"Spiral Project - Structure for Inclusive Arts Learning": Ένα project για άτομα με ειδικές ικανότητες με καλλιτεχνικές ανησυχίες

Το θέατρο Τόπος Αλλού μάς συστήνει ένα σημαντικό ευρωπαϊκό εγχείρημα που δίνει βήμα στα άτομα με αναπηρία και νοητική υστέρηση ως δημιουργούς και ενεργούς πολίτες με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την προσβασιμότητα.

Spiral Project - Structure for Inclusive Arts Learning

Το θέατρο Τόπος Αλλού του Νίκου Καμτσή μάς συστήνει ένα σημαντικό ευρωπαϊκό project που δίνει βήμα στα άτομα με αναπηρία και νοητική υστέρηση ως δημιουργούς και ενεργούς πολίτες, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την προσβασιμότητα. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση στην Αθήνα στο πλαίσιο του "Spiral Project - Structure for Inclusive Arts Learning" που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και έχει ως στόχο να συστηματοποιήσει και να παράγει προγράμματα σπουδών στον τομέα των τεχνών χωρίς αποκλεισμούς (θέατρο, χορός, μουσική κ.λπ.) και να προωθήσει τη δημιουργία δομών καλλιτεχνικής κατάρτισης χωρίς αποκλεισμούς, με σαφώς καθορισμένο και δομημένο περιεχόμενο και μαθησιακούς στόχους, δημιουργώντας κατευθυντήριες γραμμές και πρότυπα προσβασιμότητας για τις δομές αυτές. Οι στόχοι του έργου είναι η αναγνώριση των ατόμων με αναπηρία ως ενεργών πολιτών και ικανών καλλιτεχνών, καθώς και η προώθηση των καλλιτεχνικών έργων που δημιουργούνται από ανθρώπους με αναπηρία. 

Spiral Project - Structure for Inclusive Arts Learning

Spiral Project - Structure for Inclusive Arts Learning

Το έργο συντονίζεται από τον οργανισμό Glocalmusic (Πορτογαλία) και έχει ως εταίρους τους οργανισμούς Fondacion Uxio Novoneyra (Ισπανία), MSMME, (Ουγγαρία), Fondazione AIDA (Ιταλία), ενώ από την Ελλάδα συμμετέχει το θέατρο Αερόπλοιο - Τόπος Αλλού. 

Το έργο, εκτός από τους επίσημους εταίρους, βασίζεται και καλεί σε συνεργασία οργανισμούς και σχολεία, που έχουν κύριο αντικείμενο τους τις εκπαιδευτικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες  ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες (οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οργανώσεις υποστήριξης).

Spiral Project - Structure for Inclusive Arts Learning

Spiral Project - Structure for Inclusive Arts Learning

Ο συντονιστής Οργανισμός  Glocalmusic και όλοι οι εταίροι θα είναι στην Αθήνα μεταξύ 4 και 8 Ιουνίου 2024, όπου θα συναντήσουν οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού, καθώς και δομές που υποστηρίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή συμμετοχή στην συνάντηση, οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί μπορούν να τηλεφωνούν στο 2108654823 (Λαμπρινή Θάνου).

Spiral Project - Structure for Inclusive Arts Learning

Μάθετε περισσότερα για το θέατρο Τόπος Αλλού και τη συμμετοχή του σε ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα εδώ 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μικρές κυρίες": Το μυθιστόρημα των παιδικών μας χρόνων ζωντανεύει στη σκηνή την επόμενη σεζόν

Όπως μάθαμε αποκλειστικά, το αριστούργημα της κλασικής λογοτεχνίας από την Λουίζα Μέι Άλκοτ και ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα όλων των εποχών, θα ανέβει στο θέατρο Γκλόρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/06/2024

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Μπογιατζή" στο θέατρο Αυλαία

Η "κωμωδία για τρεις" του Ντόναλντ Τσέρτσιλ με τους Γιώργη Κοντοπόδη, Δανάη Καλοπήτα και Ιωάννα Μαρμάρου, κατεβάζει αυλαία.

Φεστιβάλ Αθηνών: τι κρύβεται πίσω από το "Looking for a Missing Employee" του Ραμπί Μρουέ;

Ο καταξιωμένος Λιβανέζος δημιουργός από το Kammerspiele του Μονάχου έρχεται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μετουσιώνοντας σε ένα συγκλονιστικό θεατρικό γεγονός την ανησυχητική αστυνομική υπόθεση της εξαφάνισης ενός δημοσίου υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών του Λιβάνου στη Βηρυτό το 1966.

"Respublika": Η rave δημοκρατία του Λούκας Τβαρκόβσκι

Rave party ή παράσταση; Mockumentary ή κινηματογραφική περφόρμανς; Μιλήσαμε με το σκηνοθέτη του "Respublika", αλλά και με τους Ιλειάνα Δημάδη και Κωνσταντίνο Τζάθα, επιμελητές Θεάτρου-Χορού της Στέγης, που του ανέθεσε την open air εκδοχή της παράστασης, για να ξεδιαλύνουμε όσα θα δούμε στο Terra Vibe Park από τις 13 έως τις 15/6.

Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών την επόμενη εβδομάδα;

Μια επιστροφή στο Ηρώδειο, μία παράσταση με πρωτότυπες βιντεοπροβολές, ένα αφιέρωμα, μια χορογραφία και ένα έργο για το Πολυτεχνείο σάς περιμένουν την εβδομάδα 20-26/6.

"Ικέτιδες" με Κονιόρδου, Σάττι, Τσορτέκη στην Επίδαυρο φέτος το καλοκαίρι

Το Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" και το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζουν την εμβληματική τραγωδία του Αισχύλου με τη σκηνοθετική υπογραφή της Μαριάννας Κάλμπαρη, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου αλλά και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Βιώσαμε την ποιητική της περφόρμανς "Θέλω να πάω σπίτι" του Θεάτρου στη Σάλα

Το "α" παρακολούθησε στον χώρο-σπίτι της Χρυσής Βιδαλάκη την παράσταση που σκηνοθετεί η Κατερίνα Κλειτσιώτη. Θέμα της η απώλεια μνήμης.