"Berlin Alexanderplatz": Η παράσταση που απέσπασε 5 βραβεία στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του "α" παίρνει παράταση

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού συνεχίζει ακάθεκτη μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής".

Berlin Alexanderplatz Ελίνα Γιουνανλή©

To "Berlin Alexanderplatz" σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, ένας εκ των μεγάλων νικητών των Θεατρικών Βραβείων Κοινού του Αθηνοράματος, ανακοινώνει παράταση παραστάσεων. Αποσπώντας πέντε βραβεία στις κατηγορίες καλύτερης παράστασης, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης σκηνογραφίας και ενδυματολογίας (Ελένη Μανωλοπούλου) και φωτισμών (Αλέκος Αναστασίου), το έργο του Άλφρεντ Ντέμπλιν με έναν εκλεκτό θίασο ηθοποιών συνεχίζεται για δύο ακόμα εβδομάδες στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" (έως 3/12).

Berlin Alexanderplatz
Ελίνα Γιουνανλή©

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων και ο Στάθης Λιβαθινός, μετά τη σπάνιας ομορφιάς παράσταση "Συμφορά από το πολύ μυαλό" του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ, και τη διάκρισή της ανάμεσα στις καλύτερες της χρονιάς, συνεχίζουν τη συνεργασία τους παρουσιάζοντας το "Berlin Alexanderplatz" για δεύτερη σεζόν. Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα-σημείο αναφοράς του Άλφρεντ Ντέμπλιν, ενός από τους σημαντικότερους Γερμανούς συγγραφείς του εικοστού αιώνα, η διασκευή του οποίου σε μίνι σειρά από τον Φασμπίντερ τη δεκαετία του 1980 έχει αφήσει εποχή.

Berlin Alexanderplatz
Ελίνα Γιουνανλή©

Οι αλλεπάλληλοι κύκλοι της ζωής ενός προσφάτως αποφυλακισθέντα. Ο κύκλος του έρωτα, ο κύκλος της τιμιότητας, ο κύκλος της επιβίωσης, ο κύκλος του θανάτου, μέσα από μια αλυσίδα από συναρπαστικά γεγονότα που συνθέτουν τον τραγικό βίο του Φραντς. Η παράσταση του Στάθη Λιβαθινού αναδεικνύει την εποποιία ενός μικρού ανθρώπου στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου, ενώ πρόκειται για μία δημιουργία "υψηλής αισθητικής, σκηνοθετικής δεξιοτεχνίας και ερμηνευτικού πλουραλισμού που λειτουργεί ως παράδειγμα υποδειγματικής μεταφοράς της λογοτεχνίας με θεατρικούς όρους", σύμφωνα με την κριτική του "α”.

Berlin Alexanderplatz
Ελίνα Γιουνανλή©

Ερμηνεύουν οι Βασίλης Ανδρέου, Γιώργος Δάμπασης, Νίκος Καρδώνης,  Στάθης Κόικας, Λίλλυ Μελεμέ, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου,  Θεόβη Στύλλου, Άρης Τρουπάκης και ο Δημήτρης Φιλιππίδης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Berlin Alexanderplatz

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 150 '

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Άλφρεντ Ντέμπλιν, ενός από τους σημαντικότερους Γερμανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα, η παράσταση αναδεικνύει την εποποιία ενός προσφάτως αποφυλακισθέντα, του Φραντς, στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου, σε διασκευή της Έλσας Ανδριανού και του σκηνοθέτη με τη συμβολή των ηθοποιών. H διασκευή του έργου σε μίνι σειρά από τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ τη δεκαετία του 1980 έχει αφήσει εποχή. Τους αλλεπάλληλους κύκλους της ζωής ενός προσφάτως αποφυλακισθέντα πραγματεύεται το έργο. Τον κύκλο του έρωτα, της τιμιότητας, της επιβίωσης και του θανάτου μέσα από μια αλυσίδα συναρπαστικών γεγονότων που συνθέτουν τον τραγικό βίο του Φραντς.

Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»

Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.