Ο "Άρης" επί σκηνής για 7η χρονιά

Ο θεατρικός μονόλογος «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου με πρωταγωνιστή τον Τάσο Σωτηράκη, συνεχίζει και για αυτή τη σεζόν.

Αρης ©Εβίτα Σκουρλέτη
     

Το θεατρικό έργο "Άρης" της Σοφίας Αδαμίδου, που αναφέρεται στη ζωή και τους αγώνες του ηγέτη της Εθνικής Αντίστασης, Άρη Βελουχιώτη, επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο Olvio. Από τις 4 Οκτωβρίου, ο Τάσος Σωτηράκης θα ζωντανεύει ξανά στη σκηνή τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, σε μια ερμηνεία που έχει αναγνωριστεί από κοινό και κτριτικούς.

Πρωτοπαίχτηκε το 2017, παρουσιάστηκε σε περισσότερες από τριάντα πόλεις και Φεστιβάλ, σε Ελλάδα, Κύπρο και  Ευρώπη, και επτά χρόνια μετά, η απήχηση της παράστασης παραμένει ηχηρή.

Αρης
©Εβίτα Σκουρλέτη

Ο Τάσος πρότεινε στη Σοφία να φτιάξει έναν μονόλογο, όπως κι έγινε. Το 2017, η παράσταση παίχτηκε για πρώτη φορά στον Τεχνοχώρο Cartel και αγκαλιάστηκε θερμά κυρίως από το νεανικό κοινό, που επιθυμούσε να γνωρίσει περισσότερο και να κατανοήσει αυτήν την εμβληματική προσωπικότητα. Το αποτέλεσμα ήταν μια παράσταση που δεν διστάζει να αγγίξει την πολυπλοκότητα και τις αντιφάσεις του ιστορικού προσώπου, κάτι που αναδεικνύεται με την σκηνοθετική επιμέλεια και την ερμηνεία του Σωτηράκη.

H Σοφία Αδαμίδου αποκαλούσε αυτό το θεατρικό έργο, το αγαπημένο της παιδί. Ήταν ο παιδικός της ήρωας από τα χρόνια του σχολείου στην Κοζάνη, το σύμβολο που αγκάλιαζε με το λόγο του, τους αγρότες και τους εργάτες. Ένα πανανθρώπινο σύμβολο. Ο Τάσος Σωτηράκης φωτογραφήθηκε από την Εβίτα Σκουρλέτη, εκεί όπου σήμερα θα περπατούσε ο Άρης και θα αγωνιζόταν ξανά για το δίκιο όσων δεν έχουν φωνή.

Αρης
©Εβίτα Σκουρλέτη

Στη συνέντευξή του στο "Αθηνόραμα", ο Τάσος Σωτηράκης μίλησε για τη βαθιά σύνδεσή του με τον ρόλο, αναφέροντας πως η εμπειρία της ενσάρκωσης του Άρη είναι για αυτόν μια προσωπική πρόκληση που τον γεμίζει ενέργεια και πάθος. Η σκηνοθετική του πορεία στο θέατρο Olvio ξεκίνησε με την παράσταση "Ρίσκο", όμως ο ρόλος του Άρη έχει καταλάβει ξεχωριστή θέση στην καριέρα του.

Η παράσταση, με την υποστήριξη μιας εξαιρετικής καλλιτεχνικής ομάδας, συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στο ελληνικό θέατρο, προσφέροντας στο κοινό μια εμπειρία που συνδυάζει την ιστορική αναδρομή με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το μεγάλο μας τσίρκο

Μια συγκινητική αλλά άνιση επαναπροσέγγιση του ιστορικού έργου, που αναδεικνύει τη διαχρονικότητα και τη λαϊκή δυναμική του αλλά δεν αποφεύγει τον εύκολο συναισθηματισμό και τη σχηματικότητα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
26/02/2026

"Chalkyon Days": Οι αλκυονίδες μέρες φέρνουν μουσική και video art στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί το Chalkyon Days, μια διακαλλιτεχνική δράση μουσικής και video art στο Φουαγιέ, με τη Γεωργία Μπαλαμπίνη, τον Μάριο Φούρναρη και τον Mislav Režić, για μία οπτικοακουστική πρόταση.

"IN-Visible": Μια ψηφιακή παράσταση - βίωμα για την κακοποίηση σε καλεί να μιλήσεις ανώνυμα

Οι θεατές και οι θεάτριες γίνονται οι δραματουργοί της παράστασης, δημιουργώντας συλλογικά και ανώνυμα το κείμενο.

"Εχθρος του λαού": Τελευταίες παραστάσεις για τη θεατρική έκπληξη της χρονιάς

Ο "Εχθρός του λαού" στο Κνωσός προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να δει κανείς τον Ίψεν να συναντά τη σύγχρονη κοινωνία.

Διεθνείς θεατρικές παραγωγές από Maxim Gorky, Royal Court και La MaMa στην Αθήνα

Τρεις διεθνείς παραγωγές των Maxim Gorky Theater, La MaMa και DPOH θα δούμε στην Αθήνα τον Μάρτιο, στο Θέατρο Μαβίλη και στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στο πλαίσιο του Stages of Resistance.

Max Amini: Ο βασιλιάς του stand-up έρχεται στην Αθήνα

Ο παγκόσμιος σταρ της stand-up comedy, Max Amini, θα μας χαρίσει μια μοναδική βραδιά γέλιου στο Christmas Theatre, με την παράσταση να παρουσιάζεται στα αγγλικά.

"Το 5ο Βήμα": Μια καθηλωτική παράσταση για την αλήθεια, την πίστη και την εξάρτηση στο Θέατρο Μικρό Χορν

Στο Θέατρο Μικρό Χορν ένα αιχμηρό, σπαρταριστό έργο για δύο άντρες που παλεύουν με τους δαίμονές τους – και μεταξύ τους.