Οι Χάρης Εμμανουήλ, Δημήτρης Πετρόπουλος, Άννα Παντζέλη νιώθουν "Καπούτ" στο θέατρο Αλκμήνη

Το έργο “Καπούτ” του Άλντο Νικολάι, έρχεται στο Θέατρο Αλκμήνη, σε μια παράσταση που υπόσχεται γέλιο, συγκίνηση και βαθύτερες σκέψεις για τη ζωή με πρωταγωνιστές τους Χάρη Εμμανουήλ, Δημήτρη Πετρόπουλο, Άννα Πατζέλη.

Καπούτ 2024-25 Κώστας  Μούντριχας

Η λέξη "Καπούτ", γερμανικής προέλευσης, σημαίνει "τέλος" και λειτουργεί στο έργο ως μια έννοια-κλειδί με πολλαπλές ερμηνείες. Ο Άλντο Νικολάι, με την ξεχωριστή του ικανότητα να συνδυάζει το βάθος με το χιούμορ, την επιλέγει για να συμβολίσει την κατάρρευση μιας κατάστασης, μιας σχέσης ή ενός τρόπου ζωής. Το "καπούτ" δεν είναι απλώς μια λέξη, αλλά μια μεταφορά για την κρίσιμη στιγμή που οι ήρωες καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους.

Με τον χαρακτηριστικό σαρκασμό του, ο Νικολάι προσεγγίζει την υπαρξιακή θεματολογία με καυστικό χιούμορ, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας. Παρότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης πραγματικότητας, τα ζητήματα αυτά σπάνια φωτίζονται στη δραματουργία. Με διεισδυτική ματιά και λεπτότητα, το έργο αποκαλύπτει τον κόσμο των ηλικιωμένων-έναν κόσμο γεμάτο μελαγχολία, βίαια πάθη, ανεκπλήρωτες προσδοκίες, απογοητεύσεις και βαθιές ανασφάλειες, που ωστόσο κρύβει και στιγμές ανθρωπιάς και χιούμορ.

Καπούτ 2024-25
Κώστας  Μούντριχας

 

Η απίθανη αυτή κωμωδία για τα γηρατειά κάνει πρεμιέρα στις 13 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Διαμαντόπουλου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι Χάρης Εμμανουήλ, Δημήτρης Πετρόπουλος και Άννα Πατζέλη με την εμπειρία και το ταλέντο τους, υπόσχονται να χαρίσουν στο κοινό ερμηνείες γεμάτες ζωντάνια, συναίσθημα και γέλιο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Καπούτ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 85 '

Μέσα από το χιούμορ και τη συγκίνηση το ιταλικό έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας φωτίζει τον κόσμο των ηλικιωμένων ανθρώπων, έναν κόσμο φαινομενικά απλό και ανέμελο, που όμως είναι γεμάτος μελαγχολία, βίαια πάθη, αδύνατες προσδοκίες, βαθιές απογοητεύσεις, φόβους και ανασφάλειες, εγείροντας παράλληλα προβληματισμούς για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται πολλές φορές από την κοινωνία.

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μαύρη Σαμπούκα Iconic": Ξεκίνησε η προπώληση για τη μία και μοναδική βραδιά στο Θέατρο Λυκαβηττού

Μια κωμωδία-ωδή στη φιλία, τα λάθη της ζωής και τα μεγάλα σουξέ η "Μαύρη Σαμπούκα" παραμένει το σφηνάκι διασκέδασης, που θα απολαύσουμε στο Λυκαβηττό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/07/2026

Πού θα δείτε τον "Επιθεωρητή Ντρέικ" τον Αύγουστο: Οι σταθμοί της περιοδείας

Ένας φόνος, δεκαέξι ύποπτοι και ένας γκαφατζής ντετέκτιβ σάς περιμένουν αυτόν τον Αύγουστο. Ανακαλύψτε τους σταθμούς της περιοδείας και ζήστε σε ένα θεότρελο ανθρωποκυνηγητό γεμάτο βρετανικό χιούμορ και μυστήριο.

"Αλλά αυτοί είστε" διαπιστώνει η Σοφία Μουτίδου

Η νέα παράσταση "Αλλά αυτοί είστε!" σε κείμενα Σοφίας Μουτίδου, Κώστα Τουλάκη & Ισμήνης Βιλλιώτη (Ancient Memes) βγάζει πόρισμα για τους τύπους των Ελλήνων… Mε τρεις λέξεις.

Αποκλειστικό: Σαγρής και Δουτσίου ανεβάζουν το σπαρακτικό υπαρξιακό "Ψύχωση!" (4.48 Psychosis)

Αν σου αρέσει το σινεματικό, ατμοσφαιρικό θέατρο και το ρεύμα του In-Yer-Face (που σε φέρνει αντιμέτωπο με αλήθειες χωρίς περιστροφές), αυτή είναι από τις δυνατές προτάσεις της σεζόν.

Must-see παραστάσεις στην Επίδαυρο πριν τελειώσει το καλοκαίρι

Μετράμε αντίστγροφα για το Φεστιβάλ Επιδαύρου και τα δύο Θέατρα της Αργολίδας, ετοιμάζονται να υποδεχτούν σπουδαίες παραγωγές, όπου το αρχαίο δράμα συναντά τη σύγχρονη ματιά καταξιωμένων δημιουργών.

Πού θα δούμε τα "170 Τετραγωνικά (Moonwalk)" του Γιωργή Τσουρή για… 8η χρονιά;

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, συνεχίζει την εντυπωσιακή της διαδρομή με περισσότερες από 520 παραστάσεις και 130.000 θεατές. Η προπώληση για τη νέα σεζόν ξεκίνησε με ειδικές τιμές για τα early birds.

"Μακμπέθ" της Κατερίνας Ευαγγελάτου: Οι πρώτες εικόνες με τον Γιώργο Γάλλο και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Ξεκίνησε η προπώληση για μία από τις πιο αναμενόμενες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, τον "Μακμπέθ" με τη σκηνοθετική υπογραφή της Κατερίνας Ευαγγελάτου.