"Συν(γ)-κινώ": Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού, κίνησης και αναπνοής στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Με έμπνευση το έργο του Γιώργου Ρόρρη «Μεγάλη σπουδή στο κόκκινο του καδμίου».

Συν(γ)-κινώ Ίδρυμα Γουλανδρή

Σε συνεργασία με την ηθοποιό και χορογράφο Κωνσταντίνα Λάλλου και αντλώντας έμπνευση από το έργο του Γιώργου Ρόρρη "Μεγάλη σπουδή στο κόκκινο του καδμίου", που ανήκει στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, το Ίδρυμα εγκαινιάζει τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου το διήμερο σεμινάριο κίνησης, αυτοσχεδιασμού και αναπνοής "Συν(γ)-κινώ". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις αυτοτελείς κύκλους δυο συναντήσεων, στον τρίτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος.

Με όχημα τον αυτοσχεδιασμό και με την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Λάλλου, ακούμε το σώμα μας και αφήνουμε να μας κινήσει ο αέρας της αναπνοής μας. Ξεκινώντας από τις αναφορές που κρύβονται στο έργο του Ρόρρη και τους συνειρμούς που μας προκαλεί το κόκκινο χρώμα, ανακαλύπτουμε την κίνηση ως αποτέλεσμα της ίδιας μας της αναπνοής με άξονα το βασικό μας τσάκρα που αντιστοιχεί στη γήινο στοιχείο.

Μέσα από κινήσεις, αναπνοές, χρώματα και μουσικές, οδηγούμαστε σιγά σιγά από την πρακτική των βασικών κινήσεων στον αυτοσχεδιασμό, με στόχο να ανακαλύψουμε τη δική μας κίνηση, ώστε να μπορούμε να απαντάμε με το σώμα μας στα ερεθίσματα που δεχόμαστε συνθέτοντας τη δική μας, προσωπική χορογραφία.

Το σεμινάριο "Συν(γ)-κινώ" απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να εξερευνήσουν το σώμα τους μέσα από την κίνηση της αναπνοής και να ανακαλύψουν τον προσωπικό τους "χορό".

Ημέρες & ώρες για κάθε κύκλο:
Δευτέρα 16 & Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2024 | 18.00-20.30
Δευτέρα 27 & Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2025 | 18.00-20.30
Δευτέρα 17 & Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025 | 18.00-20.30
Δευτέρα 17 & Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025 | 18.00-20.30

Κρατήσεις εδώ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο – Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Ερατοσθένους 13
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

O 'Ερρίκος Ε’' και οι πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες του

Οι πρώτες φωτογραφίες και το trailer από τις πρόβες του "Ερρίκου Ε’" μας φέρνουν κοντά στην πολυαναμενόμενη παράσταση του Σαίξπηρ, σε νέα μετάφραση και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Διαμαντή, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 85 χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

Για τον Δημήτρη Μακαλιά, η κωμωδία είναι το πιο γενναιόδωρο είδος

Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά στο "α" για τον "Ράφτη κυριών" του Ζορζ Φεϊντό (avant première στις 24/10) και το "Σποτ" του Ζήση Ρούμπου (από 27/10). Δύο κωμωδίες που τον κρατούν απασχολημένο και τις επτά ημέρες της εβδομάδας στο θέατρο Γκλόρια.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Οι θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 23 έως 29/10 και ξεχωρίζουν.

Το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας δείχνει τη νέα του δυναμική παρουσία με πλούσιες φθινοπωρινές δράσεις

Με τις νέες πρωτοβουλίες της Τζένης Αργυρίους σηματοδοτείται μια νέα εποχή για το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, ένα κέντρο ανοιχτό, δημιουργικό, σε συνεχή διάλογο με τον κόσμο. Αυτές είναι οι Φθινοπωρινές Δράσεις.

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος σε δύο εμβληματικούς ρόλους

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή, ερμηνεύοντας δύο σπουδαίους ρόλους που αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα της ανδρικής ψυχής, την αγωνία, την εξουσία και την αναζήτηση ταυτότητας μέσα στον χρόνο.

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου με νέα σατιρική παράσταση

Ζάμπρας, Θεοδωρόπουλος, Φουντούλης και Ρούπος στήνουν μαζί του μια επιχείρηση γέλιου.

"Εκείνος που έκλεψε τη μέρα και πλήρωσε τη νύχτα"-Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επιστρέφει με μια παράσταση για το τίμημα της ελευθερίας

Ένα έργο στοχαστικό, συγκινητικό και απολαυστικά αιχμηρό φέρνει στη σκηνή ο Θωμάς Μοσχόπουλος με πρωταγωνιστές τους Ορφέα Αυγουστίδη και Ευγενία Σαμαρά.