"Anastasia the musical": Το νέο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Με έναν πολυμελή θίασο που ενώνει διαφορετικές γενιές ηθοποιών και ερμηνευτών ανεβάζει η Θέμις Μαρσέλλου τη συγκλονιστική ιστορία της πριγκίπισσας Αναστασίας Ρομανόφ.

Anastasia The Musical

Για τα φετινά Χριστούγεννα η Θέμις Μαρσέλλου ετοίμασε και ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε δική της σκηνοθεσία και απόδοση κειμένου και στίχων, το νέο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ "Anastasia the musical”. Από 23 Δεκεμβρίου οι Demy, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Ίαν Στρατής, Κατερίνα Σούσουλα και Βασίλης Αξιώτης ζωντανεύουν στη σκηνή του Παλλάς την συγκλονιστική ιστορία της πριγκίπισσας Αναστασίας Ρομανόφ, εμπνευσμένη από την κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1997 και το θεατρικό έργο της Μαρσέλ Μορέτ (διασκευή: Γκάι Μπόλτον), σε κείμενο Τέρενς ΜακΝάλι, μουσική Στίφεν Φλάχερτι και στίχους Λιν Άρενς. 

Ένας πολυμελής θίασος ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών που ενώνουν διαφορετικές γενιές πρωταγωνιστεί στην υπερπαραγωγή με τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια για ένα από τα μεγαλύτερα αναπάντητα ερωτήματα της ιστορίας: τι συνέβη στη Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία Ρομανόφ; Εν μέσω της αναταραχής της ρωσικής επανάστασης με το καθεστώς των Μπολσεβίκων να βρίσκεται σε άνοδο, η Άνια (Demy), βρίσκεται εγκλωβισμένη σε αυτό που κάποτε ήταν η ρωσική πρωτεύουσα, η Αγία Πετρούπολη, και αναζητά να ανακαλύψει ξανά το παρελθόν της, το οποίο πιστεύει ότι βρίσκεται στο Παρίσι. Μαζί με τον πρώην αριστοκράτη,  Βλαντ Πόποφ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) κι έναν τολμηρό απατεώνα, τον Ντμίτρι (Ίαν Στρατής), που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Άνια για να ξεγελάσουν τη μοναδική εναπομείνασα Ρομανόφ, τη χήρα αυτοκράτειρα Μαρία (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), ώστε να πιστέψει ότι η Άνια είναι η χαμένη Αναστασία, δραπετεύουν στο Παρίσι.

Anastasia the musical
Διονύσης Κούτσης©

Παίζουν επίσης οι Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ντόρα Γκέγκα, Μαρία Κοσμάτου, Πάνος Μαλακός, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Άνθια Ξυδά, Πάρις Παρασκευάδης, Στέργιος Περτσινίδης, Δανάη Τσούμου και η Θέμις Μαρσέλλου. Στο ρόλο της μικρής Αναστασίας οι Αριάδνη Δρόσου και Αναστασία Τζουλάκη-Χριστοδούλου σε διπλή διανομή. Την διεύθυνση της οκταμελούς ορχήστρας έχει αναλάβει ο Νικόλας Γουάστωρ, τις χορογραφίες η Άννα Αθανασιάδη, τα σκηνικά ο Μανόλης Παντελιδάκης, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκκορού και το βίντεο η Βικτώρια Βελλοπούλου.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η κασέτα" θα παίζει για λίγο ακόμη στο Σταθμός

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, το οποίο ανέβασε ο γνώστης του συγγραφικού της σύμπαντος Μάνος Καρατζογιάννης, μετρά τις τελευταίες εμφανίσεις του στο σανίδι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Το "4 + ένα" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι μια σπουδή πάνω στα στοιχεία της φύσης (μας)

Το νέο έργο της Κυριακής Νασιούλα είναι μία συνάρτηση χορού και επιστήμης που θα επιτρέψει στα στοιχεία της φύσης να καταλάβουν την αίθουσα της Κεντρικής Σκηνής.

Λευτέρης Γιοβανίδης: "Με τους Τούρκους συναδέλφους μας θέλαμε να μιλήσουμε για τη δύναμη που έχει η τέχνη να ενώνει"

Διαβάστε τι μας είπε ο σκηνοθέτης του σημαντικού εγχειρήματος που φέρνει επί σκηνής Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς στη σπουδαία σαιξπηρική τραγωδία, "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", που έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής (16-19/5) μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις της στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Νεκταρία Γιαννουδάκη: "Η επικαιρότητα αποδεικνύει ότι η πατριαρχία ακόμα καλά κρατεί"

Στο νέο ανέβασμα του κλασικού έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" που υπογράφει σκηνοθετικά ο Αλέξανδρος Κοέν, η γνωστή ηθοποιός Νεκταρία Γιαννουδάκη που είδαμε πολύ πρόσφατα και στο "Da" με τον Γρηγόρη Βαλτινό, όπως και στις τηλεοπτικές "Ψυχοκόρες", υποδύεται το ρόλο της οικονόμου στο πλευρό της "Μπερνάρντα" Αιμιλίας Υψηλάντη.

Το "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" είναι αφιερωμένο σε όσους δεν θα έρθουν αλλά έστειλαν καρτούλα αλλαγής

Η Βάσια Ατταριάν και η ομάδα Ντουθ επανέρχονται μετά το talk of the town "Nostalgia generation" και μοιράζονται μαζί μας αποκλειστικά ένα σημείωμα με εξαιρετικές αφιερώσεις.

Νέες φωτογραφίες από τη "Γραμμή του ορίζοντος" του Εθνικού

Ρίχνουμε μια ματιά στο σκηνικό σύμπαν της νέας και τελευταίας παράστασης που ετοιμάζει η Πειραματική για φέτος, η οποία παρουσιάζει στη σκηνή το εμβληματικό βιβλίο του Χρήστου Βακαλόπουλου.

"Η Θάλασσα κι ο Γέρος": Ένα νέο έργο με τον Τάσιο Νούσια, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ανακαλύψτε τους σταθμούς της νέας παράστασης που σκηνοθετεί η Μαρλέν Καμίνκσι και που βασίζεται στο αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ "Ο γέρος και η θάλασσα".