"Shrek The Musical": Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ έρχεται στο Περοκέ

Ο Μάρκος Σεφερλής ετοιμάζει τη μεγαλύτερη παραγωγή που έχει κάνει ποτέ, μεταφέροντας στη σκηνή την μουσικοθεατρική εκδοχή της αγαπημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή τον χαριτωμένο πράσινο ήρωα και την παρέα του.

Shrek The Musical

Η φετινή σεζόν βρίσκει τον Μάρκο Σεφερλή στον καθιερωμένο του χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στο θέατρο Περοκέ, η σημαντική διαφορά όμως είναι ότι η νέα θεατρική παράσταση που ετοιμάζει για όλη την οικογένεια είναι ίσως η μεγαλύτερη παραγωγή που έχει κάνει ποτέ. Ο λόγος για το "Shrek The Musical”, το διάσημο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ που υμνεί τη διαφορετικότητα και την αγάπη. Η πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται για τις 15 Δεκεμβρίου στο Περοκέ με έναν θίασο 24 ηθοποιών και χορευτών, 10μελή ζωντανή ορχήστρα, 120 πρωτότυπα κοστούμια κι έναν τεράστιο εντυπωσιακό δράκο που βρυχάται, βγάζει φωτιές και καπνό επί σκηνής. H ξεκαρδιστική ιστορία του αγαπημένου πράσινου "τέρατος" που ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο χιούμορ της και τον ανατρεπτικό τρόπο με τον οποίο αντιστρέφει τις έννοιες της ομορφιάς και της ασχήμιας,   βασίζεται στη βραβευμένη με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του συγγραφέα και εικονογράφου Ουίλιαμ Στάιγκ από την DreamWorks, που κυκλοφόρησε το 2001. 

"Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε σε μια λίμνη ένα πράσινο τέρας με το όνομα Σρεκ"… Κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία του ήρωα που η μοναχική ζωή του διαταράσσεται όταν εισβάλλει στη ζωή του μια σειρά από γνωστούς παραμυθένιους χαρακτήρες, ανάμεσά τους ο Πινόκιο, ο Κακός Λύκος και η Χιονάτη, οι οποίοι είναι αιχμάλωτοι του Λόρδου Φάρκουαντ. Τη μοναδική λύση στην ενοχλητική αυτή συγκατοίκηση δίνει ο μοχθηρός Λόρδος, ζητώντας του να ελευθερώσει την πριγκίπισσα Φιόνα, την οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί, από τον πύργο όπου είναι φυλακισμένη. Το ταξίδι αυτό πρόκειται να αλλάξει για πάντα την ζωή του Σρεκ, με σύμμαχο τον σοφό γάιδαρο τον οποίο σώζει από έναν δράκο. Το μόνο ζήτημα είναι ότι η δυναμική πριγκίπισσα, που για εκείνον είναι το κορίτσι των ονείρων του, αντιστέκεται στη διάσωσή της

Το μιούζικαλ σε κείμενο του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ και μουσική της Τζανίν Τεζόρι, που μιλάει για θέματα όπως η αγάπη, η φιλία, τα όνειρα, το θάρρος, η αποδοχή, η συμπερίληψη και η οικογένεια, σκηνοθετεί ο Μάρκος Σεφερλής, σε διασκευή και στίχους τραγουδιών δική του και του Στέλιου Παπαδόπουλου, και μετάφραση του Αντώνη Γαλέου. Ο ίδιος μάλιστα θα μεταμορφωθεί στον Σρεκ με την Λουίζα Πυριόχου πλάι του ως Φιόνα, τον Γιώργο Μαντά ως γάιδαρο και τον Λευτέρη Βαφειάδη στο ρόλο του Λόρδου Φάρκουαντ. Η παράσταση είναι επενδεδυμένη με υπέροχα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένης και της μεγάλης επιτυχίας "I’m a believer”, εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και χορογραφίες. 

Τα σκηνικά υπογράφει ο Θανάσης Μανίκας, τα κοστούμια ο Tim Hatley, τις χορογραφίες ο Θοδωρής Πανάς, τους φωτισμούς ο Μιχάλης Φυρογένης και τον ήχο ο Παναγιώτης Σιμόπουλος. Τη διεύθυνση ορχήστρας έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Παγιάτης και τη φωνητική διδασκαλία η Ευγενία Μπαλάφα. Στο πιάνο συνοδεύει η Φωτεινή Τσακνάκη.

Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Γιάννης Αγριόμαλλος, Βασίλης Αλεξίου, Σωτηρία Αλεξοπούλου, Εύα Αμερικάνου, Πάνος Δεσινιώτης, Ειρήνη Δημακοπούλου, Αρετή Ζαχαριάδου, Λεωνίδας Ιορδάνου, Δημήτρης Καραλής, Ηλίας Μανιατόπουλος, Αμελί Μαρκάκη, Ελένη Μαυροπούλου, Ανδριάνα Στεργιούλη, Ελένη Φανδρίδου, Έλενα Φροσύνη, Πάρης Χαλάτσης, Γιώργος Χουσάκος, Καλλιόπη Χριστοπούλου και Σίλια Ψιλοπούλου. 

Fun facts

#1 Το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο "Shrek” δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 1990. Ο τίτλος του προέρχεται από τη γερμανική λέξη "Schreck", που σημαίνει φόβος ή τρόμος. Το Kirkus Review το χαρακτήρισε ως "επανεξέταση του αντίστροφου κόσμου του τέρατος". Η αποδοχή του βιβλίου ήταν μεγάλη, αλλά οι κινηματογραφικές ταινίες που ακολούθησαν έκαναν την ιστορία του Σρεκ ευρέως γνωστή. 

#2 Μετά την οσκαρική κινηματογραφική ταινία του 2001 από την DreamWorks με τους Μάικ Μάγιερς, Έντι Μέρφι, Κάμερον Ντίαζ, Τζον Λίθγκοου, στην οποία προστέθηκαν πολλά νέα στοιχεία στην ιστορία του Ουίλιαμ Στάιγκ, όπως οι γνωστοί χαρακτήρες παραμυθιών, ακολούθησαν τρεις ακόμη ταινίες. Το "Σρεκ 2” το 2004 που επίσης προτάθηκε για Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το "Σρεκ ο Τρίτος” το 2007 και τέλος το "Σρεκ Κι Εμείς Καλύτερα” το 2010. Αρχικά, η DreamWorks Animation σχεδίαζε πέντε ταινίες Σρεκ, αλλά κατά τη διάρκεια της συγγραφής, οι παραγωγοί αποφάσισαν να παραμείνουν στην τετραλογία. 

#3 Το "Shrek The Musical” ανέβηκε για πρώτη φορά στις 8 Νοεμβρίου 2008 στο "Broadway Theatre" της Νέας Υόρκης. Μετά από 478 παραστάσεις και πολλά θεατρικά βραβεία, αναδείχθηκε ως το "Καλύτερο Μιούζικαλ". Από το 2010 κάνει συνεχή περιοδεία σε όλη την Αμερική, έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες χιλιάδες παραστάσεις μέχρι σήμερα. Τον Ιούνιο του 2011 ανέβηκε και στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, συνεχίζοντας με περιοδεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, η οποία θα ολοκληρωθεί το Πάσχα του 2024. Την τεράστια θεατρική επιτυχία της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου ακολούθησαν ανεβάσματα στο Ισραήλ, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, την Ιταλία, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε συνεργασία με τις Music Theatre International (Europe) και DreamWorks Theatrical.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Shrek the musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 150 '

Βασισμένη στη βραβευμένη με Oscar® 2001 Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων της DreamWorks και στο Βιβλίο του Γουίλιαμ Στάιγκ, η ξεκαρδιστική ιστορία του πιο αγαπημένου «τέρατος» όλων των εποχών, θα ζωντανέψει στη σκηνή. «Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε σε μια λίμνη ένα πράσινο τέρας με το όνομα Σρεκ»… Έτσι ξεκινά η ιστορία ενός απίθανου ήρωα, που βρίσκεται σ’ ένα ταξίδι που αλλάζει τη ζωή του, δίπλα σ’ έναν σοφό γάιδαρο και μια «τρελή» πριγκίπισσα, που αντιστέκεται στη διάσωσή της. Ένα μοναδικό σόου, ένα musical, γεμάτο ρομαντισμό, αγάπη και περιπέτεια κι έναν Δράκο τεραστίων διαστάσεων που βρυχάται, βγάζει φωτιές και καπνό και κινείται με εντυπωσιακό τρόπο πάνω στη σκηνή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.