και ζωντανές παραστάσεις

Με αφιέρωση στους Έλληνες συγγραφείς και με νέες πρεμιέρες, επιτυχημένες επαναλήψεις και άνοιγμα στην κοινωνία, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον εορταστικό Δεκέμβριο, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του ως ζωντανό πυρήνα ελληνικής δραματουργίας.

"Κοιμώμενος Χαλεπάς" και "Family Secrets": Δύο έργα με κοινή καλλιτεχνική ματιά σας περιμένουν στις γιορτές

Η χημεία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου με τον Γιώργη Κοντοπόδη στις παραστάσεις "Κοιμώμενος Χαλεπάς" και "Family Secrets" έχει αγκαλιαστεί από το κοινό.

"Αόριστος": Μια παράσταση για την ψυχοθεραπεία

2,5 αυτοτελείς ιστορίες για τον θαυμαστό κόσμο της ψυχοθεραπείας σε ένα μιούζικαλ δωματίου περιμένουμε στο ΠΛΥΦΑ τον Φεβρουάριο από μια ομάδα νέων καλλιτεχνών.