Updated | Το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" κατεβάζει αυλαία

Η παράσταση με τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Αποστόλη Τότσικα κατεβαίνει πρόωρα από τη σκηνή του θεάτρου Αργώ.

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν © Πάτροκλος Σκαφίδας

Update: Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του θεάτρου Αργώ, τελικά θα πραγματοποιηθούν κανονικά παραστάσεις κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου, δηλαδή από τις 4 έως και τις 14/4.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το θέατρο Αργώ, η συγκινητική παράσταση "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην” που παιζόταν στην Κεντρική Σκηνή του, κατεβάζει πρόωρα αυλαία. Το έργο του Τζεφ Μπάρον, όπου πρωταγωνιστούσαν ο Γιώργος Κωνσταντίνου στον ρόλο ενός μοναχικού Νεοϋορκέζου και ο Αποστόλης Τότσικας στον ρόλο ενός νεαρού που του κάνει τακτικές επισκέψεις ύστερα από ένα ελαφρύ ατύχημα, θα παιζόταν μέχρι την Κυριακή των Βαΐων (28/4). Παρ’ ολ’ αυτά, για λόγους υγείας, κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό. Έτσι, το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην”, που μας συντροφεύει ήδη από τον Οκτώβριο σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, φτάνει στο τέλος του και δεν θα παιχτούν άλλες παραστάσεις του. 

Διαβάστε Επίσης

Στην κριτική του "α” για το  "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην” διαβάζουμε σχετικά με τις ερμηνείες του Γιώργου Κωνσταντίνου και του Αποστόλης Τότσικα: "Κορυφαία η παρουσία του Γιώργου Κωνσταντίνου, που σηκώνει πάνω του με ενέργεια εφήβου και σοφία ώριμου ηθοποιού το ρόλο του κυρίου Γκρην. Είναι συγκινητικός καθώς ενδύεται το χαρακτήρα ενός ανθρώπου που έχει περιχαρακωθεί πίσω από την αυστηρότητά του, κάτι που του στοίχισε την ίδια του την οικογένεια, για να πετάξει τελικά την πανοπλία του και αποκτήσει μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Αποστόλης Τότσικας δεν κατακτάει αμέσως αντίστοιχη άνεση, όμως στην πορεία στέκεται ισότιμα δίπλα στον σπουδαίο συμπρωταγωνιστή του και έχει πολύ ωραίες στιγμές στην ερμηνεία ενός ανθρώπου που η σεξουαλική του ταυτότητα του κόστισε την πατρική απόρριψη. Η μουσική σύνθεση που υπογράφει ο σκηνοθέτης ίσως υπερτονίζει το συναίσθημα, το σκηνικό του Αντώνη Χαλκιά είναι ζεστό και αποτυπώνει με ρεαλιστική διάθεση το χώρο ενός μοναχικού ανθρώπου, παραιτημένου από τη ζωή.” 

Διαβάστε Επίσης

Μιλώντας για τους ηθοποιούς του, ο σκηνοθέτης Κώστας Γάκης είχε εκμυστηρευτεί στο "α": "Είμαι πολύ χαρούμενος που οι δύο αυτοί εξαιρετικοί ηθοποιοί, οι οποίοι ήταν οι πρώτες μου επιλογές για τους ρόλους είπαν τόσο άσκεφτα και άμεσα το "ναι” στη συνεργασία αυτή. Θεωρώ τον Αποστόλη έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, με σπάνια αυτοανάφλεξη, νοηματοδότηση και συναισθηματικούς κραδασμούς σπάνιας απόχρωσης. Για τον Γιώργο Κωνσταντίνου τι να πω… με μάγεψε με τη σεμνότητα, τη αέναη νιότη του, τις λεπτεπίλεπτες ποιότητες που βάζει τόσο στο κωμικό όσο και στο συγκινησιακό κομμάτι του έργου"

Με αφορμή το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην”, ο συγγραφέας του έργου, Τζεφ Μπάρον, είχε παρευρεθεί στην παρουσίαση του προγραμματισμού του θεάτρου Αργώ και είχε δηλώσει, ότι του αρέσει να "προσκαλεί” το κοινό με τις δημιουργίες του, πλάθοντας έργα ξεκάθαρα αλλά όχι προφανή.

Τα κοστούμια της παράστασης επιμελήθηκε ο Μάριος Ράμμος, τους φωτισμούς σχεδίασε ο Λευτέρης Παυλόπουλος, ενώ βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου και βοηθός σκηνογράφου η Ελεονώρα Καραβανή. Η παραγωγή έγινε από την Non Grata Productions.

Και κάτι τελευταίο: Δείτε εδώ τις παραστάσεις που συνεχίζονται στο θέατρο Αργώ:

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, που έχει αποτραβηχτεί μετά τον θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού κοινωνικού λειτουργού. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Θα σύρει τον καθένα έξω από τη ζώνη ασφαλείας του, θα απειλήσει τις επιφανειακές τους βεβαιότητες, θα απαλύνει τα αγκάθια τους. Οι δύο αυτοί τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες, που τους έφερε κοντά ένα επιπόλαιο ατύχημα, θα διανύσουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή από το ξεκαρδιστικό γέλιο ως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης. Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν -με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο- συγγενείς.

Αργώ

Ελευσινίων 15

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.

"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια "ένδοξη έπικ παράσταση χορού", μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.

Τα πρώτα residencies του Εθνικού Θεάτρου είναι γεγονός

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος "Residencies" του Εθνικού ξεκίνησε και τρεις καλλιτέχνες από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν σε σημαντικά ευρωπαϊκά θέατρα αλλά και ισάριθμοι από το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν από το Εθνικό.

Το 14ο "Off-off Athens" μάς αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και μας παροτρύνει να κοιτάξουμε ψηλά

"Κοιτάμε ψηλά" είναι το μότο του φετινού φεστιβάλ του Επί Κολωνώ που αφιερώνεται στη νεανική θεατρική δημιουργικότητα. Ανακαλύψτε τις 30 ομάδες που συμμετέχουν και τις παραστάσεις τους.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 16 ως 22 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

"The party": Χορός σαν μαύρη κωμωδία στο Olvio

Η ομάδα χορού Dance Company Μαζί κι η Μαρία Μάργαρη παρουσιάζουν μια παράσταση σύγχρονου χορού εμπνευσμένη από την ομότιτλη ταινία της Σάλι Πότερ, όπου μία μάζωξη παίρνει απροσδόκητη τροπή μετά από κάποιες αποκαλύψεις.