"Τι θα πει ο κόσμος;’’:Το διαχρονικό ερώτημα βρίσκει απάντηση στο Faust

Ο Σταμάτης Πακάκης έγραψε το κείμενο, σκηνοθετεί και παίζει στην κωμωδία που έρχεται στο Faust στον Οκτώβριο.

Τι θα πει ο κόσμος, Faust 2024-25 Διονύσης Μελογιαννίδης

"Μεγάλωσα, όπως όλοι μας, με το ‘’τι θα πει ο κόσμος!’’ Μία ερώτηση που άτυπα μας βάζει μέσα σε κουτάκια καθωσπρεπισμού” γράφει στο σημείωμα του ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός Σταμάτης Πακάκης για την νέας κοπής κωμωδία που έρχεται στο Faust, από τις 9 Οκτωβρίου. "Παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω μου, οικογένεια-φίλους-γνωστούς έβλεπα, αλλά και άκουγα, συνεχώς προτροπές, απαγορεύσεις αλλά και καθοδηγήσεις, γιατί ‘’Τι θα πει ο κόσμος;’’. Ο ‘’κόσμος’’ είναι ο κριτής των πάντων κι αυτό δεν αλλάζει είναι στο DNA μας. Το πώς επιλέγει να ζήσει ο καθένας μας και πόση σημασία δίνει στον ‘’κόσμο’’ οδηγεί στο μωσαϊκό της κοινωνίας μας. Επέλεξα το έργο να τοποθετηθεί χρονικά στη δεκαετία του 1980, διότι τότε παρουσιάζεται μία ραγδαία πρόοδος σε όλους τους τομείς της μεταπολεμικής Ελλάδας που οδηγεί στο σήμερα, σαν ένα ιστορικό σκαλοπάτι εξέλιξης. Στους ήρωες του έργου μπορούμε να δούμε οικεία πρόσωπά μας: τους παππούδες μας, τους γονείς μας, ακόμη και τους ίδιους μας τους εαυτούς”.

Τι θα πει ο κόσμοςq, Faust 2024-25
Διονύσης Μελογιαννίδης

Οι Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Σταμάτης Πακάκης, Αλεξία Παπαθανασίου, Αγγελική Παρδαλίδου, Κατερίνα Πεφτίτση και Μαρία Σωτηριάδου ερμηνεύουν τους ρόλους αυτής της κωμωδίας που παρακολουθεί τέσσερις ανθρώπους να αλλάζουν πορεία ζωής, να αυτοπεριορίζονται και να πνίγουν τα όνειρά τους γιατί ‘’ο κόσμος’’ πάντα ξέρει καλύτερα τι είναι σωστό για εμάς. Οι ήρωες επανενώνονται, μετά από δεκαπέντε χρόνια, και μέσα από κωμικά γεγονότα και συνεχείς ανατροπές καταφέρνουν να απεγκλωβιστούν. Σημαντική είναι η παρουσία ενός ήρωα- κλειδί που ενώνει και τους τέσσερις ήρωες, μ’ έναν ιδιαίτερο και μυστικό τρόπο. Κι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1980, που βασιλεύει ο Πράσινος Ήλιος. Άραγε ‘’Τι θα πει ο κόσμος;’’ για τη Μελίνα, τη Φώφη, τη Μάργκαρετ, τον Μίμη και τον… Αντρέα;

Περισσότερες πληροφορίες

Τι θα πει ο κόσμος;

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Κόντρα στον κοινωνικό καθωσπρεπισμό της Ελλάδας του 1980, μια περίοδο ριζικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, τέσσερις ήρωες αποφασίζουν να σταματήσουν να αυτοπεριορίζονται και να πνίγουν τα όνειρά τους, ξεφεύγοντας από την παγίδα του τι θα πει ο κόσμος. Η Μελίνα, η Φώφη, η Μάργκαρετ και ο Μίμης, που είχαν χωριστεί στην εφηβεία τους εξαιτίας του “Τι θα πει ο κόσμος” αποφασίζουν να επανενωθούν δεκαπέντε χρόνια μετά με αφορμή τον γάμο της πρώτης. Η Μελίνα είναι τριάντα χρονών και ανύπαντρη, η Φώφη δέχεται παρενόχληση από κάθε διευθυντή της, η Μάργκαρετ διέπραξε μοιχεία και τώρα είναι ελεύθερη με τους εραστές της, ο Μίμης έχει βγει από την ντουλάπα του μιλώντας καλιαρντά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος σε δύο εμβληματικούς ρόλους

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή, ερμηνεύοντας δύο σπουδαίους ρόλους που αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα της ανδρικής ψυχής, την αγωνία, την εξουσία και την αναζήτηση ταυτότητας μέσα στον χρόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου με νέα σατιρική παράσταση

Ζάμπρας, Θεοδωρόπουλος, Φουντούλης και Ρούπος στήνουν μαζί του μια επιχείρηση γέλιου.

"Εκείνος που έκλεψε τη μέρα και πλήρωσε τη νύχτα"-Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επιστρέφει με μια παράσταση για το τίμημα της ελευθερίας

Ένα έργο στοχαστικό, συγκινητικό και απολαυστικά αιχμηρό φέρνει στη σκηνή ο Θωμάς Μοσχόπουλος με πρωταγωνιστές τους Ορφέα Αυγουστίδη και Ευγενία Σαμαρά.

VRANARAMA Nights: Η Κατερίνα Βρανά κάνει comeback με λάμψη, χιούμορ και glitter

Η εκρηκτική Κατερίνα Βρανά καταλαμβάνει το Shamone με τις "VRANARAMA Comedy Nights"! Eτοιμαστείτε για γέλιο, glitter και δυνατές στιγμές stand-up μαγείας.

Ο Τιμ Κράουτς συναντά την Πέγκυ Τρικαλιώτη, τη Νοεμή Βασιλειάδου, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Βαλαή

Ο Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την "Ολική Άμεση Συλλογική Επίγεια Σωτηρία" του Βρετανού πειραματιστή και συγγραφέα Τιμ Κράουτς, τον οποίο οι βρετανικές εφημερίδες έχουν παρομοιάσει με τον διάσημο Ιταλό συγγραφέα Πιραντέλο.

Σκοτεινά πάθη στο θέατρο: 'Δράκουλας' και 'Misery' τραβούν το ενδιαφέρον

Δύο εμβληματικές ιστορίες τρόμου, που αγαπήσαμε στο χαρτί και στην οθόνη, ζωντανεύουν και στη θεατρική σκηνή με φρέσκια, καθηλωτική και γεμάτη ένταση ματιά.

Αυτά είναι τα Βραβεία Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών

Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών απένειμε τα Βραβεία Θεάτρου 2024-2025 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, τιμώντας δημιουργούς, ερμηνευτές και συντελεστές της θεατρικής χρονιάς.