"Ο πατέρας": Ακυρώνεται η σημερινή παράσταση στο Σύγχρονο Θέατρο

Εκτάκτως δεν θα πραγματοποιηθεί η παράσταση του έργου του Φλοριάν Ζελέρ σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Ο πατέρας Σκότη ©Patroklos Skafidas

Το Σύγχρονο Θέατρο ανακοινώνει την ακύρωση της σημερινής παράστασης του "Πατέρα" του Φλοριάν Ζελέρ με πρωταγωνιστές την Ιωάννα Παππά και τον Περικλή Μουστάκη, σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη, λόγω ασθένειας ηθοποιού. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων μπορούν να επικοινωνήσουν σχετικά με το ταμείο του θεάτρου.

Μόλις πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε την πορεία του το δημοφιλές και πολυβραβευμένο έργο του τρομερού παιδιού του γαλλόφωνου θεάτρου που πραγματεύεται τα όρια των σχέσεων μέσα σε μια οικογένεια, όταν ο πατέρας νοσήσει με άνοια λόγω γήρατος. Το τραγικό αυτό θέμα προσεγγίζεται με χιούμορ, αλλά και τρυφερότητα, γι' αυτό και ο ίδιος ο συγγραφέας το χαρακτηρίζει ως τραγική φάρσα.

Δύο σημαντικοί ηθοποιοί διαφορετικών γενεών, ο Περικλής Μουστάκης και η Ιωάννα Παππά, στους ρόλους πατέρα και κόρης, ερμηνεύουν ένα ψυχολογικό όσο και υπαρξιακό κείμενο που θέτει θεμελιώδεις προβληματισμούς για τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Η διανομή ολοκληρώνεται με τους αξιόλογους ηθοποιούς Αλέξανδρο Κωχ, Λίλη Τσεσματζόγλου, Κωνσταντίνο Σειραδάκη και Καλλιόπη Παναγιωτίδου.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο πατέρας

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Ο Αντρέ, ο πατέρας, πάσχει από άνοια και αρνείται να δεχτεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Καθώς προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τη νέα του κατάσταση, αρχίζει να αμφισβητεί τους αγαπημένους του, την πραγματικότητα γύρω του, ακόμα και το ίδιο το μυαλό του. Η κόρη του, από την άλλη μεριά, αναζητά τις δικές της ισορροπίες στη ζωή της, προσπαθώντας παράλληλα να ανταποκριθεί στο καθήκον της να φροντίσει τον ηλικιωμένο της πατέρα. Η μεταβαλλόμενη πραγματικότητα στο σπίτι, θα ειδωθεί από την οπτική γωνία του πατέρα, οδηγώντας τον θεατή σε μια διττή εμπειρία, αφενός της σύγχυσης του μεταξύ συναίσθησης της πραγματικότητας και διαστρεβλωμένων εντυπώσεων και αφετέρου εκείνης των κωμικοτραγικών στιγμών που συνεπάγονται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Εθνικό Θέατρο: Μια ξεχωριστή εκτός έδρας παράσταση

Δύο απογεύματα του Σεπτεμβρίου στο αίθριο του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων με μία παράσταση αφιερωμένη στο έργο του σημαντικού Γιαννιώτη ζωγράφου, συγγραφέα και τραγουδοποιού Νίκου Χουλιαρά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/09/2026

"Χρυσός δίσκος" της Δανάης Λιοδάκη: Ποιος αποφασίζει τι αξίζει να σωθεί από την ανθρωπότητα;

Από το Voyager και τον Χρυσό Δίσκο της NASA έως την Ελλάδα της δικτατορίας και τον εμφύλιο του Λιβάνου, η νέα παράσταση στο ΠΛΥΦΑ αναζητά ιστορίες και φωνές που κινδυνεύουν να χαθούν στη λήθη.

4 τελευταίες παραστάσεις για τη Νένα Μεντή και το "Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας"

Last call για τον συγκλονιστικό μονόλογο του Πέτρου Ζούλια με την Νένα Μεντή, που ολοκληρώνει την περιοδεία του τον Σεπτέμβριο 2026 στα ανοιχτά θέατρα.

Ποια έργα θα σκηνοθετήσει ο Θανάσης Ζερίτης σε Θέατρο του Νέου Κόσμου και Μικρό Χορν;

Μετά το "Ενοικιάζεται" στο Μικρό Χορν, ο Θανάσης Ζερίτης επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για να σκηνοθετήσει τα καθηλωτικά "Ορφανά" του Ντέννις Κέλλυ, σε μια σεζόν γεμάτη δυνατές θεατρικές εντάσεις.

Η "Κουζίνα" του Γιώργου Κουτλή "βράζει" και ο Μιχάλης Σαράντης σαρώνει

Τον Οκτώβριο επιστρέφει η πολυσυζητημένη παράσταση υψηλών τάσεων του Γιώργου Κουτλή, με τον Μιχάλη Σαράντη πρωταγωνιστή και δυνατό καστ.

"Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης": Το οικογενειακό δείπνο που καταλήγει σε… φόνο

Η δημοφιλής ποπ κωμωδία του Άκη Δήμου επιστρέφει στη σκηνή, με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη στον ρόλο της Ιοκάστης.

"Η αλήθεια είναι": Το υπαρξιακό δράμα του Δημήτρη Δημητριάδη επιστρέφει για 2η χρονιά

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, με τους Γιάννη Δρακόπουλο και Ηρώ Κισσανδράκη, ανεβαίνει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η προπώληση άνοιξε με ειδικές τιμές early bird.