Το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Αποστόλη Τότσικα επιστρέφει

Το βαθιά ανθρώπινο θεατρικό έργο του Τζεφ Μπάρον που ξεχώρισε πέρυσι μέσα από τη ζεστή γεμάτη συναίσθημα παράσταση του σκηνοθέτη Κώστα Γάκη και τις εξαιρετικές ερμηνείες, έρχεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αργώ.

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην Πάτροκλος Σκαφίδας©

Το πολυβραβευμένο έργο του Τζεφ Μπάρον "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" μάς συγκίνησε την περασμένη σεζόν μέσα από την ζεστή γεμάτη ευαισθησία, συναίσθημα και χιούμορ θεατρική παράσταση του Κώστα Γάκη με τους Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Αποστόλη Τότσικα σε δύο πολύ δυνατές ερμηνείες. Όπως θα ήταν αναμενόμενο, μετά την επιτυχία της παράστασης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αργώ και η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην
Πάτροκλος Σκαφίδας©

"Κύριε Γκρην, σας καταλαβαίνω. Θα πρέπει να είναι πάρα μα πάρα πολύ σκληρό όλο αυτό. Όμως όσο άσχημα και να νιώθετε, ίσως... κάτι να υπάρχει! Κάτι για το οποίο αξίζει να παλεύει κανείς".

Στο θεατρικό έργο - ύμνος στη διαφορετικότητα που έχει παιχτεί σε περισσότερες από πενήντα χώρες, ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, ο κύριος Γκρην, ο οποίος έχει αποτραβηχτεί μετά το θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού, ο οποίος εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Οι δύο αυτοί τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες ο ηλικιωμένος Γκρην και ο νεαρός Ρος που τους έφερε κοντά ένα επιπόλαιο ατύχημα, θα διανύσουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή από το ξεκαρδιστικό γέλιο ως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης. Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν - με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο – συγγενείς. 

Όπως έχει πει σε συνέντευξή του στο "α” ο Κώστας Γάκης: "Ο απαλός, διακριτικός, τρόπος που ο Ρος (Αποστόλης Τότσικας) στέκεται στο πλευρό του κυρίου Γκρην (Γιώργος Κωνσταντίνου), μπορεί να συμπυκνωθεί σε μία από τις πιο συγκινητικές φράσεις του έργου: "Κύριε Γκρην, σας καταλαβαίνω. Θα πρέπει να είναι πάρα μα πάρα πολύ σκληρό όλο αυτό. Όμως όσο άσχημα και να νιώθετε, ίσως... κάτι να υπάρχει! Κάτι για το οποίο αξίζει να παλεύει κανείς".

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην
Πάτροκλος Σκαφίδας©

"Κορυφαία η παρουσία του Γιώργου Κωνσταντίνου, που σηκώνει πάνω του με ενέργεια εφήβου και σοφία ώριμου ηθοποιού το ρόλο του κυρίου Γκρην. Είναι συγκινητικός καθώς ενδύεται το χαρακτήρα ενός ανθρώπου που έχει περιχαρακωθεί πίσω από την αυστηρότητά του, για να πετάξει τελικά την πανοπλία του και να αποκτήσει μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Αποστόλης Τότσικας στέκεται ισότιμα δίπλα στον σπουδαίο συμπρωταγωνιστή του και έχει πολύ ωραίες στιγμές στην ερμηνεία ενός ανθρώπου που η σεξουαλική του ταυτότητα του κόστισε την πατρική απόρριψη”, διαβάζουμε στην κριτική του "α” για την παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου.

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Τη μετάφραση συνυπογράφουν ο συγγραφέας και ο σκηνοθέτης, ενώ ο ίδιος ντύνει με μια δική του πρωτότυπη μουσική σύνθεση την παράσταση. Ο Αντώνη Χαλκιάς υπογράφει τα σκηνικά, ο Μάριος Ράμμος τα κοστούμια και ο Λευτέρης Παυλόπουλος τους φωτισμούς.

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, που έχει αποτραβηχτεί μετά τον θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού κοινωνικού λειτουργού. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Θα σύρει τον καθένα έξω από τη ζώνη ασφαλείας του, θα απειλήσει τις επιφανειακές τους βεβαιότητες, θα απαλύνει τα αγκάθια τους. Οι δύο αυτοί τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες, που τους έφερε κοντά ένα επιπόλαιο ατύχημα, θα διανύσουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή από το ξεκαρδιστικό γέλιο ως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης. Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν -με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο- συγγενείς, σε μια ζεστή παράσταση με πολύ δυνατές ερμηνείες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αποκλειστικό: Τι ενώνει Σακελλαρίου, Κουρλαμπά, Βογιατζάκη, Δραγούμη τη νέα θεατρική σεζόν;

Τέσσερις σπουδαίοι ηθοποιοί συναντιούνται στην παράσταση "Η Ιδέα της Χρονιάς!" του Σεμπαστιάν Καστρό, που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Βρετάνια σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/07/2026

Μία μοναδική βραδιά γεμάτη Αριστοφάνη και Κραουνάκη στο Λυκαβηττό

Η διαχρονική ηρωίδα του Αριστοφάνη ξαναβρίσκει τη φωνή της μέσα από τη μουσική και τη σάτιρα του Σταμάτη Κραουνάκη, με τη φοβερή Ελένη Ουζουνίδου να κεντάει στον ομώνυμο ρόλο και να παρασύρει το κοινό με την αστείρευτη ενέργειά της!

Ατζαράκης, Ρούμπος και Χιώτης μάς αποκαλύπτουν τα παρασκήνια της παράστασης "Ένα μωρό για τρεις"

Οι τρεις αγαπημένοι πρωταγωνιστές "καρφώνουν" με πολύ χιούμορ ο ένας τον άλλον, απαντώντας για τις κρίσεις πανικού με τις πάνες, τα φλερτ με... δόλωμα το μωρό και το ποιος παθαίνει το μεγαλύτερο νευρικό γέλιο στη σκηνή του Αθηνά.

"Γη της Επαγγελίας": Το οριστικό τέλος του λιγνίτη γίνεται θέατρο-ντοκουμέντο από τη Γεωργία Μαυραγάνη

Μετά από πολύμηνη έρευνα και συνεντεύξεις, η Γεωργία Μαυραγάνη συνθέτει ένα συγκινητικό θέατρο-ντοκουμέντο για το τέλος της λιγνιτικής εποχής στην Κοζάνη, φέρνοντας μαζί στη σκηνή επαγγελματίες ηθοποιούς και μέλη της τοπικής κοινότητας.

Dance Days Chania 2026: Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού επιστρέφει στα Χανιά

Από τις 20 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, το 16ο Dance Days Chania επιστρέφει με παραστάσεις, εργαστήρια και δράσεις αφιερωμένες στον σύγχρονο χορό.

Ο Πάνος Βλάχος στο θέατρο με μια μικρή Ιστορία για τη βία

Πότε ανοίγει η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση "ΑΛΕΞ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" του Πάνου Βλάχου και της σκηνοθέτριας Λητώς Τριανταφυλλίδου τη νέα σεζόν 2026-27, στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης";

27 νέες ομάδες χορού γεμίζουν με κίνηση την Τεχνόπολη

Η Αθήνα μυρίζει χορό, κι εμείς ανυπομονούμε να δούμε τι ετοιμάζουν οι νέες χορευτικές ομάδες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.