"Fame The Musical": Μιλήσαμε με τους συντελεστές του αγαπημένου μιούζικαλ που παίζεται στο Christmas Theater

Το “α” μίλησε με τους πρωταγωνιστές και τους δημιουργούς της λαμπερής ελληνο-βρετανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα, που παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στην Αθήνα.

Fame the musical Λεωνίδας Τούμπανος©

Μόλις έκανε πρεμιέρα στο Christmas Theater το "Fame The Musical” που μας βάζει ξανά στους ρυθμούς των 80’s μέσα από μια λαμπερή ελληνο-βρετανική παραγωγή σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα ("γεια – the musical”, "Hair”, "Cats”, "Grease”). Το πολυαγαπημένο μιούζικαλ του Ντέιβιντ Ντε Σίλβα που έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από πενήντα χώρες (σε βιβλίο του Χοσέ Φερνάντεζ, στίχους του Ζακ Λέβι και μουσική του Στιβ Μαργκόσες), είναι βασισμένο στην οσκαρική ιστορική ταινία του 1980, η οποία άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στην ποπ κουλτούρα, ενώ στη συνέχεια έγινε και δημοφιλής τηλεοπτική σειρά. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ζωές και τα όνειρα μιας ομάδας σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης που ζωντανεύει επί σκηνής μια δυνατή ομάδα ταλαντούχων περφόρμερ απευθείας από το Λονδίνο. Εμείς βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου όπου μάθαμε περισσότερα για τη δημιουργία της παράστασης, μιλήσαμε με τους συντελεστές και πήραμε μια πρώτη γεύση ακούγοντας ζωντανά το τραγούδι σήμα κατατεθέν "Fame” των Ντιν Πίτσφορντ και Μάικλ Γκορ (που έχει πρωτοερμηνεύσει η Αϊρίν Καρά) από την νέα ηθοποιό Rio Maye που μας ξεσήκωσε μαζί με όλο το καστ ντυμένο στα χρυσά και μας θύμισε για ποιο λόγο έχει μείνει στην ιστορία. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια τετ α τετ συζήτηση μαζί της για το ρόλο της Κάρμεν που ερμηνεύει, η οποία όπως και ο χαρακτήρας της συνδυάζει την "τριπλή απειλή" (υποκριτική, τραγούδι, χορός). 

Fame the musical
Λεωνίδας Τούμπανος©

Ο Δημήτρης Μαλισσόβας μαζί με τον χορογράφο Θοδωρή Πανά και τον βοηθό του και ερμηνευτή στην παράσταση Πάνο Παταγιάννη βρέθηκαν στο Λονδίνο για ένα περίπου κοπιαστικό μήνα προβών, αφού κατάφεραν μέσα από casting 3.000 ατόμων να επιλέξουν τους καλύτερους. Όπως εκμυστηρεύτηκε ο σκηνοθέτης φοβήθηκαν να μην αδικήσουν κάποιον στην τελική επιλογή που έγινε ανάμεσα σε 250 εξαιρετικούς περφόρμερ. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα αυθεντικό καστ από το Λονδίνο με τη συμμετοχή ηθοποιών που είναι ήδη γνωστοί στο Γουέστ Εντ αλλά και νεότερων. "Ενώ φαίνεται να είναι ένα ποπ mainstream θέαμα, μουσικά, από άποψη χορογραφίας αλλά και υποκριτικά είναι πολύ απαιτητικό, όπως και το κομμάτι του να έχεις ηθοποιούς κάτω των 20 ετών, κάτι που δεν μπορείς να βρεις εύκολα στην Ελλάδα. Ελπίζουμε στο μέλλον να μπορούμε να βρίσκουμε σε αυτές τις τόσο μικρές ηλικίες προσόντα και εφόδια ενός σαραντάρη περφόρμερ που είναι απαραίτητα για να υποστηρίξει κάποιος ένα μιούζικαλ”. 

Fame the musical
Λεωνίδας Τούμπανος©

"Όταν φτάσεις στο σημείο να γίνεις καλύτερος άνθρωπος μέσα από αυτή τη δουλειά τότε καταλαβαίνεις και τι έχεις κάνει τόσα χρόνια. Αυτό θέλει να πει και το "Fame”. - Δημήτρης Μαλισσόβας

