Επιστρέφει για 5η χρονιά ο μονόλογος "Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης"

Μετά την ιδιαίτερη απήχηση που είχε σε Ελλάδα και Κύπρο, ο μονόλογος βασισμένος στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη επιστρέφει για 5η σεζόν.

Εγώ ο Μάρκος Βαμβακάρης

Ο μονόλογος της Νάσης Τουμπακάρη "Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης", βασισμένος στην αυτοβιογραφία του ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη που γράφτηκε από την Αγγελική Βέλλου-Κάιλ, επιστρέφει για πέμπτη χρονιά από την 1η Οκτωβρίου στο Θέατρο Στοά του Ζωγράφου, σε μια μοναδική σκηνοθεσία και ερμηνεία από τον Θανάση Παπαγεωργίου. Η σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια της παράστασης ανήκει στη Λέα Κούση.

Εγώ ο Μάρκος Βαμβακάρης

Η κριτικός θεάτρου του "α", Τώνια Καράογλου, έχει γράψει για την ερμηνεία του Παπαγεωργίου: "...σκηνοθετώντας τον εαυτό του, παραδίδει ένα σημαντικό από σκηνής μάθημα περί υποκριτικής πρώτα απ’ όλα και δευτερευόντως για τον τρόπο ερμηνείας των μονολόγων. Είναι αληθινά απολαυστικό να τον βλέπει κάποιος, ειδικά καθώς πρόκειται για έναν από τους λίγους πια ηθοποιούς αυτής της ερμηνευτικής σχολής: ναι μεν καταδύεται στον ρόλο με τέτοια φυσικότητα, που επιτρέπει τη χρήση της κλισέ έκφρασης "δεν υποδύεται τον ήρωα, είναι ο ήρωας", αλλά δεν καταβάλλει καμία απολύτως προσπάθεια να (απο)δείξει τη δεξιοτεχνία του, δεν χάνει τον έλεγχο της σκηνικής του παρουσίας και, βέβαια, έχει συνεχώς επίγνωση ότι βρίσκεται εκεί για να απευθυνθεί σε κάποιον, είτε σε κάποιον αόρατο συνομιλητή είτε στους θεατές".

Ο μονόλογος έχει κάνει ήδη περισσότερες από 350 παραστάσεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Κύπρο και φυσικά τη Σύρο, γενέτειρα του Μάρκου Βαμβακάρη.

Οι παραστάσεις θα παίζονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8.30 μμ. και τις Κυριακές στις 7 μμ.

Για προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Περισσότεροι από 25.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα τον συγκλονιστικό μονόλογο για τη ζωή του άρχοντα του ρεμπέτικου τραγουδιού, Μάρκου Βαμβακάρη, ο οποίος βίωσε δύο παγκόσμιους πολέμους, μεγάλους έρωτες, απογοητεύσεις αλλά κι επιτυχίες. Το έργο βασίστηκε στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη με την υπογραφή της Αγγελικής Βέλλου-Κάϊλ και ανεβαίνει φέτος για πέμπτη χρονιά στο Θέατρο Στοά, που κλείνει 53 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου ανεβαίνει στη σκηνή για να δώσει φωνή στον σπουδαίο συνθέτη και οργανοπαίχτη σε ένα λιτό ανέβασμα με έντονη εξομολογητική χροιά, η οποία χαρακτηρίζει και τις αφηγήσεις του στη βιογράφο του. Παράλληλα με την ιστορία του ξετυλίγεται η εικόνα της Ελλάδας της βιοπάλης, του περιθωρίου, των τεκέδων και των χασικλήδων, που γέννησε τη μουσική δημιουργία του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.