"Μάρτυρας κατηγορίας": Τέσσερις λόγοι για να δείτε το δικαστικό θρίλερ της Άγκαθα Κρίστι στο Άνεσις

Το συναρπαστικό δικαστικό θρίλερ της Άγκαθα Κρίστι σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης με έναν all star θίασο κι εμείς συγκεντρώσαμε τέσσερις λόγους για να δείτε την παράσταση.

Μάρτυρας κατηγορίας Πάτροκλος Σκαφίδας©

Το έργο

Αστυνομικό χιούμορ, ανατροπές, ένα απροσδόκητο φινάλε, ένα σκανδαλώδες έγκλημα και μια δίκη είναι τα βασικά συστατικά που χρησιμοποίησε η Άγκαθα Κρίστι στον "Μάρτυρα κατηγορίας", βραβευμένο δικαστικό θρίλερ και ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της συγγραφέα. 

Μάρτυρας κατηγορίας
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η παράσταση

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης σκηνοθετεί τους Μελίνα Βαμβακά,  Χάρη Γρηγορόπουλο, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιάννη Δρακόπουλο, Θοδωρή Κατσαφάδο, Θανάση Κουρλαμπά, Νίκη Παλληκαράκη και Νίκο Πολυδερόπουλο στην συναρπαστική ιστορία που διασκεύασε για το θέατρο ο Αντώνης Γαλέος. Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να συμμετέχει ενεργά στην εξέλιξη της δίκης. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 4 Οκτωβρίου. 

Μάρτυρας κατηγορίας
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Μάρτυρας κατηγορίας
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η υπόθεση

Ο Λέοναρντ Βόουλ κατηγορείται για τη δολοφονία μιας πλούσιας χήρας και ο δαιμόνιος ποινικολόγος Ουίλφρεντ Ρόμπαρτς είναι ο μόνος που αμφισβητεί την ενοχή του. Όλα θα κριθούν στα έδρανα του δικαστηρίου, όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του. Η μόνη που μπορεί να τον σώσει είναι η σύζυγός του.

Μάρτυρας κατηγορίας
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Για την ιστορία…

Έναν σχεδόν αιώνα μετά την κυκλοφορία του, το έργο έχει γνωρίσει πολυάριθμες μεταφορές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ έχει διαπρέψει και στο θέατρο και στις πλευρές του Ατλαντικού. Η πιο δημοφιλής μεταφορά του είναι η υποψήφια για έξι Όσκαρ ταινία του Μπίλι Ουάιλντερ με τους Μαρλέν Ντίτριχ και Τσαρλς Λότον. Πιο πρόσφατη είναι η τηλεοπτική εκδοχή του BBC με τους Ντόριαν Λάου, Κιμ Κατράλ, Μπίλι Χάουλ και Τόμπι Τζόουνς (2016). Fun fact: Η δίκη δεν υπήρχε στο πρωτότυπο του 1933. Είκοσι χρόνια μετά τη συγγραφή του έργου της ζητήθηκε να κάνει μια νέα διασκευή προσθέτοντας μια δίκη. Εκείνη ισχυριζόταν ότι θα γίνει ρεζίλι, καθώς δεν γνώριζε από νομικές διαδικασίες. Η ιστορία, βεβαίως, την διέψευσε αφού, μετά την πρεμιέρα του στο θέατρο Winter Garden του Λονδίνου τον Οκτώβριο του 1953, το έργο επιλέχθηκε ως ένα από τα καλύτερα της χρονιάς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μπρόντγουεϊ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μάρτυρας κατηγορίας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 125 '

Στο βραβευμένο δικαστικό θρίλερ μια μυστηριώδης γυναίκα κρατά το κλειδί της σκανδαλώδους δολοφονίας μιας πλούσιας χήρας για την οποία κατηγορείται -άδικα σύμφωνα με έναν δαιμόνιο ποινικολόγο- ο σύζυγός της. Ο αγώνας του νεαρού άνδρα να μην καταδικαστεί θα κριθεί στα έδρανα του δικαστηρίου όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του και η ετυμηγορία των ενόρκων φαίνεται μονόδρομος. Το έργο έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να μας κρατήσει στην άκρη της καρέκλας από την πρώτη στιγμή ως το αποκαλυπτικό φινάλε: ένα έγκλημα, ένα τέλειο μυστικό, συνεχείς ανατροπές και το λεπτό «αστυνομικό» χιούμορ της συγγραφέως. Σε κάθε παράσταση διατίθενται δώδεκα προνομιακές θέσεις ενόρκων πάνω στην σκηνή όπου οι θεατές μπορούν να ζήσουν τη θεατρική εμπειρία από σκηνής, συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της δίκης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.