Ο "Άρης" επί σκηνής για 7η χρονιά

Ο θεατρικός μονόλογος «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου με πρωταγωνιστή τον Τάσο Σωτηράκη, συνεχίζει και για αυτή τη σεζόν.

Αρης ©Εβίτα Σκουρλέτη
     

Το θεατρικό έργο "Άρης" της Σοφίας Αδαμίδου, που αναφέρεται στη ζωή και τους αγώνες του ηγέτη της Εθνικής Αντίστασης, Άρη Βελουχιώτη, επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο Olvio. Από τις 4 Οκτωβρίου, ο Τάσος Σωτηράκης θα ζωντανεύει ξανά στη σκηνή τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, σε μια ερμηνεία που έχει αναγνωριστεί από κοινό και κτριτικούς.

Πρωτοπαίχτηκε το 2017, παρουσιάστηκε σε περισσότερες από τριάντα πόλεις και Φεστιβάλ, σε Ελλάδα, Κύπρο και  Ευρώπη, και επτά χρόνια μετά, η απήχηση της παράστασης παραμένει ηχηρή.

Αρης
©Εβίτα Σκουρλέτη

Ο Τάσος πρότεινε στη Σοφία να φτιάξει έναν μονόλογο, όπως κι έγινε. Το 2017, η παράσταση παίχτηκε για πρώτη φορά στον Τεχνοχώρο Cartel και αγκαλιάστηκε θερμά κυρίως από το νεανικό κοινό, που επιθυμούσε να γνωρίσει περισσότερο και να κατανοήσει αυτήν την εμβληματική προσωπικότητα. Το αποτέλεσμα ήταν μια παράσταση που δεν διστάζει να αγγίξει την πολυπλοκότητα και τις αντιφάσεις του ιστορικού προσώπου, κάτι που αναδεικνύεται με την σκηνοθετική επιμέλεια και την ερμηνεία του Σωτηράκη.

H Σοφία Αδαμίδου αποκαλούσε αυτό το θεατρικό έργο, το αγαπημένο της παιδί. Ήταν ο παιδικός της ήρωας από τα χρόνια του σχολείου στην Κοζάνη, το σύμβολο που αγκάλιαζε με το λόγο του, τους αγρότες και τους εργάτες. Ένα πανανθρώπινο σύμβολο. Ο Τάσος Σωτηράκης φωτογραφήθηκε από την Εβίτα Σκουρλέτη, εκεί όπου σήμερα θα περπατούσε ο Άρης και θα αγωνιζόταν ξανά για το δίκιο όσων δεν έχουν φωνή.

Αρης
©Εβίτα Σκουρλέτη

Στη συνέντευξή του στο "Αθηνόραμα", ο Τάσος Σωτηράκης μίλησε για τη βαθιά σύνδεσή του με τον ρόλο, αναφέροντας πως η εμπειρία της ενσάρκωσης του Άρη είναι για αυτόν μια προσωπική πρόκληση που τον γεμίζει ενέργεια και πάθος. Η σκηνοθετική του πορεία στο θέατρο Olvio ξεκίνησε με την παράσταση "Ρίσκο", όμως ο ρόλος του Άρη έχει καταλάβει ξεχωριστή θέση στην καριέρα του.

Η παράσταση, με την υποστήριξη μιας εξαιρετικής καλλιτεχνικής ομάδας, συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στο ελληνικό θέατρο, προσφέροντας στο κοινό μια εμπειρία που συνδυάζει την ιστορική αναδρομή με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ανεξάρτητα κράτη" : Εναρξη προπώλησης για την καλοκαιρινή περιοδεία

Μια παράσταση που μίλησε για την αλήθεια, την εξουσία και τη σιωπή επιστρέφει το καλοκαίρι του 2026 σε ανοιχτά θέατρα. Τα "Ανεξάρτητα Κράτη" συνεχίζουν να ταράζουν συνειδήσεις, αυτή τη φορά κάτω από open air θέατρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2026

Οι νικητές των Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2024

Ποιοι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό απέσπασαν τα βραβεία, ποιοι τους επαίνους και το σκεπτικό των κριτικών επιτροπών πίσω από την απόφαση.

"Ιβάνοφ" και "Φονιάς βάζουν τον Πειραιά στο επίκεντρο των θεατρικών επιλογών

Ο "Ιβάνοφ" και ο "Φονιάς, έγκλημα και αθώωση" έχουν ήδη μετατρέψει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σημείο αναφοράς της φετινής θεατρικής σεζόν, με αλλεπάλληλες sold out παραστάσεις.

Ο Οδυσσέας Σταμούλης και η μεταμόρφωσή του σε "Φιάκα", στον πιο αξιαγάπητο απατεώνα του ελληνικού θεάτρου

Με αφορμή την ελληνική κωμωδία που έχουν ήδη χειροκροτήσει 10.000 θεατές, ο Οδυσσέας Σταμούλης μιλά για τον δικό του "Φιάκα". Μια συζήτηση για το γέλιο, τη μουσική παράδοση και το καθημερινό πολιτιστικό γλέντι που στήνεται στο Από Μηχανής Θέατρο.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Φεβρουαρίου

Πληθωρική και ασυγκράτητη από πρεμιέρες, η φετινή σεζόν συνεχίζει δυναμικά τον Φεβρουάριο με ξένη δραματουργία, σύγχρονα ελληνικά έργα και stand-up σε πρώτες παρουσιάσεις. Αυτές είναι οι νέες γραφές, οι τολμηρές διασκευές και οι ιδιαίτερες σκηνικές αναγνώσεις που θα δούμε.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης και το Φιλοσοφικό Θέατρο

Το νέο βιβλίο του Θεοδόση Πελεγρίνη "Το Φιλοσοφικό Θέατρο" παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπέλλος, φωτίζοντας τη ζωντανή συνάντηση φιλοσοφίας και θεάτρου.

Θεατρική παράσταση από τον Γιώργο Αλκαίο;

Ο Γιώργος Αλκαίος σκηνοθετεί την πρωτότυπη κωμωδία-φάρσα ‘Ο Ημιυπαίθριος’, που έγραψε με τον Στράτο Αγιοστρατίτη, όπου χάος, σουρεαλισμός και κοινωνική σάτιρα μπλέκονται, στη σκηνή του Coronet.