H "Δεσποινίς Τζούλια" μετακομίζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση του Πάνου Κούγια θα συνεχίσει το ταξίδι της στο Δ.Θ.Π. και αργότερα σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Δεσποινίς Τζούλια Γιώργος Κασσαπίδης©

Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις μένουν για την ολοκλήρωση του κύκλου της παράστασης "Δεσποινίς Τζούλια", το κλασικό αριστούργημα του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Πάνου Κούγια, στο Θέατρο Φούρνος. Παρόλα αυτά το ταξίδι συνεχίζεται από 18 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και αργότερα σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Δεσποινίς Τζούλια
Γιώργος Κασσαπίδης©

Τα δρώντα πρόσωπα της παράστασης (Μενέλαος Κυπαρίσσης, Δάφνη Σκρουμπέλου, Ματίνα Στάμου, h_theia_Soula), εξερευνούν τα όρια της μοναξιάς γύρω από τη κοσμογονική διερώτηση: "Είναι ο έρωτας ένα ανθρώπινο αυτοάνοσο;". 

Δεσποινίς Τζούλια
Γιώργος Κασσαπίδης©

Από το κείμενο της παράστασης 

"Τον ερωτεύτηκε. Πολύ. Έρωτας (ο) Αρσενικό. Εκείνος που επιβάλλεται. Που σοδομεί. Που προσκρούει. Που παρασύρει. Που δεν μπορεί να μην συμβεί. Θα συμβεί. Συντελειακά. Σακατευτικά και απρόσεκτα. Κι ας καταστραφεί ο κόσμος με το πρώτο φως της μέρας. Ένας έρωτας για δύο. Που για ένα βράδυ, βρήκαν μια διαφυγή μέσα σε αυτόν τον παλιό κόσμο που ξηλώνεται. Δύο, που βρήκαν την ουσία, ανάμεσα στις παύσεις. Τη μουσική, σε αυτά που δεν λέγονται. Τον χώρο τους, στα κενά των δακτύλων του άλλου. Σαν ένα πουκάμισο ξεκούμπωτο τη τελευταία νύχτα του θερινού ηλιοστασίου".

Δεσποινίς Τζούλια
Γιώργος Κασσαπίδης©

Δεσποινίς Τζούλια
Γιώργος Κασσαπίδης©

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Miss Julie

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 60 '

Ο Πάνος Κούγιας, αριστούχος απόφοιτος του πρώτου τμήματος σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου, καταπιάνεται με το εμβληματικό έργο του Σουηδού συγγραφέα. Η δράση του λαμβάνει χώρα στη κουζίνα της έπαυλης της Δεσποινίδας Τζούλια, σε μια από της σημαντικότερες νύχτες του Σουηδικού ημερολογίου, εκείνη του θερινού ηλιοστασίου, γνωστού και ως «γιορτή της γονιμότητας». Η Τζούλια, προσπαθώντας να διασκεδάσει τη μοναξιά και την ανία της, αναπτύσσει ένα άνευ προηγουμένου πάθος για τον υπηρέτη της Ζαν, ο οποίος διαμένει στην έπαυλη μαζί με τη μνηστή του και μαγείρισσα, Κριστίν. Αφού η ερωτική επαφή της Τζούλια και του Ζαν ολοκληρωθεί, στη συνέχει εκτροχιάζεται, υπό το βάρος της αποκάλυψης του μυστικού τους, συμπαρασύροντας ένα γαϊτανάκι αναπόφευκτων συμφορών. Η παράσταση επιχειρεί μια νέα, πρωτότυπη δραματουργία βασισμένη στο εμβληματικό έργο του Στρίντμπεργκ, ιδωμένη μέσα από τον κώδικα της σιωπής. Όλοι οι ήρωες του έργου παρουσιάζονται ως πτηνόμορφα όντα, τα οποία προσπαθούν να επικοινωνήσουν, άλλοτε με κραυγές και ήχους και άλλοτε με μαγικά κόλπα και φυσική ομιλία στη πρωτότυπη γλώσσα του έργου. Ενορχηστρωτής αυτής της νύχτας, μια μεταθεατρική αφηγηματική φιγούρα της Σουηδικής βασιλικής αυλής, η οποία επικοινωνώντας απευθείας με το κοινό, πασχίζει να μετατρέψει το ιδιωτικό αυτού του οίκου, σε δημόσιο.

Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.