Ενώ όπως είπε στη συνέχεια ο Δημήτρης Μαλισσόβας: "Το "Fame” είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι νοσταλγίας για μένα γιατί σαφώς θυμάμαι την ταινία και τις Κυριακές που ειδικά όσοι είχαμε καλλιτεχνική φύση περιμέναμε μπροστά στην τηλεόραση για να δούμε αυτά τα νέα παιδιά να χορεύουν, να πηγαίνουν στη δραματική σχολή και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Είναι μαγικό γιατί αυτοί είναι όλοι οι πόθοι που είχαμε σαν μικρά παιδιά, όσοι αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το πολύ δύσκολο επάγγελμα. Δεν είναι μόνο φώτα, λάμψη, σκηνικά, ωραία ρούχα και μαγεία, είναι πολύς κόπος, πολύς πόνος, πολύς τραυματισμός, εσωτερικός και εξωτερικός. Έχει όμως και μία απίστευτα μεγάλη χαρά και το χειροκρότημα φυσικά αλλά και αυτό που γίνεσαι σαν άνθρωπος. Δηλαδή όταν φτάσεις στο σημείο να γίνεις καλύτερος άνθρωπος μέσα από αυτή τη δουλειά τότε καταλαβαίνεις και τι έχεις κάνει τόσα χρόνια. Αυτό θέλει να πει και το "Fame”. Είναι μια ιστορία περίπου είκοσι παιδιών που μπαίνουν σε μία σχολή υποκριτικής, μουσικής, χορού και performing γενικότερα. Κάποιοι τα καταφέρνουν και κάποιοι όχι. Κάποιοι εκπληρώνουν τα όνειρά τους και κάποιοι όχι. Βλέπουμε όμως όλη αυτή την αγωνία τους που δεν έχει καμία διαφορά με την αγωνία των παιδιών σήμερα και στη χώρα μας. Εδώ μπορεί να μιλάμε για το θέαμα και τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά οι ανησυχίες και τα όνειρα είναι παντού ίδια”. 

Fame the musical
Λεωνίδας Τούμπανος©
Δημήτρης Μαλισσόβας, Θοδωρής Πανάς, Lucinda Lawrence, Jonathan Gill, Rio Maye, Christian Maynard

Ο μαέστρος Jonathan Gill πρόσθεσε ότι είναι πολύ όμορφο το πώς καθρεφτίζεται η αληθινή ζωή μέσα στο έργο, αφού τα μέλη του θιάσου είναι ως επί το πλείστον πολύ νεαρά γεμάτα ζωντάνια και ενθουσιασμό και βρίσκονται σε παρόμοια φάση με τους χαρακτήρες. Ο χορογράφος Θοδωρής Πανάς στάθηκε στο πόσο μεγάλη πρόκληση υπήρξε σε δημιουργικό επίπεδο το να ταξιδέψουν με τον Δημήτρη Μαλισσόβα και να δουλέψουν με ένα καστ στο Λονδίνο, το οποίο, όπως τόνισε, πραγματοποίησε όλα αυτά που είχε στο μυαλό του εκατό φορές καλύτερα απ’ ότι περίμενε, κάτι που γίνεται σπάνια. Όσον αφορά τις χορογραφίες, στην παράσταση θα δούμε όλα τα είδη χορού, από μπαλέτο μέχρι τζαζ και r’n’b.

Fame the musical
Λεωνίδας Τούμπανος©

Για τον χαρακτήρα του Τάιρον (που ίσως στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλύτερα ως Λιρόι) μίλησε ο ηθοποιός που τον ερμηνεύει Christian Maynard, που μέχρι πριν από μία εβδομάδα πρωταγωνιστούσε στο επιτυχημένο "Rehab The Musical” στο Γουέστ Εντ. Πρόκειται για έναν σύνθετο χαρακτήρα με μεγάλες φιλοδοξίες και την δική του εκδοχή για το τι σημαίνει χορός, προερχόμενος από το χώρο του χιπ χοπ, που κατάγεται από φτωχή οικογένεια, ο οποίος όπως είπε "ταράζει τα νερά με την εμφάνισή του, ξεκινώντας ένα ταξίδι αποδοχής και την ίδια στιγμή προσαρμογής και γνώσης”. Σε αυτό το ταξίδι του και τη μάχη του με τη δυσλεξία αρωγός στέκεται η καθηγήτρια και διευθύντρια της Σχολής Έσθερ Σέρμαν που υποδύεται η Lucinda Lawrence. Μια γυναίκα πολύ αυστηρή αλλά με πάρα πολύ ευαίσθητο εσωτερικό κόσμο που δίνει μεγάλη σημασία στο ακαδημαϊκό κομμάτι των σπουδών, όπως σχολίασε και η ίδια. 

Fame the musical
Λεωνίδας Τούμπανος©
Rio Maye

Τετ α τετ με την "Κάρμεν” του "Fame The Musical” Rio Maye

Κάναμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Rio Maye, τη νεαρή και πολύ ταλαντούχα ηθοποιό που ερμηνεύει το ρόλο της Κάρμεν. "Είναι μια ντίβα, πολύ δυναμική, που διψάει για φήμη”, σημειώνει. "Έχει πολύ σκοτάδι μέσα της και πολλά πράγματα τα οποία δεν έχει αντιμετωπίσει, και αυτός είναι ένας λόγος που στρέφεται στον εθισμό. Είναι πεισματάρα και δεν αφήνει κανέναν να την πλησιάσει. Πιστεύω ότι το κοινό το βλέπει αυτό όσο προχωράει η ιστορία. Για μένα είναι ένα θλιβερό αλλά και ενδιαφέρον ταξίδι. Είμαι ευγνώμων που υποδύομαι την Κάρμεν ακριβώς επειδή είναι ένας τόσο περίπλοκος χαρακτήρας. 

