Ο Σωτήρης Τσαφούλιας σκηνοθετεί και φέτος την "Αξία της ζωής"

Το έργο για την απώλεια και τη ζωή της βραβευμένης με Emmy Τζέιν Άντερσον επιστρέφει στη σκηνή με έναν εξαιρετικό θίασο.

Η αξία της ζωής Ανδρέας Νικολαρέας©

Μετά την περσινή μεγάλη της επιτυχία, η "Αξία της ζωής" της βραβευμένης με Emmy Τζέιν Άντερσον (μετάφραση Ναταλύ Δούκα), σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια, επανέρχεται από τις 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, με τον ίδιο θίασο αναγνωρισμένων ηθοποιών -Αθηνά Τσιλύρα, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Βασίλης Ρίσβας και Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Το έργο μιλάει για την απώλεια και τον αναπόφευκτο πόνο, με ειλικρίνεια, χιούμορ και συμπόνια, αναδεικνύοντας την πραγματική αξία της ζωής και το δικαίωμα του καθενός από εμάς να αποφασίζει ελεύθερα τη μοίρα του. Η "Αξία της ζωής" είναι ένα συγκινητικό και βαθιά φιλοσοφικό έργο που εξερευνά την ανθρώπινη ύπαρξη, την απώλεια, και το νόημα της ζωής. Μέσα από τις ιστορίες τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων, το έργο αγγίζει θέματα όπως ο θάνατος, η θλίψη και η αναζήτηση του προσωπικού νοήματος.

Η αξία της ζωής
Ανδρέας Νικολαρέας©

Σε συνέντευξη που έδωσαν στο "α" τη περασμένη θεατρική σεζόν, οι ηθοποιοί Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μίλησαν για τους ρόλους τους αλλά και το βαθύτερο νόημα του έργου. "Η Ντίνα κάθε βράδυ μου μαθαίνει να αντέχω, να συνεχίζω, να συγχωρώ. Την θαυμάζω απεριόριστα για την ευγένεια και τη δύναμή της, για τον σιωπηλό της τρόπο να κουβεντιάζει με το άγνωστο, για τη θέλησή της για ζωή και συνέχεια" σχολίασε για την ηρωίδα που ενσαρκώνει η Πέγκυ Σταθακοπούλου. Ο Βασίλης Ρίσβας, από την άλλη, συμπύκνωσε το νόημα του έργου ως εξής: " Η ζωή έχει αξία όσο υπολογίζεις ότι έχει αξία για όλα τα πλάσματα σε αυτόν τον πλανήτη. Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί. Αλλά όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα. Να ζήσουμε τη ζωή μας όπως θέλουμε και να αποφασίζουμε για την μοίρα μας". 

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η αξία της ζωής

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Ο πόνος στη ζωή είναι ουσιαστικά αναπόφευκτος, το να υποφέρεις όμως από αυτόν είναι κάτι προαιρετικό. Κεντρικά πρόσωπα του έργου είναι δύο ξαδέρφες με τους συζύγους τους συναντιούνται μετά από αρκετό καιρό και με τις δύο να έχουν υποστεί μια τρομερή απώλεια. Συνολικά, πρόκειται για ένα έργο το οποίο είναι γεμάτο συμπόνια, ειλικρίνεια αλλά και χιούμορ που εξερευνά σε βάθος την αξία της ζωής και το δικαίωμα του καθενός από εμάς να αποφασίζει ελεύθερα τη μοίρα του. Η συγγραφέας του έργου αυτού, η οποία είναι και ηθοποιός και σκηνοθέτις, έχει βραβευτεί με Emmy.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Γιάννης Μπέζος ανεβάζει Τσέχοφ- Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση

Αγαπάμε τον Άντον Τσέχοφ! Παραμένει διαχρονικός, με χιούμορ λεπτό και ανθρώπινο, που φωτίζει τις αδυναμίες μας. Αυτή την οξυδερκή ματιά αγαπά και ο Γιάννης Μπέζος, παρουσιάζοντας μια απολαυστική συνάντηση με τον κωμικό του κόσμο στην νέα παράσταση στο θέατρο Άνεσις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Οι τελευταίες παραστάσεις του "Dracula" στο Θέατρο Πόρτα

Ο μύθος του "Dracula" αναγεννάται στο Θέατρο Πόρτα μέσα από την εικαστική, σύγχρονη ματιά του Θάνου Παπακωνσταντίνου, σε μια ατμοσφαιρική παράσταση που ξεπερνά τα όρια του τρόμου.

Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου: Η "Μητέρα" στο κέντρο της σκηνής

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η Theatre Lab Company παρουσιάζουν ένα τριήμερο αφιερωμένο στη μητρική φιγούρα, με δεκατέσσερα νέα ελληνικά έργα, ομιλίες και συζητήσεις που φωτίζουν τη μητρότητα πέρα από στερεότυπα και συμβάσεις.

Ποια έργα σκηνοθετεί στην Κάμιρο ο Γιώργος Παύλου;

Σεβαστίκογλου και Μάγιενμπουργκ ανεβάζει τον Ιανουάριο ο Γιώργος Παύλου και στο επίκεντρο της σκηνοθετικής του προσέγγισης βρίσκεται η διερεύνηση του ποιοι είμαστε πραγματικά και πώς το παρελθόν, οι εμπειρίες και οι κοινωνικές συνθήκες διαμορφώνουν τη ζωή και τις σχέσεις μας.

"Misery": Η παράσταση που σε βάζει μέσα στη σκέψη και τα συναισθήματα των χαρακτήρων

Το "Misery", σε σκηνοθεσία Έλενας Καρακούλη με τους Φιλαρέτη Κομνηνού και Αναστάση Ροϊλό, είναι μια παράσταση για όσους θέλουν να νιώσουν, να αγχωθούν και να προβληματιστούν, βιώνοντας τη σκηνή ως κοινή εμπειρία με τους ήρωες. Ένα θέατρο που σε κάνει να αισθανθείς και να σκεφτείς ταυτόχρονα.

Theatre pick: "Τελευταία έξοδος - Ρίτα Χέιγουορθ", το συναρπαστικό best seller σε μια παράσταση ξεχωριστής ατμόσφαιρας και δυνατών ερμηνειών

Η θρυλική ιστορία που ενέπνευσε μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες όλων των εποχών ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην επιτυχημένη παράσταση που σκηνοθετούν οι ταλαντούχοι εκπρόσωποι της νέας σκηνοθετικής γενιάς, Δημήτρης και Ορέστης Σταυρόπουλος.

16ο Athens Video Dance Project: Τέσσερις ημέρες αφιερωμένες στο σώμα και την κίνηση

Το 16ο Athens Video Dance Project φέρνει στην Αθήνα ένα δυναμικό σύμπαν χορού, video dance και επιτέλεσης. Με θεματική τις "Φυσικές Αποκρίσεις", το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που αναδεικνύει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.