Το "Stranger Things" γίνεται παράσταση

Η πολυβραβευμένη σειρά του Netflix αποκτά επίσημο prequel, σε μορφή θεατρικού έργου.

Eleven

Μετά την τεράστια επιτυχία της τέταρτης σεζόν της δημοφιλούς σειράς μυστηρίου "Stranger Things", το Hawkins της Ιντιάνα μεταφέρεται στο Phoenix Theatre στο West End του Λονδίνου, όπου και θα παροσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη το prequel θεατρικό έργο με τίτλο "The First Shadow". Από τις 17 Νοεμβρίου έως τις 25 Αυγούστου 2024, η παράσταση έρχεται να σκιαγραφήσει τη ζωή στο Hawkins το 1959, δίνοντας στο κοινό μια άλλη πτυχή για την συνολική εξέλιξη της ιστορίας μυστηρίου.

Οι αδερφοί Duffer, οι δημιουργοί της σειράς, δήλωσαν ότι η τέταρτη σεζόν "άγγιζε" το παρελθόν αλλά σκέφτηκαν ότι υπήρχε "πολύς χώρος για να εξερευνήσουμε την προέλευση του κακού και στο Hawkins - και αρχίσαμε να ενθουσιαζόμαστε πραγματικά". Έτσι, το έργο θα μας δείχνει τις ζωές των γονέων των πρωταγωνιστών σε νεαρή ηλικία: έφηβες εκδοχές των Jim Hopper, Bob Newby και Joyce Byers, καθώς και τον Henry Creel, τον κύριο "κακό" της σειράς γνωστό και ως το τέρας Vecna. Όπως η σειρά μας έχει συνηθίσει, θα έχει πολλά παράλληλα storylines, είτε πρόκειται για την πιο ανέμελη 17χρονη εκδοχή της Joyce, είτε για το σκοτεινό origin story του Henry ως καινούργιος μαθητής στο Hawkins. Άλλωστε, όπως αναγράφεται και στο animated teaser της σειράς: "Η αρχή της ιστορίας του Stranger Things μπορεί να αποτελεί το κλειδί για το τι θα ακολουθήσει".

Το θεατρικό έργο είναι γραμμένο από τη συγγραφέα του "Stranger Things" Kate Trefry και σκηνοθετεί ο εμβληματικός σκηνοθέτης Stephen Daldry, ο οποίος δηλώνει θαυμαστής της σειράς του Netflix και είχε ένα σταθερό όραμα και ιδέα για το prequel. Ο Matt Duffer το επιβεβαιώνει: "Νομίζω ότι όταν άκουσα για πρώτη φορά "θεατρικό έργο" αμέσως νόμιζα ότι θα είναι ένα μιούζικαλ της πρώτης σεζόν ή κάτι τέτοιο. Δεν τον ενδιέφερε καθόλου αυτό το πράγμα. Ήθελε να πει μια νέα και πρωτότυπη ιστορία".

Έτσι, το "The First Shadow" θα έρθει να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα αφήγηση για την πραγματικότητα στον κόσμο του "Stranger Things", να μας συστήσει σε πρόσωπα του παρελθόντος και να επαναπροσδιορίσει τα ήδη γνώριμα, ως άλλες εκδοχές και πτυχές των πρωταγωνιστών. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.