Fame the musical
Λεωνίδας Τούμπανος©

"Όταν είμαι πάνω στη σκηνή νιώθω ότι θα ζήσω για πάντα και αυτό δεν θέλω να τελειώσει ποτέ”.

Όσο για το πώς νιώθει που είναι μέρος της κληρονομιάς του "Fame” μας είπε: "Το "Fame” είναι ένα από τα αγαπημένα μου μιούζικαλ. Η Κάρμεν είναι ένας από τους ρόλους που ονειρευόμουν να παίξω και γι' αυτό νιώθω πολύ τυχερή. "Η εμπειρία της ακρόασης ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που με ενέπνευσαν από τη δική μου ζωή για τη δημιουργία του ρόλου. Από εκεί και πέρα, με την Κάρμεν δεν μοιραζόμαστε τα ίδια τραύματα. Θέλω να πω ότι όλοι έχουμε περάσει διάφορα πράγματα στη ζωή μας. Άντλησα από κάποια γεγονότα που έχουν συμβεί στη δική μου ζωή και στην παιδική μου ηλικία στην προσπάθειά μου να συνδεθώ μαζί της. Οπότε νιώθω ότι μπορώ να τη συναντήσω στα μισά του δρόμου όταν φτάνει στις πιο σκοτεινές στιγμές της”. 

Fame the musical
Λεωνίδας Τούμπανος©

Αντλώντας από το στίχο "Remember my name, fame! I'm gonna live forever!”, δεν μπορούσαμε να μην τη ρωτήσουμε αν νιώθει ότι θα "ζήσει για πάντα” όταν είναι πάνω στη σκηνή. "Είμαι πολύ σκληρά εργαζόμενη και θέλω να είμαι χαρούμενη μέσα σε αυτό που κάνω. Εργάζομαι σκληρά για να διασφαλίσω ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει. Οπότε ναι, όταν είμαι πάνω στη σκηνή νιώθω ότι θα ζήσω για πάντα και αυτό δεν θέλω να τελειώσει ποτέ”.

Fame the musical
Λεωνίδας Τούμπανος©
Backstage στιγμιότυπο λίγο πριν από τη γενική πρόβα. Στο κέντρο ο Πάνος Παταγιάννης.

Τέλος, μοιράστηκε μαζί μας ποιο είναι το αγαπημένο της απ’ όλα τα τραγούδια που ακούμε στο "Fame The Musical”. Όπως είπε, ειδικά σε ερμηνευτικό επίπεδο, το αγαπημένο της τραγούδι είναι το "In L.A." επειδή είναι πολύ ειλικρινές.

Fame the musical
Λεωνίδας Τούμπανος©
Backstage στιγμιότυπο λίγο πριν από τη γενική πρόβα με το καστ και τον χορογράφο Θοδωρή Πανά.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Lucinda Lawrence, Rio Maye, Josselyn Ryder, Charles Angiama, Πάνος Παταγιάννης, Stephanie Costi, Kemi Clarke, Isabella Gervais, Christian Maynard, Chris Nevin, Oisin Nolan Power, Nadja Shone, Joseph Vella, Merel Evers κ.ά.

Οι φωτισμοί είναι του Peter Harrison, τα σκηνικά των Victor Berkan και Ελίνας Δράκου και τα κοστούμια των Δημήτρη Μαλισσόβα και Χαράς Μπαγκουράκη.

Fame the musical
Λεωνίδας Τούμπανος©

Το "Fame the musical" θα παίζεται έως 10 Μαρτίου στη σκηνή του Christmas Theater.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Fame The Musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο παρουσιάζεται και στην Ελλάδα με ένα εξαιρετικό cast απευθείας από το Λονδίνο. Μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, χορευτών, τραγουδιστών και μουσικών, έρχονται για να μας ξεσηκώσουν με το ταλέντο και την ενέργεια τους. Βασισμένο στην ιστορική ταινία του 1980, που σημάδεψε την pop κουλτούρα της εποχής, το “Fame” ακολουθεί τις ζωές, τις φιλοδοξίες, τους έρωτες, και τα όνειρα των σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης, όσο αυτοί αγωνίζονται να τα καταφέρουν στο δύσκολο χώρο της βιομηχανίας τους θεάματος. Η παράσταση έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ υπήρξε υποψήφια για τρία βραβεία Λόρενς Ολίβιε στην Αγγλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.