Οι Χάρης Εμμανουήλ, Δημήτρης Πετρόπουλος, Άννα Παντζέλη νιώθουν "Καπούτ" στο θέατρο Αλκμήνη

Το έργο “Καπούτ” του Άλντο Νικολάι, έρχεται στο Θέατρο Αλκμήνη, σε μια παράσταση που υπόσχεται γέλιο, συγκίνηση και βαθύτερες σκέψεις για τη ζωή με πρωταγωνιστές τους Χάρη Εμμανουήλ, Δημήτρη Πετρόπουλο, Άννα Πατζέλη.

Καπούτ 2024-25 Κώστας  Μούντριχας

Η λέξη "Καπούτ", γερμανικής προέλευσης, σημαίνει "τέλος" και λειτουργεί στο έργο ως μια έννοια-κλειδί με πολλαπλές ερμηνείες. Ο Άλντο Νικολάι, με την ξεχωριστή του ικανότητα να συνδυάζει το βάθος με το χιούμορ, την επιλέγει για να συμβολίσει την κατάρρευση μιας κατάστασης, μιας σχέσης ή ενός τρόπου ζωής. Το "καπούτ" δεν είναι απλώς μια λέξη, αλλά μια μεταφορά για την κρίσιμη στιγμή που οι ήρωες καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους.

Με τον χαρακτηριστικό σαρκασμό του, ο Νικολάι προσεγγίζει την υπαρξιακή θεματολογία με καυστικό χιούμορ, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας. Παρότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης πραγματικότητας, τα ζητήματα αυτά σπάνια φωτίζονται στη δραματουργία. Με διεισδυτική ματιά και λεπτότητα, το έργο αποκαλύπτει τον κόσμο των ηλικιωμένων-έναν κόσμο γεμάτο μελαγχολία, βίαια πάθη, ανεκπλήρωτες προσδοκίες, απογοητεύσεις και βαθιές ανασφάλειες, που ωστόσο κρύβει και στιγμές ανθρωπιάς και χιούμορ.

Καπούτ 2024-25
Κώστας  Μούντριχας

 

Η απίθανη αυτή κωμωδία για τα γηρατειά κάνει πρεμιέρα στις 13 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Διαμαντόπουλου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι Χάρης Εμμανουήλ, Δημήτρης Πετρόπουλος και Άννα Πατζέλη με την εμπειρία και το ταλέντο τους, υπόσχονται να χαρίσουν στο κοινό ερμηνείες γεμάτες ζωντάνια, συναίσθημα και γέλιο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Καπούτ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 85 '

Μέσα από το χιούμορ και τη συγκίνηση το ιταλικό έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας φωτίζει τον κόσμο των ηλικιωμένων ανθρώπων, έναν κόσμο φαινομενικά απλό και ανέμελο, που όμως είναι γεμάτος μελαγχολία, βίαια πάθη, αδύνατες προσδοκίες, βαθιές απογοητεύσεις, φόβους και ανασφάλειες, εγείροντας παράλληλα προβληματισμούς για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται πολλές φορές από την κοινωνία.

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο και Χορός στο Μέγαρο Μουσικής

Από το ορμητικό νερό της Πίνα Μπάους και την αιχμηρή Σάντρα Ο, μέχρι τον αινιγματικό Καβάφη και τα παραμυθένια μπαλέτα. Το Μέγαρο επιστρέφει με μια σεζόν γεμάτη συναίσθημα, ανατροπές και σκηνική μαγεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/09/2026

Τι θέατρο θα δούμε τον Σεπτέμβριο

Ένα γεμάτο θεατρικό τοπίο - από τη Στοά Αρσακείου και το ιστορικό κέντρο μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Θησείον και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - μας περιμένει τον Σεπτέμβριο του 2026 με περισσότερες από 40 παραστάσεις.

"Ο Αρχιτέκτων": Ο Γιώργος Παπαπαύλου επιστρέφει στο Θέατρο 104

Ο Γιώργος Παπαπαύλου πρωταγωνιστεί στη σουρεαλιστική κωμωδία "Ο Αρχιτέκτων" της Φώφης Τρέζου, σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου. Μετά τη θερμή περσινή υποδοχή, η παράσταση επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο 104.

"Miss Julie": Το παιχνίδι εξουσίας του Στρίντμπεργκ στο Θέατρο της Ημέρας

Η ομάδα Reboot παρουσιάζει το αριστούργημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ "Miss Julie". Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ όπου τα όρια μεταξύ θύτη και θύματος θολώνουν επικίνδυνα σε ένα αβυσσαλέο παιχνίδι εξουσίας.

H "Λυσιστράτη" με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου κάνει αθηναϊκή πρεμιέρα

Ήρθε η στιγμή: η "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αστέριου Πελτέκη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καταφθάνει στην Αττική για τέσσερις μόνο παραστάσεις.

Νέο trailer για την παράσταση του Πάνου Βλάχου

"ΑΛΕΞ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ": Μια ‘Μικρή Ιστορία Βίας’ της Λητώς Τριανταφυλλίδου και του Πάνου Βλάχου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", από 7 Νοεμβρίου 2026.

Momix: Οι μάγοι του χορού στο Christmas Theater

Την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" όπως δεν την έχουμε ξαναδεί παρουσιάζουν οι διεθνούς φήμης Momix στο Christmas Theater, τον Δεκέμβριο 2026.